reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oskaa - super wynik pęcholów :-) Trzymam kciuki za punkcję &&&&&&&&&&&

Martka - ja właśnie miałam objawy jak na @ gdy byłam w ciąży. Więc to może objaw implantancji.

Anna _ - na pewno będzie wszystko super. Trzymam kciuki za Twoją betką wtorkową wobec tego &&&&&&&&&&&&&

Gotadora - to będziesz miała mega przebadane maluszki. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja nie chcę czekać do blastusi. Jak ma się przyjąć to się przyjmie i tak i tak. A tak miałabym stres, że nici z tego w ogóle.

reklama
Anna w takim razie czekamy na wtorkową betę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wiecie co, z tego wszystkiego nie zapytałam dr jak endo, ile pęcherzyki mają... a a transfer sroda-czwartek.

Czesc Dziewczynki,

Adus, dziekuje bardzo ,ze sie odezwalas. My tutaj bardzo sie martwimy. Nie za duzo napisalas dlatego wierze w to co napisala Lawendowy "nic jeszcze nie jest przesądzone."

Gotadora, super ,ze pecherzyki sobie spokojne dojrzewaja. Mezus zdarzy na czas ;-) A Twoja psinka Alma jest tak slodka,ze tylko chce sie ja caly czas tulic i calowac w te sliczna mordke ;-)

Hola, oczywsicie nakarmilam juz pieska i bede kontynuwac.Szkoda,ze tylko jdnego mozna nakarmic dziennie. Moze, jak sie poda inny adres mail lub kliknie z inego kompa , to wtedy zwieksza sie ilosc nakarmionych mordek.
Biedactwa, zawsze mi zal tych bezdomnych zwierzat, ktore maja tak wiele milosci do zaoferoanai a nie maja komu :-(

Anna , po cihcutku gratukuje :tak:

Oskaa, ooooo super!!!! Przy takiej ilosci pecholi,spokoojnie bedziesz miec kilkanascie jajeczek :tak:Niech beda wszystkie dojrzale i nich dadza sliczne zarodeczki!!! Juz trzymam kciuki za powodzenie!!!!!!

Kinga
, my tez podjelismy decyzje o 3dniowych zarodkach. Gdzies wczoraj wyczytalam wypowiedz jakiegos lekarza, ktory wlasnie potwierdzil moje obserwacje, ze jak zarodek ma sie zagnezdzic ; to sie zagniezdzi ,czy bedzie w 3,czy 5dobie,czy bedziemy chodzic ,czy lezec przez tydzien plackiem....
Twierdzil tez, ze wiele zarodkow, ktore nie przetrwaly do 5doby byc moze moglyby przezyc w ciele kobiety.
Moj mezus zwrocil jeszcze uwage na jedna rzecz. Nie wiem jak u Was ale tutaj w jednym inkubatorze jest klikadziesiat plytek roznych par, a kazde otwieranie i wyciaganie ma wplyw na nasze zarodeczki.

oj jej , zapomnialam Wam napisac, ze u mnie kontrola przebiegla pomyslnie. Pechole rosna. Dzis byla lekarka w zastepstwie i obawiala sie,ze trzeba bedzie juz robic punkcje w poniedzialek. Naszczescie estradiol 686 i czekamy do poniedzialku na podanie gonadotropiny a punkcja w srode.

Agapl :-) bardzo Ci dziękuje za ciepłe słowa :-) najprawdopodobniej będziemy mieć punkcję w tym samym dniu, cieszę się że u Ciebie pęcherzyki dobrze rosną :-):-D:-):-D u mnie estradiol wyszedł wczoraj 2077 , ale widocznych ( tak zrozumiałam ) pęcherzyków było 13. Oczywiście mój prawy jajnik jest leniwy, ale trzeba mu wybaczyć, bo wiele przeszedł :baffled:

Gotadora - to śliczny wynik miałaś pęcholi. Biorąc pod uwagę wysokość estradiolu to będziesz miała sporo ocytów. Będzie super :-)

Agapl - nie wiem jak jest u mnie z inkubatorem, ale podejrzewam, że tak jak u Ciebie. W końcu to nie jest tani sprzęt.

A ja dzisiaj mimo, że chora ciut zrobiłam pierwszy raz pączki z nadzieniem różanym, a w zasadzie ciut maszyna do chleba pomogła mi zrobić. Bo ona wymieszała i w niej urosło ciasto, a ja potem rozwałkowałam i wycięłam. No i upiekłam po tym jak wyrosły. Znalazłam fajny patent na wykrawanie i nadziewanie ( bez szprycy). Wyszły super z wyglądu i pychotka. Jak mi się uda to zrobię fotkę i wrzucę ją tutaj :-)

Kinga :-) dziękuje ❤❤ja nie umiem interpretować wyników, no i jak ja Ci zazdroszczę tego pieczenia, ja to cały czas sobie obiecuje,że po remoncie to zacznę wypiekać jakieś ciasta czy bułeczki, rzadko mi się to zdarza , pewnie gdybym miała M na codzień to by było częściej ... jakiś czas temu zrobiłam pączki i mi się wszystkie tak z jednej strony porosklejały, ale po dodaniu dodatkowego dżemu to wyglądały tak jakby tak miało być :-D nazwaliśmy je pączki rozdziawki :-)

Gotadora, ciesze sie,ze u Ciebie rowniez wszystko OK i ,ze nadal wszystko wskazuje,ze bedziemy miec pecherzykobranie w srode :tak:
U mnie tez na lewym jajniku jest mniej pecherzykow niz na prawym. W poprzednich stymulacjach , to lewy dawal z siebie co tylko mogl ;-)

reklama
Pojedyncze, 26.01.2013 o 18.20.jpgPojedyncze, 26.01.2013 o 18.19.jpg

Moje pączusie :-)

Do góry