reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Karolka, a w Invikcie jesteś w programie, czy podchodzisz do "zwykłego" in vitro?
Jeśli nie masz problemu z owulacją i sama wytwarzasz pęcherzyki, to może własnie dlatego zaproponowali Ci IVF na cyklu naturalnym.

byłam na programie all, a teraz "zwykłe" in vitro.
Z owulacją nie miałam nigdy problemu. Bardzo często w cyklu naturalnym wytwarzały sie dwa pęcherzyki.
Nie wiem też czy AMH 1,50 jest OK, bo jedna mówi że jest dobrze, a druga że słabiutko.
Inhibina B 11,2 w 17 dc.

reklama
Hola właśnie z tym amh nie ma wcale reguly, są przypadki wysokiego amh gdzie nie ma wcale tak duzo zarodkow i niskiego gdzie jest wiecej. Ja tez wyhodowalam 9 komorek pierwszy raz na dlugim i drugi raz na krotkim tyle samo dlatego nie wiem co robic bo po krótkim wszystkie 7 dojrzalych mi sie zaplodnilo i mialam z tego 3 blastki a po dlugim 3/4 komroek sie zaplodnilo i tyle 2 blastki :-( sama nie wiem.. to juz moja trzecia stymulacja wiec trzeba ostrośnie.. mam nadzieje prof przeanalizuje to i wybierze najlepsza opcje.. Co mialas na mysli piszac "intensywnosc stymulacji"?
Hola a ty kiedy na podglądanie :) W jakiej klinice podchodzisz?

Dziewczyny gdyby amh mialo tak spadac to ja juz bym nic nie miala po dwoch stymulacjach :( Jak pytalam dr K to powiedzial ze tym sie nie mam martwic po na kilka ladnych lat mi to starczy, a u mnie w naturalnym cylku przy owulce tez wiecej niz jeden pęczerzyk sie wytwarzal.. Tak mysląc to ja juz bym chyba nie maila z czym podchodzic do kolejnej stymulacji

Aduś intensywność to wydaje mi się,że wygląda tak: zaczynasz stymulacje i jedziesz na wizytę, dr sprawdza co i jak i albo zostajesz na tej samej dawce albo ja zwiększa, wiem że można zwiększyć, zmniejszyć już nie - ja niezrozumiałam doktora a on nie zapisał mi na mojej rozpisce choć powinien, powiedział "kontynuujemy" i ja brałam taką samą ilość leków, a miałam brać dwa razy więcej, myślę,że dobrze że tak się stało, byłam obolała strasznie, widać było 17 pęcherzyków, co by było gdybym się nie pomyliła i brała tę zdwojoną dawkę? pewnie byłabym przestymulowana... pamiętam,że ledwo chodziłam, brzuch był wielki jak balon, pobrano 13 , siodemka się zapłodniła, 6 zostało, i te sześć nie zostało ze mną :-(

Hej Karolka ja tez podchodze w Invikcie, dr Paszkiewicz mialam przyjemnosc tylko raz więc zdania nie mam. Nie mialas mrozonych blastek po pierwszym podejsciu ? Ja mam tylko jedna ale w programie mi jednej nie podadza.. Kiedy mialas ostatnie podejscie, moze widzialysmy sie gdzies na korytarzu :) Kiedy kolejne podejscie zaczynasz, chcesz zostac u dr Pasz.?

Gotadora móil ci d ze nie mozna zminiejszyc ? Ja wlasnie ostatnio mialam zmniejszoną dawce po 7mym dniu z 225 na 150 przez ostatnie 3 dni i wlasnie wtedy pecherzyki ladnie podrosly pojawily sie 3 dodatkowe ktorych nie bylo wczesniej widac :tak: Wiec jak widac lekarze mają rozne teorie i kazda z nas tez moze inaczej reagowac

Gotadora móil ci d ze nie mozna zminiejszyc ? Ja wlasnie ostatnio mialam zmniejszoną dawce po 7mym dniu z 225 na 150 przez ostatnie 3 dni i wlasnie wtedy pecherzyki ladnie podrosly pojawily sie 3 dodatkowe ktorych nie bylo wczesniej widac :tak: Wiec jak widac lekarze mają rozne teorie i kazda z nas tez moze inaczej reagowac

właściwie to powiedział,że "dobrze,że nie odwrotnie" "gorzej by było gdybym z większej dawki na mniejszą zamieniła" , dlatego zrozumiałam,że nie można zmniejszyć

byłam na programie all, a teraz "zwykłe" in vitro.
Z owulacją nie miałam nigdy problemu. Bardzo często w cyklu naturalnym wytwarzały sie dwa pęcherzyki.
Nie wiem też czy AMH 1,50 jest OK, bo jedna mówi że jest dobrze, a druga że słabiutko.
Inhibina B 11,2 w 17 dc.

Kkarolka, AMH jest ok, ale razem z InhibinąB dają pełny obraz, a 11,2 to nie jest za dużo, bo z norma graniczna to 4, a górna to chyba 341, a w 3 dniu cyklu do 273.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi dr K tez mówił, że jest taka zasada, że zwiększyć dawkę zawszę można, a zmniejszyć już nie.
Do tej pory miałam 4 stymulacje i nie spotkałam się ze zmniejszaniem dawki. Zawsze lekarz ją stopniowo zwiększał żeby nie przestymulować.

Do góry