reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kubuś 28 tc+2, 770 g

reklama
Dziewczyny dziękuję goraco za wszystkie miłe słowa:-) Kubuś odzwyczaja się od tlenu, maseczka coraz dalej i tlenik coraz bardziej zblizony do zwykłego powietrza. Ostatnio było trochę problemów z kupkami, ale się ruszyło (dosłownie i w przenośni). Kubuś pokonuje już 60 ml na jedno karmienie i roztacza swoje wdzięki na oddziale usmiechając sie prawie cały czas, nawet we snie. Jesli wszystko bedzie dobrze, to myśle, że Kubulek będzie niedługo w domku- termin porodu miałam wyznaczony na 19 września.

Super, sam uśmiech Kubusia to dowód na to że czuje się dobrze, zdrowe dziecko to uśmiechnięte dziecko:-)
Aleks z tego samego tyg co Kubuś i w równe 2 miesiące wyszedł ze szpitala, nie zdziwię się jak za chwile lekarze wyskoczą z wypisem do domu.
Nie chcę zrzędzić jak stara ciotka ale na Twoim miejscu zaczęła bym się rozglądać za OWI i ustalic już jakiś wstępny termin wizyty;-)

Ostatnia edycja:
Beti rozgladam sie powoli, mam juz namiary na super rehabilitanta, ktory zajmowal się bliźniaczkami koleżanki (też wcześniakami). Niestety jeżeli chodzi o OWI to albo Warszawa, albo Biała Podlaska, bliżej nic nie ma, więc pewnie pozostaniemy przy Białej

reklama
Wczoraj wróciliśmy późno ze szpitala, więc tylko poczytałam co się dzieje u naszych Maluszkow. Kubuś waży 2630, ciągle jeszcze nie radzi sobie bez tlenu, więc maseczka jest w pogotowiu. Wczoraj tatuś pierwszy raz wziął Malucha na ręce i czynnie uczestniczył w kąpieli. Kubusiowi tak podpasowały tatusine ręce, że zaraz usnął. a kiedy odkładało się go do łóżeczka to zaraz otwierał oczy i patrzył się takim wzrokiem, że nie było pomiłuj i z powrotem na rączki:-)

Do góry