reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane dziewuszki - przyglądam wam się z ukrycia już jakiś czas. Mimo że podchodziłam do iui, wiedziałam że jednak czeka mnie in vitro, więc z ciekawości zaglądałam tu do was. Do mojego ivf jeszcze ponad pół roku, ale lekarz powiedział, że najprawdopodobniej czeka mnie długo protokół. Kochane ile toto trwa do punkcji? Muszę sporo czekać i chciałaby jak najszybciej to rozegrać. Czy w czasie długiego protokołu trzeba wykonywać jakieś badania hormonalne?

kaśka31 Trzymam kciuki , chociaż wiem że to tylko formalność. Pozdrawiam

lilonka Witam na forum. Przy długim protokole bierze się przez 1 cykl tabletki anty a potem od 1 dc będą Cię stymulować. Do punkcji to jakieś 1,5 miesiąca , ale dokładniej lekarz Ci wyjaśni wszystko. Jeżeli chodzi o badania to też różnie bywa ale przeważnie trzeba sprawdzić prolaktynę i tarczycę. Powiem Ci że ten okres przygotowań jakoś zleci najbardziej dłuży się po transferze. Życzę powodzenia.

Magdusia31 - Raz jeszcze gratuluję, ładna betka

Jo.M. dzięki - pytałam gina o tabletki anty - powiedział że u mnie niekoniecznie, raczej zaczniemy od leków wyciszających - cokolwiek to znaczy. U nas problemem są słabe plemiczki, bo ja raczej książkowo
(wczoraj natural 12 dc, pęcherzyk 16mm i 9 endometrium).
A po transferze to tak jak po iui - wskazówki zegarka pewnie chodzą w drugą stronę:-)

lilonka - od momentu przyjecia lekow wyciszajacych do punkcji to okolo 4 tygodnii (moze ciutke mniej w zaleznosci jak dlugo sie stymulujesz).
badania hormonalne przygotowujace sie robi PRZED rozpoczeciem procedury. pozniej jak zaczniesz stymulacje to jest badania estradiolu co drugi dzien srednio

hej jestem wlasnie sie szykuje do pracy i sie zaczelo , brazowe plamienia :) czyli okres tuz tuz :)
w piatek chyba do kliniki pogadac z nimi :)

Lolitko - z badan hormonalnych mam tylko FSH zrobić, reszta to bakteriologia tj wymazy z szyjki macicy i choroby przenoszone drogą płciową (tak samo jak do IUI)
A jeśli chodzi o stymulacje to do tej pory wydaje mi się, że było nieźle
2x po Clo po 2 pęcherzyki dominujące i kilka maluszków, a za trzecim razem clo+3x Fostimon i było 14 szt po 12mm - dostałam jeszcze jeden zastrzyk ale tylko 2 dorosły.

Moondust to fajnie ze w tej samej klinice jestesmy, hm...moze nawet sie widzialysmy;) Kiedy teraz wizyta? Ja mam w pon 9.01.na 10.50. Powiem Ci ze wszystko mi juz jedno, ktory lekarz, dzis dowiem sie czy to wszystko ma jeszcze jakis sens. Dam znac wieczorkiem. Buziaki!

Bardzo możliwe, że gdzieś razem czekałyśmy na nasze wizyty :) Ja następną wizytę mam u dr D. ale już w innej placówce. Nie mogę się doczekać... Trzymam cały czas kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.

reklama
Do góry