reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
mmm krokiety :) trzeba bedzie zrobic na swieta ehhh chyba sie wezme z Mezem za to pod koniec miesiaca a potem zamroze, kurde tyle roboty jest z nimi az mi sie odechciewa hehe

moja mama smazy pieczarki ,troszke cebulki i kapustke dodaje pieprz,wegete i mage. Pozniej nalesniczki i zawija sie to z farszem optacza w jajku( w jajku wegeta,pieprz,papryka slodka) i do bulki tartej:p no i na patelnie:D i do tego barszczyk:D

Dobra,widze ze musze zrobic liste dla mamy.Przyjedza pod koniec listopada,wiec musi przywiezc zachciankowe rzeczy :-)

Dam wam fajny przepis na zupke którą dzisiaj zrobiłam:) przepis zdobyłam od pewnej starszej pani którą kiedyś poznałam w Irlandii:)

na patelni rozgrzewamy masełko,dajemy pol pokrojonej drobno cebuli,2 pieczarki tez drobno pokrojone,szynke drobno pokrojoną( moze byc drobiowa,wieprzowa,troche boczku,kto co woli ) Ja dałam okolo 10 plasterków tej szynki. To wszystko przyprawiamy pieprzem,papryką słodką,ostrą ,vegeta i maga. smazymy. Do duzego garnka wlewamy wode i gotujemy ,wrzucamy 2 pokrojone marchewki w plasterki i pokrojone zmieniaki ,ja dałam 3 duze. To co usmazyłysmy na patelni dajemy do tej wody..gotujemy wszystko i na koniec wsypujemy 1 saszetke barszczu czerownego knorra i ze dwie łyżeczki śmietany. gotujemy jeszcze chwilke i gotowe:)

reklama
fiore ja się ciągle zajadam taką kapustą kiszoną od mamy :-) mam jeszcze dwa słoiki chętnie bym Cię wspomogła i się podzieliła ale za daleko jesteś i nie mam jak:sorry2:

pieszczoszka zaciekawił mnie ten przepis nigdy czegoś takiego nie jadłam:)

Do góry