reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
asiex...czekam na test razem z toba, i dziekuje ci ze tak wszystko opisujesz, bo jakos mi tak lzej...mam tes same objawy co ty...tylko, ze ja dopiero za tydzien testuje...
tylko 3 dni, zaczynasz odliczanie?:-)

madzialenak..ciesze sie, ze jestes juz po i wzystko jest ok! uwierz mi, ze najwazniejsze, ze nie masz OHSS, zarodeczki na pewno beda w super formie! nic sie nie martw, tylko wypoczywaj, zeby maluszki mialy, piekny spokojny domek do zamieszkania.
a ile maluszkow bierzesz?

Kate...tak jak juz pisalam wczesniej polecam lampke winka egri bikaver, nie jest za dobre, bo wytrawne, ale mnie pomoglo! no i dodatkowo morelki suszone i orzechy...wiem, ze migdaly dobrze robia na endometrium, ale uwarzaj, zeby nie byly w skorce, bo ona wywoluje skurcze...

sznurki....jeju, dobrze, ze to piszesz, bo ja czuje to samo...zupelnie nie czuje maluszka w brzuszku i jakos nie moge sobie uswiadomic, ze on tam jest...
zastanawiam soe czy takie moje psychiczne nastawienie, ze ja jestem gdzies obok tego nie wystraszy maluszka i nie bedzie chcial uciec...
a moze to jest taka nasza reakcja obronna, jakby sie np nie udalo...hmmm...nie wiem.
co prawda jestem psychologiem, ale jak zwykle sama sobie nie potrafie pomoc...:dry:

Madzialenak :-)

6405347157_1d5aa83cfc_z.jpg

Cześć wam kochane wczoraj byłam na I wizycie i niestety nie zobaczyłam jeszcze moich szkrabków za tydzień mam zgłosić sie na usg mam kontynuować duphaston i clexane. Martwią mnie bóle w podbrzuszu tak jak na @ ale lekarz kazal mi brac nospę póki co nie plamię to może nic złego się tam nie dzieje. Dodatkowo wczoraj miałam zlecony poziom hcg i progesteronu. Jeśli któraś wie jaka jest norma progesteronu w 2 tyg ciąży mi wyszedł 27,5 a hcg1627.

Sznurki nie miej wyrzutów, ja też miewałam mieszane uczucia i biłam się z różnymi myślami. A dziś to w ogóle jest kosmos, od rana jestem rozdrażniona i płaczliwa, boli mnie brzuch jak przed @ i ciągle mam jakieś dziwne uderzenia ciepła. Niech już będzie poniedzialek!!!

Cześć wam kochane wczoraj byłam na I wizycie i niestety nie zobaczyłam jeszcze moich szkrabków za tydzień mam zgłosić sie na usg mam kontynuować duphaston i clexane. Martwią mnie bóle w podbrzuszu tak jak na @ ale lekarz kazal mi brac nospę póki co nie plamię to może nic złego się tam nie dzieje. Dodatkowo wczoraj miałam zlecony poziom hcg i progesteronu. Jeśli któraś wie jaka jest norma progesteronu w 2 tyg ciąży mi wyszedł 27,5 a hcg1627.

Domi123- ty nie jesteś w drugim tygodniu ciąży. To się liczy inaczej. ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery - tutaj masz kalkulator i sprawdź. Nie wiem czy dobrą datę podałam, ale liczę punkcję jak dzień zapłodnienia i to wychodzi 4 tydzień i 6 dzień. A odnośnie progesteronu to mam normy dla trymestru, a nie dla tygodnia i ty jesteś na 100% w normie PROGESTERONE LEVELS IN PREGNANCY tutaj masz link jakby coś. A i jeszcze coś maluszki podobno widać jak osiągną około poziomu hcg 1- 2 tys. Zależy. U Ciebie na pewno liczy się na dwójkę więc musisz spokojnie jeszcze poczekać.

miliaa ale z nas mamuski co? :-D

Jakos przed transferem miałam takie motylki w brzuszku, cieszylam sie, ze wrócę z nimi do domu. Pokaże im pokoik, który będzie urządzony dla nich. Pogadamy, poglądamy bajki.. A tu jakoś nie czuje nic.
Tzn wydaje mi sie, ze to ktoś mi opowiedział swoją historie o punkcji, o transferze..
Mysle, ze jestem dziwna. :baffled:

Madzialenak, dobrze, że już jesteś po wszystkim. Nie stresuj się. Jutro śmiało dzwoń do dr, bo na pewno będzie miał cudowne wieści dla Ciebie. A tym czasem, niech embriolodzy dbają o Twoje zarodeczki :-)
W poniedziałek akurat zaczynam pracę o 11:30, ale nie będę mogła się skupić, bo myślami będę z Tobą ♥

reklama
Do góry