reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

Och...tak mnie nachodzi i na "budyniowca"

-1/3 kostki masla
-3 lyzki cukru
-1 szkl. maki
-2lyz. proszku do pieczenia
-1lyzka kakao
-2jajka
-1op.budyniu smietankowego
-1op.budyniu czekoladowego
-2 serki waniliowe

a)Maslo,cukier i 1 jajko utrzec w misce na jednolita masa.Make,kakao i proszek do piecz wymieszac,potem przesiac do pierwszej masy.Wymieszac razem i wylozyc na dno tortownicy(26cm-srednia).
b)Budyn smietankowy ugotowac zgodnie z przepisem na opakowaniu,i goracy wylac na mase w tortownicy.
c)Budyn czekoladowy w proszku wsypac do serkow,dodac drugie jajo,wymieszac i wylac na wierzch poprzedniej masy.

Piec ok.40minut w 180'C (w juz rozgrzanym piekarniku)

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
fiore nie zrobi mi sie ciapa ??? kiedys probowalam zrobic podobne i wyszla mi jedna wielka ciapa masz jakis sprawdzony sposob??? kurcze pysznie to brzmi

My nie gotujemy, zamawiamy ze stołówki w mieście, czasu brak, ale za to w weekendy - mniam

Ostatni obiadek. Filet z kurczaka rozbić jak do devolaja, napakować do środka mrożonego szpinaki i czosnku, owinąć plasterkami wędzonego boczku i do naczynia i do piekarnika, do naczynia dokładam też resztę szpinaku, cebulę, czosnek + czasami brokuły podlewam trochę wodą i tak na 40 min w 160 stopniach....... Pycha - coś podobnego jadłam w lipcu na weselu i danie spatrzone

Zachcianki jak w pierwszej ciąży - pomarańcze.......

nocanka, brzmi pysznie i mi smaka narobilas :-) ale zapewne nie bedzie chcialo mi sie zrobic:-(ja to ostatnio na latwizne ide i jakies takie szybkie i proste dania robie, typu schabowy na patelnie :-) ale zjadalabym cos takiego dobrego :-) jak juz powiem o ciazy rodzince, to poprosze o jakies pyszne danie, chyba mi nie odmowia :-) a mam zamiar w niedziele oglosic ta nowine

reklama
Do góry