reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto w trakcie in vitro (ivf)?

Myslalam tym tokiem ale wolalam miec pewnosc..tsh spadlo do 1.4 przy dawce 100.i obnizeniu tego encortonu. Jak radzisz ? Dalej 100? Czy moze 75 zeby znow mi do dolu za bardzo nie polecialo.

reklama
Tak,Mam na jedno ostatnie podejscie.
Najgorzej ze stymuluja mnie I uzyskuja za malo zarodkow mimo wiekszej ilosci lekow liczby pecherzykow I tym samym komorek.za kazdym razem po stymulacji mam szanse na 2 transfery.Nie wiem czy ta ustawa ograniczajaca ze moga poddac zaplodnieniu tylko 6 komorek jest dobra w takich przypadkach jak moim.Widza jak to sie konczy. Nie wiem jak inne ale ta moja klinika to pralnia pieniedzy biednych ludzi z ogromna nadzieja...
Czas goni co dziala na moja niekorzysc boje sie juz podchodzic do kolejnej proby...obawiajac sie ze znowu bede musiala wyć ... 😰

A gdzie podchodzisz i co jest powodem do ivf? Jakie badania już robiłaś?

Jest możliwość obejścia ustawy o zapladnianiu 6 komórek. Na pewno jest to wiek (pow. 35 lat) oraz przewidywana mała liczba zarodków. Ja miałam pobranych 17 komórek, z czego do zapłodnienia nadawało się tylko 13. Zaplodniono 6 a resztę zamrożono. Z 6 były tylko 2 zarodki, więc jak transfer się nie udał to mój lekarz zalecił zapłodnienie wszystkich pozostałych komórek, wyszły 3 zarodki. Dużo zależy od lekarzy...

Korzystamy z Parens w Rzeszowie bo mamy najblizej.. choc I tak te 100kilosów do pokonania..
A co do badan to robilam te ktore zlecała klinika..chyba podobnie kazda ma.do tego z genetycznych to kariotyp...i wyszedl dobrze.
A Ty ? Gdzie sie leczylaś/leczysz ?

reklama
A gdzie podchodzisz i co jest powodem do ivf? Jakie badania już robiłaś?

Jest możliwość obejścia ustawy o zapladnianiu 6 komórek. Na pewno jest to wiek (pow. 35 lat) oraz przewidywana mała liczba zarodków. Ja miałam pobranych 17 komórek, z czego do zapłodnienia nadawało się tylko 13. Zaplodniono 6 a resztę zamrożono. Z 6 były tylko 2 zarodki, więc jak transfer się nie udał to mój lekarz zalecił zapłodnienie wszystkich pozostałych komórek, wyszły 3 zarodki. Dużo zależy od lekarzy...
A powód in vitro: 1 jajnik i to policystyczny, (bardzo czesto duża cysta,pare operacji mase zrostow),niedrożny jajowód,a co sie jeszcze okazalo przy badaniach wymaganych do procedury - slabe nasienia męża(choc mowia ze uzyskane 2-3zarodki to ladne blastocysty..i 2 morule ktore nie chcialy sie rozwijac dalej...
Dziwne ze jak nie uda sie transfer to pozostale komorki poddaja zaplodnieniu.czyli komorki tez mroża? I po jakim czasie zapladniaja? Rozumiem ze mąz ponownie dostarcza nasienie?U mnie niszcza pozostale komorki uzyskane...a przeciez tez mogli by je zaplemnic oprocz tych z 6.

Do góry