reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gotadora, masz zgagę po obiadku:-D ja tak mam często... :sorry2:z sąsiadkami, ze znajomymi spotkanymi na ulicy, ze współpracownikami, dalszą rodziną i mogę tak wymieniać.... Rozumiem Cię :tak: Na szczęście moja najbliższa rodzina jest dla mnie wsparciem i pocieszeniem, no i wy oczywiście i tego się trzymajmy :happy2: Mam nadzieję, że zgryźliwość i zgorzkniałość nie są zaraźliwe:-)

reklama
Gotadora ten program all inclusive genetics to miałaś w Warszawie? Chodzi mi głównie o to, jakiego lekarza byś polecała? Wysłałam właśnie formularz z ich strony i mam zamiar pojechać na wizytę, ot tak na zwiady. Tylko nie mam pojęcia w czyje ręce powierzyć mój przypadek :-)

Sylwia niestety ja nie w Warszawie się leczyłam, ale w Gdańsku. Tam mogę z całego serca polecić dr Szczyptańską i ona ma w sobie to "coś", bo nie tylko mi pomogła, nawet na tym forum :-) Elcia również ma bliźniaki dzięki tej pani dr, zresztą ma gabinet pełen cudnych fotografi. Transfer przeprowadził mi dr Łukaszuk, a punkcję dr Orszak, ale każda wizytę miałam z dr Szcz. Z W-wy niestety nie znam nikogo.

gotadora, masz zgagę po obiadku:-D ja tak mam często... :sorry2:z sąsiadkami, ze znajomymi spotkanymi na ulicy, ze współpracownikami, dalszą rodziną i mogę tak wymieniać.... Rozumiem Cię :tak: Na szczęście moja najbliższa rodzina jest dla mnie wsparciem i pocieszeniem, no i wy oczywiście i tego się trzymajmy :happy2: Mam nadzieję, że zgryźliwość i zgorzkniałość nie są zaraźliwe:-)

smutne,że obcy ludzie są większym wsparciem w razie potrzeby niż rodzina. Niestety moja mama jest dość daleko ode mnie, ale wiem,że w razie potrzeby by do mnie przyjechała, ona zna wszelkie szczegóły i wie ile to było kłopotów i funduszy, aby teraz cieszyć się brzuszkiem

Sywlia1985 dziękuje, może rzeczywiscie pora przestac sie obwiniać.
Gotadora wspołczuje u mnie też sporo "bogobojnych" więc nie wiedzą choć czasem mam ochote zacząć głosno krzyczec co o tym wszystkim myślę.

Dziewczyny w Novum w W-wie są darmowe konsultacje u głownego lekarza (mnie stymulował bo jest specjalistą od tego) jak sie miało chyba dwa niepowodzenia to mozna się zapisać.

Wiem że kilka dni pisałyście o tym ale nie moge znaleźć, gdzie zrobić ten opis pod swoimi odpowiedziami ??

Witajcie dziewczyny!
Nie było mnie dwa dni a tu taka duża produkcja nastąpiła w tekście.
Malinuś staraj się wierzyć do końca. Jutro zobaczysz piękną betę. Trzymam kciuku!
Aduś gratulacje syneczka!!!!
Mayyka gratulacje !!!!
Molla leż i odpoczywaj. Będzie wszystko dobrze. :-)
A czy mnie też możecie dopisać do Waszego kalendarza. Byłabym wdzięczna:-)

Asia 77 też się dziwię, ze lekarz Ci nie powiedzial ile pęcholi masz....u mnie przy pierwszej wizycie powiedzial, ze mogę liczyc na okolo 12...na drugiej tez tyle powiedzial...a na punkcji okazalo się ze jest 20:p

A ja dziewczyny przyśpieszę swoją bete....zrobię ja w 7dpt...myslicie ze juz cos wyjdzie...?? Cy jesli w 7dpt wyjdzie 0 to bedzie nzacyzlo ze nic z tego prawda??

Sywlia1985 dziękuje, może rzeczywiscie pora przestac sie obwiniać.
Gotadora wspołczuje u mnie też sporo "bogobojnych" więc nie wiedzą choć czasem mam ochote zacząć głosno krzyczec co o tym wszystkim myślę.

Dziewczyny w Novum w W-wie są darmowe konsultacje u głownego lekarza (mnie stymulował bo jest specjalistą od tego) jak sie miało chyba dwa niepowodzenia to mozna się zapisać.

Wiem że kilka dni pisałyście o tym ale nie moge znaleźć, gdzie zrobić ten opis pod swoimi odpowiedziami ??

Jasne n.v.m, nie masz powodów do winienia siebie, bo nie masz za co. Taka niestety nasza natura.

U głównego lekarza? Masz na myśli właściciela? Czyli dr. Lewandowskiego? On stymuluje wszystkie kobiety oprócz pacjentów dwóch pozostałych lekarzy od stymulacji. Taki mają przykaz z góry pozostali lekarze, że mają kierować do niego. A ja temu panu dziękuję. On już chyba tylko medialnie jedynie się sprawdza. Jego podejście do pacjenta jest poniżej krytyki. Jak nie reagowałam na stymulację, to zamiast pomyśleć, zmienić leki, etc... to potrafił mi tylko powiedzieć że to moja wina bo nie biorę leków! A wiedział dokładnie, że sama jestem lekarzem i nie robiłam in vitro z widzi mi się. Ja już nie mówię o braku empatii i psychologicznego podejścia do pacjenta, ale o braku szukania winy w stymulacji a nie w niesubordynację pacjenta. Podejście w stylu moja stymulacja jest skuteczna, a to twoja wina że nie działa bo nie bierzesz leków jest poniżej krytyki. I właśnie z powodów tego lekarza czuję wręcz obrzydzenie do novum. Jeżeli będę pochodzić do nowej procedury in vitro to nie w tej klinice, właśnie z powodu jego osoby.

Co do darmowych konsultacji - cóż, nie sądzę aby dały coś więcej niż dana osoba wie. To raczej forma agitacji - "przyjdź do nas i zacznij się leczyć - pomożemy ci"

reklama
Ikasia moim zdaniem to za wczesnie,poczekaj do 10,11 dp.Ja zrobilam w 11 dniu choc strasznie mnie korcilo wczesniej.Teraz jestem w 20 tyg ciazy i zawdzieczam to zmianie kliniki,wczesniej leczylam sie w Invimed Wroclaw mialam 2 nieudane stymulacje ,lekarka wpisala mnie na liste do adopcji zarodkow.Ja jednak nie wiedzialam co robic,znalazlam to forum i za porada Lolitki zmienilam klinike na Bociana w Bialym i tam za pierwszym razem sie udalo.

Do góry