reklama
[FONT="]mayyka83[/FONT] GRATULACJE !!!!!!!!!!!! JESTEŚ MOJĄ NADZIEJĄ!!!!!!!
[FONT="]nika85[/FONT] dzięki .Jedno podejście na cztery- to i tak nieźle…ale jak wiadomo to kwestia indywidualna…
[FONT="]Milenek ja właśnie też słyszałam że dr.Żórawski jest niedelikatny ale od trzech lat leczę się u dr.Fuchsa, który jest rewelacyjnym lekarzem ale jak bada to umieram z bólu!!!!!!! Więc szłam do Żórawskiego z przeświadczeniem że już nie może być gorzej, i nie pomyliłam się. Nie dość że był przeuroczy, piekielnie miły to jeszcze obchodził się ze mną jak z porcelanową laleczką.Więc jestem bardzo zadowolona, ale co będzie dalej- się okaże. Czytam ten post z przerażeniem, Jezu co za ludzie pracują w tej szkole!!!!!!!!!!!!! Gdzie Ty mieszkasz? Nie gniewaj się ale klimat jak z zaściankowej, purytańskiej Anglii a baby jak rodem z 17 wieku…[/FONT]
[FONT="]Sylwia1985 bardzo Ci dziękuję za obszerną odpowiedz! Ja miesiączkowałam zawsze co miesiąc aczkolwiek z dużymi wahaniami, czasem co 28 a czasem co 37 dni. Od czasu laparoskopii okres wyregulował mi się do 30-33 dni, od trzech lat mam monitorowane cykle, owulację mam co miesiąc, pęcherzyk pęka sam, ale brałam przez rok Clostilbegyt by ich wytwarzać więcej. Udawało się czasem że były nawet trzy, płyn wskazywał na to że pękły staraliśmy się współżyć wtedy kiedy zalecał nam lekarz, pózniej zdecydowaliśmy się na 5 IUI, i niestety, ku zdziwieniu nawet lekarza, w ciąże nie zachodziłam…Podejrzewam że ogromny problem stanowiła moja psychika, lekarz wyznaczał nam nawet godzinę, wszystko stało się dziwne, mechaniczne, nerwowe, żadnej spontaniczności.Moja głowa omotana była tylko jedną myślą, uda się czy nie, w końcu doszło już do tego że sama stwierdziłam że nadaje się już do hospitalizacji psychiatrycznej z tą paranoją!! Odpuściliśmy trochę, zrezygnowałam z monitoringu, mierzenia temperatury, wyrzuciłam kalendarzyki, też nie pomogło…Więc cóż, spróbujemy In vitro.Prolaktynę mam wysoką 51 …[/FONT]
[FONT="]joasia2906[/FONT] musisz wejść w Ustawienia a z prawej strony masz Edytuj sygnaturę.
[FONT="]nika85[/FONT] dzięki .Jedno podejście na cztery- to i tak nieźle…ale jak wiadomo to kwestia indywidualna…
[FONT="]Milenek ja właśnie też słyszałam że dr.Żórawski jest niedelikatny ale od trzech lat leczę się u dr.Fuchsa, który jest rewelacyjnym lekarzem ale jak bada to umieram z bólu!!!!!!! Więc szłam do Żórawskiego z przeświadczeniem że już nie może być gorzej, i nie pomyliłam się. Nie dość że był przeuroczy, piekielnie miły to jeszcze obchodził się ze mną jak z porcelanową laleczką.Więc jestem bardzo zadowolona, ale co będzie dalej- się okaże. Czytam ten post z przerażeniem, Jezu co za ludzie pracują w tej szkole!!!!!!!!!!!!! Gdzie Ty mieszkasz? Nie gniewaj się ale klimat jak z zaściankowej, purytańskiej Anglii a baby jak rodem z 17 wieku…[/FONT]
[FONT="]Sylwia1985 bardzo Ci dziękuję za obszerną odpowiedz! Ja miesiączkowałam zawsze co miesiąc aczkolwiek z dużymi wahaniami, czasem co 28 a czasem co 37 dni. Od czasu laparoskopii okres wyregulował mi się do 30-33 dni, od trzech lat mam monitorowane cykle, owulację mam co miesiąc, pęcherzyk pęka sam, ale brałam przez rok Clostilbegyt by ich wytwarzać więcej. Udawało się czasem że były nawet trzy, płyn wskazywał na to że pękły staraliśmy się współżyć wtedy kiedy zalecał nam lekarz, pózniej zdecydowaliśmy się na 5 IUI, i niestety, ku zdziwieniu nawet lekarza, w ciąże nie zachodziłam…Podejrzewam że ogromny problem stanowiła moja psychika, lekarz wyznaczał nam nawet godzinę, wszystko stało się dziwne, mechaniczne, nerwowe, żadnej spontaniczności.Moja głowa omotana była tylko jedną myślą, uda się czy nie, w końcu doszło już do tego że sama stwierdziłam że nadaje się już do hospitalizacji psychiatrycznej z tą paranoją!! Odpuściliśmy trochę, zrezygnowałam z monitoringu, mierzenia temperatury, wyrzuciłam kalendarzyki, też nie pomogło…Więc cóż, spróbujemy In vitro.Prolaktynę mam wysoką 51 …[/FONT]
[FONT="]joasia2906[/FONT] musisz wejść w Ustawienia a z prawej strony masz Edytuj sygnaturę.
