reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Który krem dla dzieci?

Ja na podrazniona skóre pupki polecam z całego serduszka Sudocrem nawet maść robiona na recepte pediatry nie pomogła mojej małej. Ale nieźle sie też sprawdziły Linomag w kremie, nivea baby na odparzenia. Nie polecam natomiast J&J kosmetyków u mnie i małej (jestesmy alergiczkami) powodowaly wysypkę i suchosć. Świetne dla wrazliwej skóry sa emolienty to prawda tylko dośc drogie. Aha i jeszcze jedną dośc dziwna rzecz stosowałam do kąpieli za namowa połóżnej: ugotowane i przecedzone siemie lniane. fajną córcia miała po niej skóre. Kazde dziecko inaczej reaguje na kosmetyk wiec zobacze czy ten sam zestaw bedzie miał zastosowanie przy moje drugiem Córci:-)

reklama
Hej :)
U nas sprawdziło się mydełko w kostce bambino, emalium jakieś do kąpieli dodawane, używałam różnych i każde jest dobre, więc wybierałam cenowo najlepsze :) na pupę bepanthen, a na potówki i na jakieś niespodzianki warto mieć sudokrem, tylko z uwagą na to że dziewczynkom nie można smarować warg sromowych nim. Na potówki polecam też kąpiele z dodatkiem mąki ziemniaczanej, ale skoro rodzimy w marcu nas ominą :)

Do góry