reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Który krem dla dzieci?

moja kuzynka ma 4 tygodniowego malca i zdarzyla juz troszke kosmetykow przetestowac i wspomniany przez was Oilatum sprawdza sie najlepiej. Wiec tez sie na niego zdecyduje:)

reklama
my do kąpieli używaliśmy oilatum. ładnie natłuszczało więc nie trzeba było po kąpieli oliwką smarować. teraz też będziemy tego używać. a do pupy bardzo długo używaliśmy linomagu, był dobry do momentu większego podrażnienia i od tamtej pory używaliśmy sudokremu i teraz też będzie sudokrem.

Ja właśnie jeszcze się do końca nie zdecydowałam - krem to raczej linomag (polecany bardzo przez położne) w razie odparzeń sudocrem, bepanthen.

Co do kąpieli to wszyscy znajomi używają oliatum i podobnych - tylko co zrobić kiedy skóra dziecka się przyzwyczai, pojawią się jakieś problemy i wtedy nie ma za bardzo po sięgnąć??? Czy nie lepiej zaczą od jakiegoś Hipp'a , nivei czy czegoś podobnego i w razie potrzeby zmienić na oliatum, balneum itp.?

Trytytka słyszałam opinie podobne do Twoich, że jeśli się nic nie dzieje, lepiej nie uzywać kosmetyków dla skóry z problemami, tylko zwykłych, na emolienty przejść w razie problemów.

Mi właśnie dziś Mama powiedziała o tym kremie linomag, szukam czegoś dla Szczepka bo ma bardzo wrażliwą skórę na buzi, w każdym razie ponoć super i dla niemowlaków, jeśli się sprawdzi to pewnie zakupię zapas

Oprócz kremu do pupy właśnie Linomag ma całą serię kosmetyków - tak obadałam w internecie:) łącznie z płynem do kąpieli i ja chyba to na wstępie przetestuje:)

aaa i miałam pytać: w Smykach są takie kosmetyki jak Skarb Matki - używał ktoś?? i jeszcze nad perfecta baby si zastanawiam::) tylko nikt ze znajomych nie testował

ja mam Linomag do pupy i moim zdaniem nie pomaga wcale... bambino duzo lepszy, ale moze reszta z tej serii jest dobra

u nas na odparzenia się sprawdzał bepanthen ( i przy okazji na sutki ) oraz sudocrem. do ciałka zwykła oliwka i krem bambino a myłam w białym jeleniu i nigdy problemów ze skórą Misiek nie miał. teraz będę ten sam zestaw stosować .

trytytka - perfecta baby nie jest najlepsza. źle się wchłaniała (kremy) i zapach taki sztuczny był.

reklama
My do pupy mieliśmy jakąś maść robioną z recepty od lekarza, w sume konsystenją i kolorem przypominało bepanten, ale było o niebo tańsze - za 150 ml płaciłam tylko 10 zł, a krem przy częstym pieluchowaniu wystarczał mi na 1,5 miesiąca i był super! Do mycia uzywaliśmy emolium - raz ze tańsze, dwa że nic się po nim nie działo, choć w sumie Wojtek nie miał nigdy skłonności do alergii czy łuszczenia się skóry. Emolium używałam też do balsamowania;) Teraz się myhemy w Ziajkach i też jest ok;) Przy franku chyba przetestuje Pharmaceris baby bo jest dość niedrogi 500 ml kosztuje ok 26 zł, a podobno bardzo dobry. Zobaczymy;)

Do góry