reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

katee ja sie lecze w Invi Medzie w Warszawie na Mokotowie. Poki co jestem zadowolona- udalo sie zajsc w upragniona ciaze, nie wiem czy uda mi sie ja donosic- niestety. Lecze sie u dr Karwackiej, ale sa tam tez inni dobrzy specjalisci. Na pewno kogos wybierzesz. Witam na forum i pozdrawiam, no i oczywiscie zycze szczescia!!

No własnie, podobno w Invi Medzie maja nowsze technologie jak np. witryfikacja, tak wyczytałam... Ja jestem z Radomia i lekarz do którego chodzę jest związany z Novum i tak trochę mi głupio powiedzieć mu że ja chyba wolę w invimedzie... chociaż to moja decyzja i moje pieniądze, prawda?... A może są wśród Was pacjentki tych dwóch klinik, będę wdzieczna za informacje ;)

reklama

No własnie ja się boje strasznie tej hiper... czytałam, że różnie to może być... no nic i tak się zdecyduję i tak :)
Modlę się żeby sie udało za pierwszym razem i żeby sie odbyło bez komplikacji, ale wiadomo.. każda kobieta ma taką nadzieje ;)

Aisha ja też w Wawie w invimedzie :) Rozumiem, że to dr Karwacka Ci tak gada brzydko i nie daje szans na tą ciąże? Ja do niej nie chodziłam. Jestem u Dr. Dworniaka pomijając fakt, że czasem muszę mu przypominać co biorę i co mi robił to bardzo dobry lekarz.
Moje przeziębienie dziś już ma się lepiej, chyba czosnek naprawdę pomaga no i leżenie też. Oby jak najszybciej przeszło zupełnie...

I jeszcze jedno mam pytanko
Czym sie rózni ICSI od IMSI? Rozumuje ze obie to metody in vitro, ale czym sie rożnią i która jest lepsza???
Dziękuję...

ICSI to "mechaniczne" wprowadzenie plemnika do komórki jajowej przy IMSI dodatkowo wybiera się najlepszy plemnik badając je w powiększeniu ok. 6000 razy. O tym jaka metoda jest konieczna decyduje lekarz na podstawie szczegółowych badań nasienia partnera.

katee to Twoja decyzja i tak jak mowisz kasa, jesli masz zaufanie wieksze do innej kliniki niz dotychczas, nie wahaj sie, bo ktos. Jesli czujesz ze tak bedzie lepiej- przenos sie:)

Moondust to fajnie ze w tej samej klinice jestesmy, hm...moze nawet sie widzialysmy;) Kiedy teraz wizyta? Ja mam w pon 9.01.na 10.50. Powiem Ci ze wszystko mi juz jedno, ktory lekarz, dzis dowiem sie czy to wszystko ma jeszcze jakis sens. Dam znac wieczorkiem. Buziaki!

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry