palu - wspaniałe wieści :-) gratuluję betki. Taka wysoka beta nie może się mylić
Głowa może Ciebie też boleć od encortonu. A w jakich jednostkach masz progesteron. Ja miałam w ng/ml 50 jednostek w 11dpt przy 8 tabletkach luteiny na dobę dopochwowo. Po zmniejszeniu do 6 tabletek spadł mi do 35 jednostek i lekarz już mi nie zmniejszał lutki. Sprawdź jednostki, bo z tego co znalazłam kiedyś w necie to w tych jednostkach co podałam powinno być chyba od 25 do 50. A na bank są różne jednostki bo mnie dopytywali w klinice w jakich mam wynik. Spytaj pana Google jakie są normy w ciąży. Dbajcie o siebie konieczne. Bo to niby normalna ciąża ale lepiej się nie przemęczać i odpoczywać w tym początkowym okresie. I żadnych gorących kąpieli w te mroźne wieczory brrrr :-) Bardzo się cieszę, że tak pięknie poszło. Jeszcze raz gratuluję.
sakmi1 - Kochana duże kciuki za jutro i następne dni!
Roxii - też się nie przemęczaj. Mi po punkcji powiedzieli, że mam się oszczędzać, dużo pić i nic nie dźwigać. W dniu punkcji jajniki mnie w ogóle nie bolały, dopiero na drugi dzień jak siadałam, wstawałam itp. A w ogóle to bardzo ładny wynik. Powodzenia na dalszym etapie
lilionka - ja non stop robię tsh bez względu na dc. Ty masz bardzo ładne, ale też bym przed in vitro powtórzyła, żeby mieć pewność, że nic się nie zmieniło.
ala_36 - z tym przetrzymywaniem zarodków to zależy też od kliniki. Ja miałam 15, jeden obumarł i pozostałe 13 (po podaniu 1) zamrozili w 3 dobie. U Ciebie nie powinni czekać tak długo, choć pamiętam przypadek na forum, gdzie czekali długo i nic z tego nie wyszło. Także w razie czego zadbaj, żeby nie zmarnowali Waszej szansy, bo różnie w różnych klinikach bywa. Trzymam kciuki za ładne zarodeczki.