reklama
Sylwia1985, widzę że moja wiedza jest bardzo mała w tym temacie, po co robi się biopsje endometrium ?? Tak samo o tym podchowywaniu zarodków nie słyszałam, rozumiem ze daje to większa szansę że się zagnieżdzą, czy nie ma reguły ??
Leczę się u dr Taszyckiej i jestem z niej bardzo zadowolona bo dzięki niej mam móją cud Córeczkę. Nie wiem czy nie informowała mnie o innych opcjach bo w moim przypadku nie miały sensu, może tak skoro się udało, a teraz tym razem jak się nie udało wszyscy jestesmy zaskoczeni.
Leczę się u dr Taszyckiej i jestem z niej bardzo zadowolona bo dzięki niej mam móją cud Córeczkę. Nie wiem czy nie informowała mnie o innych opcjach bo w moim przypadku nie miały sensu, może tak skoro się udało, a teraz tym razem jak się nie udało wszyscy jestesmy zaskoczeni.
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Sylwia1985, widzę że moja wiedza jest bardzo mała w tym temacie, po co robi się biopsje endometrium ?? Tak samo o tym podchowywaniu zarodków nie słyszałam, rozumiem ze daje to większa szansę że się zagnieżdzą, czy nie ma reguły ??
Biopsję robi się w fazie lutealnej w cyklu poprzedzającym transfer. Śluzówka która nowo narośnie w miejscu pobierania biopatu jest bardziej podatna na implantację zarodka. Procentowo pomaga na pewno na powodzenie zabiegu. Najczęściej się robi dopiero po 2 próbach bez uzyskania implantacji. Ale oczywiście można i wcześniej.
Jeżeli chodzi o 5 dniowe zarodki to w porównaniu do 3 dniowych częściej dają ciążę. Chociaż w novum wychodzą z założenia że lepiej jak podadzą do macicy młodsze i dlatego rzadziej hodują zarodki do blastocyst. 5 dniowy zarodek zaraz wychodzi z otoczki i się implantuje, 3 dniowy jeszcze się rozwija zanim wyjdzie z otoczki.
Bardzo możliwe, że ze względu na 1 próbę udaną nie proponowała Ci dodatkowych opcji. n.v.m - ja wiem, że liczyliście na 2 udaną także próbę, ale niestety nie ma 100% powodzenia zabiegów. To nie implanty stomatologiczne, które się w 99,9 % przyjmują. Tutaj jest nieco gorzej z statystykami. Ja też wierzyłam za pierwszym razem że się uda. Baaa, nawet nie zakładałam, że mogłoby być inaczej. Byłam przekonana, że nawet będą bliźniaki. Jednak 2 nieudane próby to jak kubeł zimnej wody na głowę. Człowiek zaczyna myśleć bardziej realnie i stara się szukać dodatkowych opcji które mogą wspomóc i zwiększyć szansę na ciążę.
P.S. A tej p. dr. akurat nie testowałam
dzień dobry Dziewczyny
fatalnie spałam, mam straszne bóle kolana, kiedyś jakiś lekarz jak mu powiedziałam o moich dolegliwosciach to spytał czy nie brałam sterydów. brałam, biore i pewnie bedę brała bo co mam zrobić !!!
Sylwia1985, dzięki za odpowiedz. Za tydzień jak bede w klinice pogadam zobacze jakie mam opcje. Mam zaufanie do tej lekarki. Dwa lata trafiałam na lekarzy takich ze szkoda słów (jeden w Novum, duży pan w okularach na pierwszym pietrze) ale też i innych ginekologów co zaczynali różne metody a nie okreslili problemu do końca i tylko marnowali mój czas i sporo kasy. A jak trafiłam do dr. Taszyckiej dwa miesiące pózniej byłam w ciązy ;-)
Wczoraj siostra przysłała mi usg swojej Córci byłam przekonana że jak je dostanę bede płakać. Cieszę się ogromnie jej szczesciem ale myślałam że będziemy razem w ciązy ;-( Siostra nie wie o moich przejsciach.
Nie płakałam. Myśle że to dzięki Wam, dzięki temu że mogę się Wam wygadać, dziękuje ...
fatalnie spałam, mam straszne bóle kolana, kiedyś jakiś lekarz jak mu powiedziałam o moich dolegliwosciach to spytał czy nie brałam sterydów. brałam, biore i pewnie bedę brała bo co mam zrobić !!!
Sylwia1985, dzięki za odpowiedz. Za tydzień jak bede w klinice pogadam zobacze jakie mam opcje. Mam zaufanie do tej lekarki. Dwa lata trafiałam na lekarzy takich ze szkoda słów (jeden w Novum, duży pan w okularach na pierwszym pietrze) ale też i innych ginekologów co zaczynali różne metody a nie okreslili problemu do końca i tylko marnowali mój czas i sporo kasy. A jak trafiłam do dr. Taszyckiej dwa miesiące pózniej byłam w ciązy ;-)
Wczoraj siostra przysłała mi usg swojej Córci byłam przekonana że jak je dostanę bede płakać. Cieszę się ogromnie jej szczesciem ale myślałam że będziemy razem w ciązy ;-( Siostra nie wie o moich przejsciach.
Nie płakałam. Myśle że to dzięki Wam, dzięki temu że mogę się Wam wygadać, dziękuje ...
madzialenak
mama na pełen etat
Asia powodzenia na dzisiejszej wizycie :-) już pewnie pęcherzyki trochę podrosły
A
avocado
Gość
Ale tutaj zaskrobałyście Siedzę już pół godziny i czytam
Tym którym się udało- gratuluję :-)
A tym, którym nie tym razem- to uda się następnym, skoro innym się udaje to WAM TEŻ! Trzymam za Was kciuki!!
Pozwolę dopisać się do listy:
07 kwietnia Asia_77 pierwsze podglądanie dorodnych i licznych pęcherzyków
08 kwietnia Malinuś 10dpt pozytywna, przyrośnięta i wysoka beta!
08 kwietnia Lulin 11dpt wysoka, przyrośnięta beta!
08 kwietnia Mgielka pierwsze podglądanie maluszka
08 kwietnia Molla wysoka, ogromniasta beta!
11 kwietnia-lkasia wysoka beta 9dpt
11 kwietnia Milanek 13dpt wysoka beta!
11 kwietnia Molla podglądanie maluszków
12 kwietnia Gotadora podglądanie maluszków
12 kwietnia Darii wizyta przed owocną stymulacją
12 kwietnia Fusun udana punkcja!
15 kwietnia Roxi - podglądanie maluszka
18 kwiecień - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
22 kwiecień Madzialenak - usg połówkowe, podglądamy zdrowego synka
22 kwiecień- avocado- podglądanie zdrowego Maluszka
kwiecień Asia_77 owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji
kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
kwiecień owocna stymulacja
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
A czy ktoś wie co się dzieje z Mgiełką i holą??
Tym którym się udało- gratuluję :-)
A tym, którym nie tym razem- to uda się następnym, skoro innym się udaje to WAM TEŻ! Trzymam za Was kciuki!!
Pozwolę dopisać się do listy:
07 kwietnia Asia_77 pierwsze podglądanie dorodnych i licznych pęcherzyków
08 kwietnia Malinuś 10dpt pozytywna, przyrośnięta i wysoka beta!
08 kwietnia Lulin 11dpt wysoka, przyrośnięta beta!
08 kwietnia Mgielka pierwsze podglądanie maluszka
08 kwietnia Molla wysoka, ogromniasta beta!
11 kwietnia-lkasia wysoka beta 9dpt
11 kwietnia Milanek 13dpt wysoka beta!
11 kwietnia Molla podglądanie maluszków
12 kwietnia Gotadora podglądanie maluszków
12 kwietnia Darii wizyta przed owocną stymulacją
12 kwietnia Fusun udana punkcja!
15 kwietnia Roxi - podglądanie maluszka
18 kwiecień - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
22 kwiecień Madzialenak - usg połówkowe, podglądamy zdrowego synka
22 kwiecień- avocado- podglądanie zdrowego Maluszka
kwiecień Asia_77 owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji
kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
kwiecień owocna stymulacja
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
A czy ktoś wie co się dzieje z Mgiełką i holą??
A
avocado
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A
avocado
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podziel się: