reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lilonka - obowiazkowo zrob tsh i antyciala tarczycowe. nie podchodz bez tych badan...w jakiej ty klinice ze tak malo masz tych badan? za malo

reklama
A mogłabyś mi opowiedzieć jak to wszystko wyglądało - czy jesteś zadowolona (patrząc na rezultat to raczej tak :-)). Jaki miałaś protokół, ile to trwało i ile kosztowało. Z góry dziękuję.

Lolitka - leczę się w Invimedzie we Wrocławiu. TSH robiłam w zeszłym roku w marcu i było 0,9. Wtedy też robiłam FSH, LH, AMH, Progrsteron i prolaktynę. Wszystkie wyniki były oki.
Coś jeszcze radzisz zrobić tak dla siebie - mam prywatny pakiet opieki od małża z pracy i takie podstawowe badania mogę robić za free.

ilonka a więc tak:
3.11.2011 gonapeptyl (zastrzyk pod skórny w brzuch) 1 dziennie do @
13.11.2011 przyszła @ i dalej gonapeptyl 1 dziennie
14.11.2011 tzn w 2 dc zmniejszenie dawki na 1/2 gonapeptyl
17.11.2011 dalej 1/2 gonapeptyl + następny zastrzyk monepur z dwóch jednostek (dwa proszki mieszasz w jednym rozpuszczalniku)
20.11.2011 1/2 gonapeptyl, menopur z dwóch jednostek i dodatkowo 2 x dziennie rano i w południe tabletka medrolu.
27.11.2011 medrol 2x1/2 + Unidox tabletka 2x1 (antybiotyk przed punkcją)i zastrzyk na dojrzewanie pęcherzyków pregnyl o godz. 19:00
29.11.2011 godz. 8:00 punkcja i po punkcji dopiero leki tzn. medrol 2x1/2 i unidox 2x1
30.11.2011 medrol 2x1/2 duphaston 3x1 i luteina 3x2
1.12.2012 13:00 transfer tabletki normalnie medrol 2x1/2, duphaston 3x1 luteina 3x2 o kwas foliowy
a później to badasz progestron ja np w 6dpt i wtedy patrzy czy leki zwiększa czy zmniejsza.
Zresztą daje Ci taką karteczkę z całym harmonogramem (uzupełnia go w trakcie wizyt)
Zastrzyki i strzykawki, igły dostajesz w ramach tej pierwszej kwoty 4500 zł (ale ja nie wykorzystałam około 1000 zł i odjęli mi od drugiej wpłaty co płacisz przy transferze czyli druga wpłata 4360 zł. Resztę leków czyli tabletki kupujesz sama on Ci wypisuje receptę.
Nie wiem czy Ci nie zamieszałam jak coś to pytaj :-) Aha wpisywałam Ci daty początkowe i te w których coś się zmieniało. No i zastrzyki dawałam sobie sama w brzuch i nie miałam żadnych siniaków. Dwa razy dali mi w klinice bo już nie chciałam po toaletach chodzić lub w samochodzie dawać to siniaki miałam jak diabli.:-)

Witam

Katee82

Ja jestem pacjentką Novum i jak widać za drugim razem się udało. Jak będziesz miała pytanka to na priv napisz odpowiem.
Mam mieszane uczucia tak ogólnie mówiąc do tej przychodni ale wśród wielu osób ma bardzo dobrą opinie oraz z tego co dziewczyny piszą o innych przychodniach, nie najgorszą organizacje pracy.
Piszę to z perspektywy czasu, ale swoje tam przeszłam.

Pozdrawiam

Bety - mi Gizler powiedział, że koszt inv to będzie 8500 plus leki tak do 2 500. Myślę, że będziemy mieli icisi, bo małż ma słabe wyniki ok 8 mln/ml. Ale z tego co piszesz to leki (zastrzyki) daje klinika w ramach tej ogólnej kwoty, a dupka, luteinę i parę innych kupujesz sama - no ale to raczej nie da 2500 (dupek 35zl, luteina chyba ok 10 zł, unidox to antybiotyk brałam kiedyś był tani)
W cenniku invimedu jest 6500 - pakiet i przygotowanie i 1000 zł icisi. Czyli za co jeszcze 1000?

Bety - a czemu miałaś w samochodzie dawane zastrzyki??
Matko boska - ja się z fostimonem tak cackałam, że potrzebowałam przynajmniej 15 minut i dużego lustra. Ale swoją drogą raz mi zastrzyk dawała mama (pielęgniarka od 30 lat) i bardzo mnie bolało.

ilonka jak wrócę do domku to Ci dokładnie podam z faktury co ile kosztowało. W samochodzie to tylko raz hahahaha bo do Wrocka mam 150 km a nie chciałam chodzić gdzieś po barach i stacjach a akurat godzina ta wypadała. Mnie zastrzyki (wkłucie) w ogóle nie bolały trochę menopur przy wstrzykiwaniu. O kułam się delikatnie a njie jak pielęgniarki walą szybko w tą skórę a potem siniaki są. Mówię Ci naprawdę jak raz sobie podasz sama to zobaczysz różnicę.

reklama
Do góry