reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sznurki! masz takiego cunego bobaska na zdjeciu! patrz na Niego, uśmiechaj się i myśl pozytywnie, bo Twoja fasolka musi czuć ta radość :-)

reklama
Dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów na początku ciąży (ja chcę szamponem koloryzującym zrobić, ale może będę musiała końcówki rozjaśnić przy głowie, bo na rudo teraz mam włoski, a to kolor jaśniejszy od moich)? Bo moje włoski wyglądają już nie za bardzo i chciałabym coś z nimi zrobić i pójść do fryzjera. Proszę o opinię. Bo mam dylemat.

Kinga jak pójdziesz do salonu ( mam na myśli taki "normalny" salon z porządnymi produktami) to powiedz,że jesteś w ciąży i wtedy fryzjerka powinna użyć farby o bardzo małym stężeniu utrwalacza. Są bardzo dobre farby tego typu i pokrywają nawet już bardzo siwe włosy. Ja pracowałam w salonie przez 6 lat i mieliśmy takie klientki, nie było to co prawda w PL, ale wiem że i do nas dotarły już tego typu produkty. Przychodziły też panie które miały robiony kolor tylko jak pasemka, tzn w folii, aby nie dotknąć skóry głowy. Wiele kobiet, które po ciąży do nas przychodziły miały kłopot z włosami - wypadały im niemal wszystkie włosy wokół twarzy, one potem odrastają i stąd nazwa tych włosków - "baby hair".

Madzialenek - testowanie w takim dniu zobowiązuje do wysokiej betki. I taka będzie - tymczasem odpoczywaj i przygotowuj się na transfer.

A takiego prezentu życzę oczywiście wszystkim czekającym!

Cześć dziewczyny. Dawno tu nie pisałam, ale dalej walczę o szczęście. Brak funduszy niestety blokuje mnie, chyba dopiero wiosną znowu kolejne in vitro. Mam w planach klinikę Gyncentrum ale ostatnio widzę jak sie wszędzie reklamuje, nawet na Pudelku i innych badziewiarnych stronach, dziś byłam u gina i też miał ich ulotkę:baffled: Wiem że Hola korzystałam z tej kliniki i jak dobrze kojarzę z sukcesem:sorry2: Czy któraś z Was tez się leczy w tej klinice?
Chciałam Wam powiedziec że suplementację którą stosuję daje efekty, dziś w 7 dc mam dwa pęcherzyki dominujące 11 i 13 mm i 3 mniejsze. Nawet po stymulacji do IUI miałam po jednym pęcherzyku a tu na naturalnym az dwa;-) Dr powiedział że gdyby nie wiedział o mojej endometriozie to powiedziałby że jestem jak najbardziej płodna biorąc po uwage że dzialam na jednym silniku (jajniku):tak: A co do endometriozy, zaproponował mi lek Visanne, kuracje trwa 3 miesiące, koszt całe 10 zł i jeśli sa jakies ogniska endometriozy to one ulegną zwkłóknieniu. Czy któraś z Was słyszal o tym leku lub go stosowała?
Lekarz który mi to zaproponował jest zwyklym gin-poł, nikt wcześniej mi tego nie proponowal, bo po za trudnością w zajście w ciąże nic mi nie dolega w związku z endo:confused: Zaproponował też M zastrzyki z gonadtropiny kosmowkowej na poprawe nasienia, podobno widzial efety u kilku pacjentów

Madzialenak za rok dwa takie śliczne Mikołajki będą sobie leżały pod choinką gdy Ty będziesz lepić uszka do barszczu :-) będą już mieć jakieś trzy miesiące co? :tak:

Gizas - niestety nie mam pojęcia jeżeli chodzi o tą klinikę. Ja mogę z czystym sercem polecić Invimed we Wrocławiu. Lekarze i reszta personelu są kompetentni. Czuję, że jestem traktowana indywidualnie. Mimo, że to duża klinika i tłumy ludzi. A o to chodzi i o efekty jeszcze. A u mnie mam nadzieję, że są, bo betka wzrosła. Teraz oby w poniedziałek były dobre wyniki to pomału do przodu będzie.

Dzięki Kinga za odpowiedź. Życzę żeby beta urosła i jeszcze tym roku usłyszenia serducha:tak:
Katowicka Gyncentrum kusi mnie programem 2+1 ale zaczynam się jej obawiać właśnie przez te glupie reklamy wszędzie:confused:

reklama
Napiszcie mi prosze jakiej wielkosci ma byc endometriun by dokonac transferu i jaki to jest mniej wiecej dzien cyklu? Czy do przygotowan do criotransferu bralyscie tez jakies zastrzyki? Ja mam zapisane tylko progynove 3x 1.

Do góry