reklama
larkaa
Fanka BB :)
pierwsze były marchwianki na biegunki....
tylko, że ja to robiłam z przepisu do Thermomixa i pod tym pojęciem wyszła marchwiana papka, a normalna marchwianka to chyba wodnista jest, prawda? O ile się nie mylę
Dałam jej tą marchwiankę, a raczej papkę z marchewki ze trzy razy. Nic młodej się nie działo, ale ona wtedy cierpiała na te biegunki, więc po tygodniu władowałam jej jeszcze marchewkę z jabłuszkiem razem, co by zmniejszyć i zagęścić to co trzeba mała zajadała się baaaardzo
Teraz jak młoda już jest zdrowa to dałam jej właśnie tą zupkę jarzynową, bo skoro tak jej zasmakowało, to niech sobie dziecko te kilka łyżeczek pocycka
Jutro dam jej jeszcze trochę tej zupki, bo mi w słoiczku zostało i myślę, że w przyszłym tygodniu może dam....ziemniaczka z dynią?
Tak słoiczek na tydzień mi wychodzi.
tylko, że ja to robiłam z przepisu do Thermomixa i pod tym pojęciem wyszła marchwiana papka, a normalna marchwianka to chyba wodnista jest, prawda? O ile się nie mylę
Dałam jej tą marchwiankę, a raczej papkę z marchewki ze trzy razy. Nic młodej się nie działo, ale ona wtedy cierpiała na te biegunki, więc po tygodniu władowałam jej jeszcze marchewkę z jabłuszkiem razem, co by zmniejszyć i zagęścić to co trzeba mała zajadała się baaaardzo
Teraz jak młoda już jest zdrowa to dałam jej właśnie tą zupkę jarzynową, bo skoro tak jej zasmakowało, to niech sobie dziecko te kilka łyżeczek pocycka
Jutro dam jej jeszcze trochę tej zupki, bo mi w słoiczku zostało i myślę, że w przyszłym tygodniu może dam....ziemniaczka z dynią?
Tak słoiczek na tydzień mi wychodzi.
ana545
Mama Gabrysia
yawla moja kuzynka mówiła mi, że jest coś takiego: jak dziecko zjada coś nowego, to może nie robić kupy przez jakiś czas, bo jego organizm uczy się trawić to nowe żarełko. Sama nie wiem czy tak jest, u nas nie zauważyłam niczego podobnego. No a jak dziecko nie robi kupy, to właśnie takie zielone śmierdzące są, to zauważyłam u nas. Jurand nie dostał nic nowego i przez chyba 3 dni robił mikro kupy, a potem zrobił mega zieloną śmierdzącą kupę.
a dziś dawałam Jurandowi kaszkę łyżeczką i wiecie co, nawet mu szło jakoś. Jutro kolejna lekcja łyżeczkowania).
Ja musialam zmienic Gabowi mleko i tak jak mowisz zawsze byla kupa teraz 2 dni brak , mam nadzieje ze nie skonczy sie to problematycznie
aga221122
mama Jurandzika :))
ana z tego co pamiętam to chyba zaczynasz dawać bebilon pepti, nie idź do lekarza zaraz z kolorem tych kup, po pepti kupa jest zielona :-):-):-), taka khaki, chyba, że dziecko je tak jak Jurand kukurydziany kleik, to będzie zółta, taki brudny zółty. I się nie stresuj kupami, do 72h może nie kupać. Jurand ostatnio robił mikro kupy, a jak zrobił kupę po chyba 3 dniach to tak waliła, że szok. A jakiś bardziej marudny nie był.
ana545
Mama Gabrysia
Narazie sie tymi kupolami nie martwie chociaz mu sie to nie zdarzalo no ale zawsze musi by ten pierwszy raz szczegolnie po zmianie mleka jest to rzecz mozliwa:-)
reklama
Podziel się: