reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gotadora ja nie uwazam wszystkiego za naciąganie, źle mnie zrozumiałaś. Lecze się w klinice która ma opinię naciągaczy, dlatego chciałam zasięgnąc opinii ( musiała mi umknąc Twoja odpowiedz bo dosc sporo jest tu pisane). Jestem gotowa zrobić wszystko ale tak jak przy pierwszym podejsciu o nic nie pytałam tylko płaciłam bo było mnie na to stać, teraz sytuacja się trochę zmieniła bo mam Córkę której chcę zapewnić wszystko i musze się liczyć z wydatkami, wiec jeśli są potrzebne to ok ale jak nie to po co.
A co do wiary to miałam wiarę ogromną, w ogóle nie braliśmy z Meżem pod uwagę że się nie uda, myśleliśmy nad imieniem i wiara nie pomogła ...

W novum o nacinaniu otoczki decyduje embriolog. Moja dr zapytała się podczas transferu czy nie naciąć, a embriolog stwierdziła, że nie ma sensu, bo otoczki moich zarodków były cieniutkie.
Kolejna sprawa - w novum nie korzystają z embroy glue. Podobno ich podłoże też jest bogate w hialuroniani dlatego nie stosują (to gdzieś wyczytałam na ich forum embriologicznym).

Jeżeli chcesz zwiększyć szansę to polecam biopsję endometrium. Ja chciałam mieć w novum ale moja p. dr do naciągaczy nie należy i dała mi skierowanie do szpitala MSWiA na histeroskopię z biopsją. Tego samego dnia się zapisałam na zabieg do szpitala, czekałam tylko 2 tyg :-). Niestety na wyniki biopsji sobie poczekam koło 4 tyg albo i dłużej. Jeżeli nie chcesz histeroskopii to w novum sama biopsja kosztuje 400 zł. O akupunkturze nie myślałam, ale taką opcję też masz w novum. Ja myślę także o podchowaniu swoich zarodków do blastocyst, to też koszt koło 400 zł. Rozmrożą wszystkie, podchowają, a potem się okaże też które są zdatne. I oczywiście cały czas walczę o podanie 3 zarodków :tak:. I będę miała zmienione leki (progynovę na estrofem) może to lepiej podziała na moje endometrium. Jednak wszystko się okaże 1 - 2 dnia cyklu, gdy się okaże czy to co było na jajniku zniknęło.

A tak zapytam niedyskretnie - u kogo się leczysz? Może wymuś trochę na swoim lekarzu bardziej "zaawansowane" postępowanie, bo faktycznie w novum lecą schematem. Paru lekarzy przetestowałam stamtąd także wiem mniej więcej jak działają. U mojej p. dr. doznałam miłego zaskoczenia, bo nie leci schematem, tylko sama stara się zrobić wszystko, żeby pomóc.

reklama
Joasia - nie mysleliśmy o tym, będziemy podchodzić tyle razy ile trzeba, chcemy zajść w ciążę i zrobimy wszystko, aby tak się stało :tak:

Kolejna aktualizacja

07 kwietnia
Asia_77 pierwsze podglądanie dorodnych i licznych pęcherzyków
08 kwietnia
Malinuś 10dpt pozytywna, przyrośnięta i wysoka beta!
08 kwietnia Lulin 11dpt wysoka, przyrośnięta beta!

08 kwietnia
Mgielka pierwsze podglądanie maluszka
08 kwietnia Molla wysoka, ogromniasta beta!
11 kwietnia-lkasia wysoka beta 9dpt:)
11 kwietnia
Milanek 13dpt wysoka beta!
11 kwietnia
Molla podglądanie maluszków:)
12 kwietnia Gotadora podglądanie maluszków:)

12 kwietnia
Darii wizyta przed owocną stymulacją
12 kwietnia
Fusun udana punkcja!
15 kwietnia
Roxi - podglądanie maluszka
18 kwiecień - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka

22 kwiecień Madzialenak - usg połówkowe, podglądamy zdrowego synka
kwiecień Asia_77 ​owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio

kwiecień
TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji
kwiecień poziomka2
udane crio
Marzec/kwiecień Fusun -
owocna stymulacja
kwiecień owocna stymulacja
Maj joasia2906 - udane crio :) bliźniaki

Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF

Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

Dziewczyny bardzo dziękuję. Również bardzo się cieszę,chociaż radość jest umiarkowana, mój mąż studzi nasz zapał :) i w sumie ma rację. Jeszcze dużo przed nami... Oficjalnie o ciąży powiemy dopiero w 8-9 tyg., wie tylko najbliższa rodzina :) trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Was:-D

reklama
Do góry