reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wiem, że w aptece w Bytomiu maja Pregnyl a ponoć go trudno dostać:) a mówiła mi mgr że oni są od trudnych spraw:) i mieszczą się przy jednej klinice leczenia niepłodności więc może duże prawdopodobieństwo że będą mieli i leki do stymulacji

A czy te apteki co mówisz są na śląsku??
No i take badania mam powtórzyć

Estradiol (E2)1
IMMUNODIAGNOSTYKAFSH Hormon folikulotropowy1
IMMUNODIAGNOSTYKALH-Hormon luteinizujšcy1
IMMUNODIAGNOSTYKAProlaktyna1
IMMUNODIAGNOSTYKATSH Hormon tyreotropowy1
AUTOIMMUNOLOGIA METODĄ ELISAP/c anty-TPO (p. peroksydazie tarcz.)1
IMMUNODIAGNOSTYKAAMH ( Hormon anty Mulerowski )14
Łączna cena badań wynosi 257

dziewczyny, czy wy wszystkie miałyście takie badania???

reklama
gotadora ja miałam te co Sony + sporo innych

Sony w Bytomiu koło gabinetów Antrum jest apteka w której mają większość leków do stymulacji a w Antrum zawsze wisi sporo ogłoszeń dziewczyn które sprzedają swoj nienapoczęte leki dużo taniej

cóż, nam zlecono tylko typu hiv itp... oczywiście AMH to było jako pierwsze, chyba zaczynam rozumieć moje niepowodzenie, mam nadzieje,że w invikcie potraktują mnie inaczej

Więc tak:
BADANIA OD 2-6 D.C
-FSH
-LH
-E2
-PROLAKTYNA
-TESTOSTERON
-ANDROSTENDION
-DHEA-S
-17-OH-PROGRESTERON
NO I RESZTA JUŻ BEZ ZNACZENIA NA DZIEŃ CYKLU
-TSH
-FT3
-FT4
-ANTY-TPO
-INSULINA NA CZCZO
-AMH
-TOXOPLASMA IgG, IgM
-CYTOMEGALIA IgG, IgM
- AWIDNOŚĆ CMV IgG ( bo mam wynik dodatni, kiedyś miałam)
-USG PIERSI
-CYTOLOGIA
-WYMAZ Z POCHWY
-CHLAMYDIA
-UREOPLASMA

PARTNER
-BADANIE NASIENIA
-POSIEW NASIENIA
-TESTY MAR
-FRAGMENTACJA DNA PLEMNIKA

PLUS BADANIA PRZED INSEMINACJĄ
-HCV
-HBC
-VDRL
-SONO HSG

PO NIEUDANYCH INSEMINACJACH
-LAPAROSKOPIA
-HISTEROSKOPIA
- KARIOTYPY JA I CHŁOPEK
- BADANIA GENETYCZNE W KIERUNKU TROMBOFILII
- P/C KARDIOLIPIDOWE TO PO PORONIENIU ZARAZ.

Ostatnia edycja:
hej dzieczynki :tak: przepraszam ze sie nie odzywalam, podczytywalam was jednak.
Benle bardzo mnie zesmucila twoja wiadomosc :( Ktore to twoje podejscie? Napewno sie nie poddawaj, prosze.. Bezsilnosc i zrezygnowanie to nasz największy wróg ale próbując nadal napewno się uda... jaw to wierze..
Ciągle mi cięzko dziewuszki ale juz powoli dochodze do normalnosci, mnie placze ..ale jak zawsze sie duzo smieje, nawet przez łzy ale zawsze.. Najgorsze jest że włąsnei po tej drugiej porażce dotarło do mnie że nie ma tych cholernych jajowodóW.. Nawet naiwne myśli ze moze naturalnie sie moze w między czasie uda są w moim przypadku nierealne :(

A to nie wiem. Co ci szkodzi wypisz wniosek i wyślij do fundacji jak ci odpowiedzą że się zgadzają to dopiero będziesz myśleć. Przecież w razie czego możesz niby zrezygnować z fundacji, jak ci lekarz powie że nie da się tego połączyć. A dofinansowują tylko 300 par i po 3 tys zł.

reklama
Hejka . Chyba bede tu jedynym facetem chyba mnie nie wyrzucicie nie?. Eh... z żona staramy sie o dziecko od 3 ch lat metoda naturalna ale nie wyszło do tej pory 1 dna pozamaciczna, 2 poronienia i wkońcu zdecydowaliśmy się na dogłębne badanie. Wyszlo że problem nie leży po żonie stronie tylko po mojej. Mam maksymalną teratospermie - plemniki o nie prawidłowej budowie. Wg. Wskaznika Krugera plemniki o prawidłowej budowie powinny stanowić powyżej 20% u mnie było 0% ale dokladne badania potwierdzily że jest tam odsetek plemników dobrych. Nas ratuje tylko metoda in vitro IMSI , daja nam 33 % że sie uda.

Pytania.
1) Jak wyglada przygotowanie do metody in vitro u kobiety i mezczyzny ,
2) czy mozna sie zmiescic czasowo w miesiącu wraz z zapłodnieniem (mieszkamy za granicą dlatego jesteśmy ograniczeni bycia w Polsce)
3) czy mezczyzna musi drugi raz oddawac plemniki czy sa moze zamrazane?
4)Slyszalem ze zona dostanie jakies leki ktore musi przez jakis czas brac. czy to prawda?
5) czy to prawda że po in vitro jest wieksze prawdopodobienstwo urodzenia bliźniaków?
6) Ile po nie udanej probie trzeba odczekac do kolejnej próby?

Czytalem rozne wasze histore i ciesze się ze niektórym z Was sie udalo i oby tak dalej a tym którzy nadal próboją życzę powodzenia!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry