reklama
czarnula83
Fanka BB :)
mmm krokiety trzeba bedzie zrobic na swieta ehhh chyba sie wezme z Mezem za to pod koniec miesiaca a potem zamroze, kurde tyle roboty jest z nimi az mi sie odechciewa hehe
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
moja mama smazy pieczarki ,troszke cebulki i kapustke dodaje pieprz,wegete i mage. Pozniej nalesniczki i zawija sie to z farszem optacza w jajku( w jajku wegeta,pieprz,papryka slodka) i do bulki tartej no i na patelnie i do tego barszczyk
czarnula83
ja nie mam, wynajde jakis na necie pewnie heheh albo tesciowa poda jak w tamtym roku
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
normalnie nie wiem co mnie napadło 4 szklane taka wielką pije barszczu czerwonego jest taki dobry
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Dam wam fajny przepis na zupke którą dzisiaj zrobiłam przepis zdobyłam od pewnej starszej pani którą kiedyś poznałam w Irlandii
na patelni rozgrzewamy masełko,dajemy pol pokrojonej drobno cebuli,2 pieczarki tez drobno pokrojone,szynke drobno pokrojoną( moze byc drobiowa,wieprzowa,troche boczku,kto co woli ) Ja dałam okolo 10 plasterków tej szynki. To wszystko przyprawiamy pieprzem,papryką słodką,ostrą ,vegeta i maga. smazymy. Do duzego garnka wlewamy wode i gotujemy ,wrzucamy 2 pokrojone marchewki w plasterki i pokrojone zmieniaki ,ja dałam 3 duze. To co usmazyłysmy na patelni dajemy do tej wody..gotujemy wszystko i na koniec wsypujemy 1 saszetke barszczu czerownego knorra i ze dwie łyżeczki śmietany. gotujemy jeszcze chwilke i gotowe
na patelni rozgrzewamy masełko,dajemy pol pokrojonej drobno cebuli,2 pieczarki tez drobno pokrojone,szynke drobno pokrojoną( moze byc drobiowa,wieprzowa,troche boczku,kto co woli ) Ja dałam okolo 10 plasterków tej szynki. To wszystko przyprawiamy pieprzem,papryką słodką,ostrą ,vegeta i maga. smazymy. Do duzego garnka wlewamy wode i gotujemy ,wrzucamy 2 pokrojone marchewki w plasterki i pokrojone zmieniaki ,ja dałam 3 duze. To co usmazyłysmy na patelni dajemy do tej wody..gotujemy wszystko i na koniec wsypujemy 1 saszetke barszczu czerownego knorra i ze dwie łyżeczki śmietany. gotujemy jeszcze chwilke i gotowe
reklama
Martusia22267
fiore ja się ciągle zajadam taką kapustą kiszoną od mamy :-) mam jeszcze dwa słoiki chętnie bym Cię wspomogła i się podzieliła ale za daleko jesteś i nie mam jak
pieszczoszka zaciekawił mnie ten przepis nigdy czegoś takiego nie jadłam
pieszczoszka zaciekawił mnie ten przepis nigdy czegoś takiego nie jadłam
Podziel się: