reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

mikimo no właśnie od wczoraj to już praktycznie nic się nie dzieje, pobolewanie brzucha jak na @. Żadnych dziwnych kłuć, skurczy, plamień, nic.Tylko ta "wypływająca" luteina, bbbrrrr.Fajnie by było zobaczyć raz betę powyżej 0, ale nie liczę na wiele.
Gotadora-brałam cetrotide, po każdym zastrzyku miałam czerwony placek odczynu alergicznego, troche swędzi ale schodzi.?Wiele dziewczyn tak ma,da się przeżyć!

reklama
Gotadora - to ty już niedługo będziesz miała maluszki ze sobą. Z tego co pamiętam to ty chcesz blastusie?

Kinga :-) tak - blastusie, na dodatek wybadane, więc mam ogromnego stracha ile będziemy mieć maluszków ....

Kinga musisz jakieś lekarstwo wziąść i pod kołderkę - jak się zaraz na początku choróbsko przegoni to szybciej się zdrowieje

gotadora będę trzymać kciuki za dalszy wzrost :tak: Powiem szczerze, że nigdy nie słyszałam o tym leku: cetrotide. On hamuje owulacje i daje czas na podgonienie mniejszym pęcherzykom tak??? A potem na owulację tak czy inaczej bierzesz Ovi albo Pregnyl?

Tak sobie czasami myślę, że ta medycyna, czy nauka wogóle, to jest jakiś cud! Tyle rzeczy są już w stanie kontrolować. Mogą wyłączyć i włączyć w danym momencie odpowiednie funkcje ciała! Tu jeden zastrzyk i nie masz owulacji, potem drugi i masz owulację. MAGIA!

Mikimo :-) tak, mam przeczucie,że w poniedziałek dostane zastrzyk na uwolnienie pęcherzyków, a odnośnie tego leku to:

"[h=2]Cetrotide 0,25 mg[/h]Cetrotide zawiera substancję czynną – cetroreliks.
Lek Cetrotide hamuje działanie naturalnego hormon, zwanego hormonem uwalniającym hormon lutenizujący (LHRH). LHRH reguluje wydzielanie innego hormonu, zwanego hormonem lutenizującym (LH), który wywołuje owulację, niepożądaną podczas hormonalnej stymulacji jajników, ponieważ tylko w pełni dojrzałe komórki jajowe nadają się do zapłodnienia."

martka nie chcę Cię nakręcać, bo każda z nas z tymi przeczuciami zostaje ale... powiem Ci szczerze, że ja swoich objawów od bólu na miesiączkę nie odróżniłabym. W 5 i 6 dpt miałam wogóle cisze w brzuchu totalną a 7dpt kiedy zrobiłam test zaczęły się bóle właśnie jak na miesiączkę.

gotadora
mam nadzieję, że będziesz miała spory wybór ładnych blastusi do PDG i te co wybiorą to będą mistrzowie w swojej kategorii, które zostaną z Tobą na dłuuuugo :-D

Kinga, slonce - kuruj sie i nie daj sie wirusom!
Mikimo - masz racje, z naszymi przejsciami mozemy smialo uznac ze fakultet z ginekologii to juz mamy.
Martka - licz na wiecej! chciej wiecej! swiat Ci to da, tylko mow swiatu czego chcesz - glosno i wyraznie! ja chce moje blizniaki i nie ukrywam tego przed swiatem! Byl taki Jeden, ktory powiedzial: proscie a bedzie wam dane. i bedzie Ci dana beta, a potem dzieci - ja w to wierze i trzymam z calych sil &&&&&

Mikimo zaciskam za drugą betke &&&&&&&&&&&&&&&&&& ale będzie na pewno wielgaśna :tak::-):tak:

Anna co powiedział dr?

Kinga duzo zdrówka :-)

martka jeszcze troszkę wytrzymaj, nie stresuj się, bedzie dobrze :-):tak:

A ja po wizycie :-) Punkcja w poniedziałek :-) Dr powiedział, ze jest 20 pechołków, ale pewnie część z nich będzie do niczego. Ciekawa jestem ile będzie tych dojrzałych. Mam nadzieję, ze nie będę bardzo obolała. Dzis wieczorem ovitrelle.

reklama
Do góry