No właśnie a ja brałam 1 dawkę, a TSH skakało mi jak głupie (PRZED CIĄŻĄ). Nie umiałam zrozumieć dlaczego tak się dzieje. W momencie, gdy zaczęłam jeść późniejsze śniadania TSH zaczęła mocno spadać (nawet do 0) Mój partner bierze 30 minut przed śniadaniem i jest ok, ale w moim przypadku jest inaczej. Każdy organizm jest inny. Odkąd zaczęłam przestrzegać dłuższej przerwy TSH utrzymuje się na stałym poziomie. Dlatego uczulam, żeby mieć to na uwadze i żeby bezsensownie nie zwiększać dawek tylko konsekwentnie przyjmować dany lek. No i oczywiście lek można popijać jedynie wodą niskozmineralizowaną albo wcale.
Dobrze, że przed ciąża zaczęłam przyjmować euthyrox, dzięki temu nauczyłam się jak należy robić to prawidłowo. Nie chce nawet myśleć jakie dziecko miałoby jazdy. Oczywiście jak zaszłam w ciąże zwiększyłam dawkę ale nieznacznie.
Dobrze, że przed ciąża zaczęłam przyjmować euthyrox, dzięki temu nauczyłam się jak należy robić to prawidłowo. Nie chce nawet myśleć jakie dziecko miałoby jazdy. Oczywiście jak zaszłam w ciąże zwiększyłam dawkę ale nieznacznie.