dagnes78
Fanka BB :)
weszłam i na moment, bo miałam w cholerę roboty dziś, remont sypialni a tu tyle czytania! napisałyście ładnie, Sylwia1985 wczytuje się w Twoje posty i oderwać nie mogę, aż mnie stary wyzwał... ja pisałam wcześniej że na wizycie lekarz dojrzał coś w macicy, stwierdził że ''może to być polipek'' ale że na tym etapie za wcześnie, w związku z tym zapytam Ciebie Sylwio, czy lekarz nie mógłby odróżnić pęcherzyka od polipa? endometrium miałam 12, to był 17- nasty dzień cyklu i mała wpadke mielismy z moim R... proszę podpowiedz co myślisz? Twoja ogromna wiedza jest jak lekarstwo, dlatego pozwoliłąm sobie zwrócić się właśnie do Ciebie... widze też dużo nowych dziewczyn, czy któraś leczy się w łódzkiej gamecie?
dagnes78
Kolejna aktualizacja pozwoliłam sobie zmienić swoje położenie
07 kwietnia Asia_77 pierwsze podglądanie dorodnych i licznych pęcherzyków
08 kwietnia Malinuś 10dpt pozytywna, przyrośnięta i wysoka beta!
08 kwietnia Lulin 11dpt wysoka, przyrośnięta beta!
08 kwietniaMgielka pierwsze podglądanie maluszka
08 kwietnia Molla wysoka, ogromniasta beta!
11 kwietnia-lkasia wysoka beta 9dpt
11 kwietnia Milanek 13dpt wysoka beta!
11 kwietnia Molla podglądanie maluszków
12 kwietnia Gotadora podglądanie maluszków
12 kwietniaDarii wizyta przed owocną stymulacją
12 kwietnia Fusun udana punkcja!
15 kwietnia Roxi - podglądanie maluszka
18 kwiecień - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
22 kwiecień Madzialenak - usg połówkowe, podglądamy zdrowego synka
kwiecień Asia_77 owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes udane krio
kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
kwiecień owocna stymulacja
Maj joasia2906 - udane crio bliźniaki
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
07 kwietnia Asia_77 pierwsze podglądanie dorodnych i licznych pęcherzyków
08 kwietnia Malinuś 10dpt pozytywna, przyrośnięta i wysoka beta!
08 kwietnia Lulin 11dpt wysoka, przyrośnięta beta!
08 kwietniaMgielka pierwsze podglądanie maluszka
08 kwietnia Molla wysoka, ogromniasta beta!
11 kwietnia-lkasia wysoka beta 9dpt
11 kwietnia Milanek 13dpt wysoka beta!
11 kwietnia Molla podglądanie maluszków
12 kwietnia Gotadora podglądanie maluszków
12 kwietniaDarii wizyta przed owocną stymulacją
12 kwietnia Fusun udana punkcja!
15 kwietnia Roxi - podglądanie maluszka
18 kwiecień - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
22 kwiecień Madzialenak - usg połówkowe, podglądamy zdrowego synka
kwiecień Asia_77 owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes udane krio
kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
kwiecień owocna stymulacja
Maj joasia2906 - udane crio bliźniaki
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Najmocniej przepraszam dagnes78 musiałam nie zauważyć postu. Czasami tak wpadam i z grubsza odczytuję co się dzieje na forum, bo czasu mało. Tez mam remoncik, tylko garderobę robimy i pokój dziecka :-). I musiałam dzisiaj nadzorować fachowość malowania ścian przez mojego mężusia .
Polip różni się od pęcherzyka. Polip jest to nieprawidłowy rozrost na powierzchni endometrium. Na usg jest podobny do ściany macicy (chodzi mi o kolor na usg) i wygląda jak wzniosłość uwypuklająca się do jamy macicy. Pęcherzyk ciążowy różni się tym że jest bardziej przepuszczalny dla usg (ma kolor czarny), a zarodek w środku pęcherzyka jest szary (większa gęstość tkanki zarodka od otaczającego go płynu w pęcherzyku, który jest bardziej przepuszczalny dla usg). Także różnica jest duża.
Zobacz załącznik 550597
tutaj masz pęcherzyk z zarodkiem
Zobacz załącznik 550598
A tutaj polip.
Sama porównaj
Polip różni się od pęcherzyka. Polip jest to nieprawidłowy rozrost na powierzchni endometrium. Na usg jest podobny do ściany macicy (chodzi mi o kolor na usg) i wygląda jak wzniosłość uwypuklająca się do jamy macicy. Pęcherzyk ciążowy różni się tym że jest bardziej przepuszczalny dla usg (ma kolor czarny), a zarodek w środku pęcherzyka jest szary (większa gęstość tkanki zarodka od otaczającego go płynu w pęcherzyku, który jest bardziej przepuszczalny dla usg). Także różnica jest duża.
Zobacz załącznik 550597
tutaj masz pęcherzyk z zarodkiem
Zobacz załącznik 550598
A tutaj polip.
Sama porównaj
Ostatnia edycja:
dagnes78
Sylwia dziękuję Ci bardzo, ja jak już wiele razy tu wspominałam jestem laikiem w tej dziedzinie, nie znam się kompletnie, teraz będę miała 3 podejście, ale w 4 dniu cyklu mam jechać na sprawdzenie czy polip się usunął, czy taki polip mocno może pokrzyżować plany z crio? a powiedz mi jeszcze, mój lekarz od początku przepisuje mi duphaston i estrofen, zaczynam brac w 3 dniu cyklu, zapytałam o zmiane skoro to 3 podejście, żeby zwiększyć szanse, powiedział że to zbyteczne, mam pozostać przy tym co zapisał, mówił to bardzo pewny siebie, nie zlecił zadnych badań, poradz czy co mogę zrobić sama żeby sprawdzić że on jednak wie co robi? Gizas radziła zrobienie TSH i coś jeszcze, ale nie pamiętam. Mamy 2 mrożaczki, crio będzie jednego, on upiera się na 1szt.
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
weszłam i na moment, bo miałam w cholerę roboty dziś, remont sypialni a tu tyle czytania! napisałyście ładnie, Sylwia1985 wczytuje się w Twoje posty i oderwać nie mogę, aż mnie stary wyzwał... ja pisałam wcześniej że na wizycie lekarz dojrzał coś w macicy, stwierdził że ''może to być polipek'' ale że na tym etapie za wcześnie, w związku z tym zapytam Ciebie Sylwio, czy lekarz nie mógłby odróżnić pęcherzyka od polipa? endometrium miałam 12, to był 17- nasty dzień cyklu i mała wpadke mielismy z moim R... proszę podpowiedz co myślisz? Twoja ogromna wiedza jest jak lekarstwo, dlatego pozwoliłąm sobie zwrócić się właśnie do Ciebie... widze też dużo nowych dziewczyn, czy któraś leczy się w łódzkiej gamecie?
Ale mi się słodko zrobiło , zaraz się cukrzycy nabawię . Moja wiedza jest raczej statystyczna osoby która ma coś wspólnego z medycyną i lubi się wchrzaniać w kompetencję specjalistów od innych stref leczenia . Ale raczej do specjalisty ginekologicznego jeszcze mi daleko
Dagnes, czy ta wpadka to mówisz o tym cyklu? Bo jeżeli był to 17 dzień cyklu to nawet jeżeli masz wczesną owulację, to na pęcherzyk zdecydowanie było za wcześnie. Pewnie zauważył jakąś wyniosłość na powierzchni endometrium sugerującą że może być to polip, ale była za mała by jednoznacznie ją tym mianem określić.
reklama
lawendowy_sen
Lawendowy Sen .... a co Ty tak cichutko????
Dzisiaj zrobiłam sobie wolne od forum. Oszczędzałam kręgosłup.
Ale na dłuższą metę się nie da. Wpadłam po uszy. To już chyba uzależnienie
Teraz czytam Was. A Wy jak zwykle naprodukowane, że hoho :-)
Podziel się: