reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

jolek ja widzę, że w Bobovicie słoiczki aż do 6+ są mielone na mus, nie ma żadnych grudek, a hipp już od 5+ jest taki trochę jak kaszka. Nie potrzebnie ostatnio kupiłam kilka tych hippów :| będą musiały kilka miesięcy poczekać, ale też bezsensu, bo potem to ja sama będę gotować Kalinie. Dobrze, że mają długą ważność, przydadzą się na wyjazdy pewnie :)

ana u nas wymioty lub odruchy wymiotne są odrazu po podaniu łyżeczki z jedzeniem, gdy młoda wyczuje grudkę. Ze swoich dań robię jej owocki sama, zawsze dobrze udaje mi się je zmielić i zjada je ze smakiem, gorzej właśnie z badziewiami jak żółtko, bo to się klei to siebie i nawet jak się rozdrobni to się spowrotem skleja w grudy :|

reklama
larkaa żółtko to możesz jej podać w ten sposób troszkę wody zagotować i w troszkę wody zimnej koniecznie rozklepać żółtko. Dodawać powoli do gotowanej wody i dodawać do jedzonka ze słoiczka. Ja w ten sposób dodaję do gotowanych zupek i ono nie ścina się tylko zagęszcza zupki

Iga bez problemu zjada zoltko w zupce ale ja jej na razie kupuje bo do gotowania antytalent jestem, moze jak troszke jeszcze podrosnie tozaczne narazie sprawdzaja sie sloiki gerberki i bobovity

hooba z czasem nabierzesz wprawy :tak: jesli ciezko ci wyczuc proporcje lepiej wrzucaj wiecej warzyw :tak: zawsze to bedzie na kilka dni :tak: ostatnia zupke zrobilam taka ze dalam 3 male merchewki, jedna mala piertuszka, ćwiartke selera, 3 male ziemniaki, kilka kwiatów brokuła, dorobine masla, odrobine natki pietruszki, odrobine cieleciny (gotowana osobno) i z tego wyszlo mi az 5 porcji:tak: Wiec w tygodniu mam spokuj z gotowaniem :tak:

jolek co prawda nie kupowalam roznych firm sloiczkow, ale kupilam z Bobovity zupke, a potem zrobilam taka sama zupke sama korzystajac z proporcji jakie byly opisane w skladzie zupki Bobovity. Smak byl zupelnie inny ugotowanej zupki a kupionej zupki :sorry2: Podejrzewam tez ze rozni producenci gdy korzystaja od innych dostawcow produktow to maja inny smak jedzenia :tak:

larkaa sposob jolek2 na gotowanie zoltka jest dobry :tak: ono ma zageszczac zupki a nie scinac sie w grudki :tak:

W sobote wybieram sie po zakup blendera i zamierzam sama gotowac :tak:
Zobaczymy jak to wyjdzie w parniu :confused:
Licze na wasza pomoc ...:-)Ardzesh ty chyba mialas na poczatku maly problem z jedzonkiem wlasnej roboty? Jak jest teraz ok?

W Polsce dawalam Bobovite i gerbery ..kupilam tutaj Hippa i mala pluje nim caly czas ..ale na szczescie zaakceptowala Cow& Gate ...mi sie wydaje ze to jest odpowiednik Bobo vity pbg. , Miki a wy co podajecie?
lajfik- nie mam pojęcia jaki jest odpowiednik Cow&Gate w polandi, ale te obiadki moim i Maxa zdaniem sa tu jajlepsze, bardzo sobie je chwalimy, Max tylko je je, deserki tez, hippa to testowałam z Mają, ale ona nimi tez pluła, więc z Maxem odpuściłam,

tak się zastanawiam czym różnią się te słoiczki . Ja nie widzę różnicy i mały też obojętnie co podam to szamie jak jego tatuś:rofl2::-D:szok: A wy próbowałyście ,jest jakaś różnica w smaku, czy tylko dziecko to może wyczuć?

jolek ja widzę, że w Bobovicie słoiczki aż do 6+ są mielone na mus, nie ma żadnych grudek, a hipp już od 5+ jest taki trochę jak kaszka.
jolek ...no wlasnie o tym napisala larkaa.. Hipki maja konsystencje ciut inna niz BV i stad u malej niechec do nich:tak:

Ogolnie Kaja wcina wszystko tylko nie znosi grudek w zupce :-p...zoltko zetre jej na tarce , dodaje do zarelka i tez wcina (a grudki sa:confused::-D)
Mleko z kleikiem kukurydzianym ...czasem dobrze nie rozmieszam ..a mala franca i tak wciaga :-p..
Wniosek taki , ze z zupkami musze poczekac:tak:

Mamy sloiczkowe Sluchajcie czy dodajecie kasze manna(glutenowa) do zupek???
Jak ja gotujecie?

reklama
Mamy sloiczkowe Sluchajcie czy dodajecie kasze manna(glutenowa) do zupek???
Jak ja gotujecie?
ja dodaję do podczas gotowania acha ale ty jeszcze nie gotujesz . Jak podawałam słoiczek to kaszkę 2 łyżeczki ugotowałam w 50 ml wody ( mam taki mały garnuszek ) i małą łyż dodawałam do miseczki i słoiczek do tego

Do góry