reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kubuś 28 tc+2, 770 g

reklama
wrócilismy przed chwilką ze szpitala. Kubuś waży 2130, infant stoi wyłączony w kąciku, a mój Skarbuś cały czas oddycha beż wspomagania. Cały czas ma monitorowane serduszko, ale lekarze są zadowoleni, bo sytuacja sie ustabilizowała.Zawieźlismy dzisiaj pierwsze ubranka , ale nie trafłam z rozmiarem. W sklepie wydawały mi się takie maleńkie a jak przyłożyłam do Niunia to się okazało, że w jednym body zmiesci sie dwóch Kubusiów, ale co tam... Najważniejsze, że wszystko jest ok i mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki

Kubulek drugą dobę oddycha bez wspomagania:-) Serduszko coraz lepiej, chociaż cały czas jest monitorowany. A ja wpadłam w szał zakupowy i chyba w koncu muszę sie wziąć za dokończenie pracy dyplomowej, bo do tej pory nie miałam głowy do pisania:-)

Sylwetka, ja też myslałam, że jak kupie Małej rozmiar 44,to będzie dobrze,a okazało się,że za duże. No ale moja Niunia miała ledwie 2 kg przy wypisie. Nie kupuj za wiele ubranek, bo synus szybko wyrośnie. Fajnie, że Kubuś tak idzie do przodu!

ja zaczęłam od 50, w sklepie wydawały sie takie malutkie te ubranka. A w szpitalu przykryłam Kropka od nosa po pięty. Więc zamówiłam kilka ciuszków na 44, bo wg metek to do wagi 2700 mozna zakladać.

Super Kubusiu :tak::tak::tak: rośnij szybko :-)
Sylwetka , jak sobie pomyslę, ze moje dziecko rok temu nosiło ten sam rozmiar body co teraz to sama sobie nie wierzę :-D mam nadzieję, ze Kubuś jak na faceta przystało będzie lepiej zbudowany ;-) a Ty ani się obejrzysz a będziesz wymieniać garderobę na coraz to nowszą :-)

trzecia doba bez wspomagania infantem:-) Serduszko galopuje tylko kiedy Kubuś budzi się głodny i głosno domaga sie jedzenia. no i za nami pierwsze próby picia z buteleczki, na razie jeszcze troche brakuje koordynacji ssania z połykaniem i oddechem, ale Mały szybciutko sie uczy:-)

reklama
Do góry