reklama
sylwetka74
Fanka BB :)
Wczoraj Kubulek skończył 10 tygodni. Maluszek rośnie jak na drożdżach:-) Z dobrych wiadomości, to badania okulistyczne w porządku (ROP nie pogłebia się), neurologicznie też jest dobrze. Jedyną przeszkodą na drodze do domku pozostaje tlenik. Kropek niczym Michael Jackson lezy sobie pod namiocikiem tlenowym. Nasza lekarka powiedziała, że w takim namiociku podawany tlenik się rozprasza i łatwiej jest zmniejszać wartości podawanego tlenu, poza tym Kuba musi się odzwyczajać od tego, że powietrze dmucha mu bezpośrednio w nosek.
wiolunia82
Sylwetka, z tym tlenem to naprawdę jest różnie. Z moim Szymkiem leżała dziewczynka, która szybciej zeszła z respi, szybciej z cepap-u i szybciej poszła do łóżeczka ale właśnie z tym namiotem, a mój szymek prosto z inkubatora poszedł do łóżeczka z wężykiem koło buziuni. Nie radziła sobie idealnie, a mimo to została wypisana do domku tlenozależna z wartością tlenu - 1. Trzymam kciuki że niedługo też będziecie mięli Kubusia w domku.
MamaWiktorii
Ale on jest słodki
oj będziesz miała go już niedługo zobaczysz
oj będziesz miała go już niedługo zobaczysz
sylwetka74
jestem załamana. Kuba od piątku jest na respiratorze. nastąpiło małe zakarzenie, pojawily sie spowrotem duszności włączyli do leczenia antybiotyk. Byo już tak dobrze, że myślałam,ze za chwilkę będzie w domu...a teraz totalna załamka.. najgorsze, że nie wiem skąd to zakażenie...
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Kochanie, ale Kubuś jest już silniejszy niż 2,5 mies temu, lekarze natychmiast zareagowali.. Miejmy nadzieję, że to tylko takie chwilowe zalamanie i za dzień-dwa napiszesz nam, że malutki zszedł z respiratora..
Siły dla Kubunia i Ciebie..
Siły dla Kubunia i Ciebie..
reklama
wiolunia82
Sylwetko kochana, niestety ale miejscem gdzie jest najwięcej zarazków, to właśnie szpital. Wierzę, że Kubulek szybko się z tego pozbiera, nie załamuj się, bo musi być dobrze. Dużo zdrówka dla Kubusia.
Podziel się: