reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja dzisiaj zrobiłam sikacza czułość 25 no i jedna krecha. Więc niestety spadło. Widocznie ovitrelle jeszcze wczoraj była we krwi. Ale i tak ślą pewności jutro zrobię bete. Nadal mam nadzieje...

reklama
Dzien dobry dziewczyny!
Weszlam na chwile z komorku,bo moj net jak zwykle,nie ma to jak w pracy,po kablu,a ta radiowka to o d ..... Ja potluc,no ale co zrobie
Weszlam by wam napisac,bo nie wiem czy cos z tego....
Od wczoraj plamie zywa czerwona krwia,jeszcze zeby brazowa,ale czerwona.
Zwiekszylam sobie kuteine,duphaston I leze tylko nie wiem czy mam brac CLEXANE ,acardu juz dzis nie wzielam,a nie mam jak sie dowiedziec o clexane.
Tak siw boje.
Zycze Wam WSZYSTKIM MILEJ NIEDZIELI.
MOLLA

Molla clexane rozrzedza krew więc w takim przypadku jak Twój nie brałabym go, ale nie jestem lekarzem i nie chcę Ci źle doradzić. Trzymaj się, niektóre dziewczyny krwawiły w trakcie ciąży tak jak marcikuk czy misia, a ich dzieci są zdrowe. Leż, odpoczywaj i bądź dobrej myśli.

Molla ❤❤❤ moje trzy serduszka są z Tobą!!! leż, odpoczywaj, bierz leki - wszystko będzie dobrze :tak: nie zapomnij,że były dziewczyny, które miały krwawienia i z dzidzią wszystko było dobrze - i tak będzie u Ciebie - trzymam kciuki &&&&&&

Malinuś testy sikane nie są wiarygodne, ja wierzę z Tobą,że beta będzie jutro wysoka :tak:

Cześć dziewczynki. Zostawić was na jeden dzień i czytania że ho ho J.
Malinuś mam nadzieję że do tej pory beta była zafałszowana lekami a kolejna będzie już piękną betą twojego maluszka J.
Joasiu, Lulin tak mi przykro że tym razem wam się nie udałoL,ale wierzę i będę trzymać kciuki za to żeby następny raz był ostatni i udanyJ.
Lawendowy sen ja już nie mam sily do tych paskudztw które cie męcząL. Tak chciałabym ci coś skutecznego poradzić ale naprawdę nie mam pomysłuL. Kochana trzymaj się dzielnie i zdrówka życzę z całego ♥!!!!!
Gotadorka bardzo ci współczuję że mężuś znowu musiał jechać. Jemu też na pewno jest bardzo ciężko tak Was zostawiać. No ale taką mamy rzeczywistośc. Zawsze coś za cos. A jak wy się czujecie? Jak dzidzie się mają?

Jeśli chodzi o embryo glue to ja miałam przy ostatnim crio zastosowany i może własnie on zadziałał że się udałoJ.
Jeśli zaś chodzi o nacinanie otoczki to w moim przypadku pani embriolog stwierdziła że nie mialoby to sensu bo otoczka była cieniutka , a w mojej klinice stosują nacinanie tylko przy pogrubionych otoczkach. No i podają młodziutkie 2 lub 3 dniowe dzidzie , bo mój gin twierdzi że nie ma lepszego środowiska do rozwoju maluszków niż macica mamy. Choć n ie wiem czy gdyby się ktoś upierał to czy nie podhodowali by do pięciu dni… nie wiem. Ja przyjęłam wyjaśnienie i nie drążyłam dalej tematu.
Wszystkim życzę miłej i spokojnej niedzieli:)

Hej dziewczyny
ja się trochę nie odzywalam bogodze się z porażka a to trochę zajmuje. Czekam na krwawienie bo jeszcze nie dostałam ale to pewnie będzie dzisiaj.
mozecie mnie wpisać do kalendarza na 18 kw mam wizytę w nowum u doktora w' . Ktoś ma o nim jakieś opinie , doświadczenie we współpracy?
molla będzie dobrze :)
Roxii 15​ będzie już serduszko:)!

Nie mogę się doczekać i chyba pójdę jutro zbadać betę. Boję się tylko, że będzie jeszcze za mała i się zestresuję (według lekarza miałam ją zbadać dopiero w środę 10.04.) Jak myślicie? Transfer miałam 29.03. 2dniowe zarodki. Poczekać? Ale głupie pytania zadaję:) Ile mniej więcej w tym czasie wam wyszła beta?
We wtorek mam ciężki dzień w pracy i jeśli beta będzie wskazywać na ciążę to biorę od razu zwolnienie, a jeśli będzie 0 (tak jak zawsze do tej pory) to :( do roboty...:-(

Molla kochana leż i staraj się nie stresować. wiem że to prawie nie mozliwe ale próbuj. może melisę wypij i staraj się spać. ja tak ostatnio robiłam przy tym moim plamieniu a własciwie chwilami krwawieniu. Ja ostatnio pytałam mojego gina o stosowanie fraxiparyny w czasie tych plamień i powiedział że on nie zaleca mi odstawienia. powiedział że w takiej sytuacji trzeba coś wybrać. to rozrzedza krew ale dzieki temu maluszek jest lepiej dotleniony a na wystapienie bądź ustąpienie plamienia nie ma wpływu.

Molla ja jeszcze wzięłam kilka razy rutinoskorbin. Trzymaj się dzielnie kochana a ja trzymam kciuki żeby plamienie przeszło i wszystko było dobrze:tak:

Hola :-) dziękuje ... my się dobrze czujemy, choć jesteśmy bardzo leniwi, szczególnie jak mąż wyjechał, dobrze że słonko za oknem. Choć zdarza się,że czuje mdłości, albo w trakcie jedzenia nagle czuje,że nie chce tego jeść i koniec, no i nie wiem co ja mam jeść. Mam np zapał,że chce coś zjeść, gotuje to... a potem oddaje dla Almy, ona na szczęście lubi moje gotowanie. Jedno jest pewne - wole potrawy słodkie i raczej bezmięsne, żadnych śledzi, czy kapusty ;-) ... maluszki chyba już mają ok 5 cm, bo w środę miały jeden 4.35 a drugi 4.52

a napisz jak Wy się czujecie?

buziaki i miłej niedzieli dla wszystkich :-)

Asiu - za Ciebie nadal zaciskam piąstki &&&&& za Twoją wizytę i pęcherzyki &&&&&

reklama
Milenek przy dwudniowych maluszkach to po 12 dniach betę najwcześniej sprawdź , bo inaczej tylko niepotrzebnie sie zestresujesz.

Do góry