reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

ewelinka my tez mielismy z hippa i rzeczywiscie cieżko jest to dostac. nie wiem czy w Gdańsku jest market 'piotr i paweł', bo tam zazwyczaj kupuje. sporo kupiłam w sklepie dla dzieci 'pati i maks' (tysz nie wiem czy w Gdańsku jest). w weekend sprawdze tesco.
gerbera ani bobvity nie widzialam

reklama
mam pytanie czy moge juz ugotowac zupke z cielecina?

w gazecie z przepisami dla niemowlakow przeczytalam ze cielecine mozna podac od 7 msc zycia :tak:
wczesniej od 6 msc zycia mozna podawac baranine, kurczaka, indyka i mieso z królika

ale nie wiem jak to tego podchodzic bo wg tej listy ktora mam to wiekszosc warzyw i owocow mozna podawac dopiero po 6 msc zycia a producenci pakuja je do słoiczków dla dzieci od 4 msc zycia :sorry2:np winogrona, brokuły

chcialam mu kupic mieso z krolika, ale nigdzie nie było, kurczaka boje sie dawac, infyka tez, bo to sama chemia. baraniny tez nigdzie nie widzialam. chyba jednak najlepsze sa zupki ze sloiczka :)

dzięki labudka:tak:..ale ta bezpłatna dostawa to jest przy zakupach powyżej 100zł na terenie Trójmiasta..a jeżeli ja bym chciała do siebie do domku, czyli do Pruszcza Gdańskiego to musiałabym zrobić zakupy za conajmniej 200zł:baffled:

chcialam mu kupic mieso z krolika, ale nigdzie nie było, kurczaka boje sie dawac, infyka tez, bo to sama chemia. baraniny tez nigdzie nie widzialam. chyba jednak najlepsze sa zupki ze sloiczka :)

z mieskiem to faktycznie lepiej kupic sloiczek :tak: mozna wierzyc za maja tam miesko lepszej jakosci, poza tym przygotowanie potrawy z miesem w odpowiedniej ilosci to tez nie jest latwe :no:

ja widzialam kroliki w krakowie ale trzeba bylo je kupic w calosci w mięsnym :no::szok: no a po co caly krolik jak chce sie tylko dorobinke dla dziecka :-D moja kuzynka robi tak ze ... kupuje mieso u hodowcy np kure, indyka z hodowli sprawdzonej a ostatnio kupila calego cielaka i potem karze je zabic i pokroic... w ten sposob ma swierze miesko dla swojego maluszka... z tym ze ta kuzynka to ma mnustwo zjaomosci i kupe kasy wiec stac ja na takie rzeczy :dry:

a moje dziecko oszalało, myślałam, że może to tak jednorazowo, albo wepchnęłam w niego tyle jedzenia, ale chyba Jurand zaczął jeść 230ml za jednym posiedzeniem, od 3 dni tak już je, zjada tyle co 4, 4.5h, czasem minie nawet 5h. W dzień wychodzi 4 posiłki, w nocy jeden, no i coraz częściej śpi do 6:-):-):-).

Jeżeli masz sprawdzoną masarnię zapytaj czy Ci nie przywiozą świeżego królika, moja mama tak mi zamawiała i potem mroziłam w kawałkach i wyciągałam tylko potrzebną porcję. Wiem, że można kupić np same nóżki.

reklama
Do góry