reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie wszystkie :-)

palu_nr1
ja wyprodukowałam 20 szt. i hiperki nie było. Myślę, że lekarz będzie wiedział czy ją masz czy nie i w odpowiednim czasie zareaguje.
sakmi1 wynik zamieszczę później bo mam odebrać po 15-stej i mam nadzieję tzn wiem, że będzie prawidłowy przyrost.
danii Myśl pozytywnie od samego początku!

Ostatnia edycja:
reklama
aiasha_23- wiem wiem poczekam jeszzce jak zacznie mi sie nowy cykl i wtedy dokladnie bede notowac kiedy mnie boli:D i w lutym jakos pojde do lekarza sobie :) teraz niemam na to czasu , w poniedzialek jeden egzamin w styczniu drugi :) zmobilizowalam sie do nauki :) a Ty kochana jak sie trzymasz ?:D pewnie szczesliwa nie ?:D strazsnie sie ciesze :) bede ciocia <jupi>

danii
Cieszę się , że już Ci trochę lepiej. Zobaczysz , że wszystko jeszcze będzie ok. danii a przypomij mi jakiej klasy miałaś zarodki , z tego co pamiętam to chyba A , AB. Jeżeli tak było to nie zamartwiaj się niepotrzebnie , wszystko było ok ale niestety nie przyszła na Ciebie pora. Jesteś w programie do skutku więc do skutku musisz walczyć.
Odpocznij i podejdź kolejny raz.

joweg Faktycznie zbyt często masz te migreny. Myślę , że nie powinnaś tego lekceważyć i wybierz się do lekarza.

Magdusia 31 Fajnie że punkcja już w sobotę. Jeżeli będziesz miała podawane zarodki w 3 dobie to będziemy razem fiksować.
Ja mam mieć criotransfer we wtorek jeżeli oczywiście moje śnieżynki przeżyją.

jeszcze poczekam i pojde do lekarza bo to nie do wytrzymania od rano znowu to samo :/ ale wzeilam tabletke jak juz mnie zaczelo mulic to stanelo w miejscu az tak mocno nie boli ale boli , czasami chcialabym juz byc po menopauzie , moze wtedy bedzie lepiej :) hehe

palu pytałaś wcześniej czy miałam hiperke. Myślę, że tak ale niezbyt ciężką. Lekarza zakończył stymulację przy estradiolu równym 2900. Miałam bardzo powiększone jajniki, dość silny ból, spuchnięty i twardy brzuch, ból się później rozprzestrzenił na całą jamę brzuszną. Ale to trwało do kilku dni po punkcji. Dziś 7dpt została mi opuchlizna i tylko czasem coś zaboli przy gwałtowniejszym ruchu, muszę powiedzieć, że czuję się już naprawdę dobrze. Tak jak Ci inne dziewczyny pisały, pij dużo, jedz białko i się nie zamartwiaj, lekarz prowadzący zareaguje jak będzie widział, że coś się zaczyna dziać.

palu - nie martw się, w razie ryzyka na pewno coś dostaniesz. Ja przy 15 pobranych i powiększonych jajnikach miałam przetoczony hes w dniu punkcji i w dniu transferu (1 zarodek). W dniu transferu dostałam jeszcze dostinex przez 7 lub 8 dni. Mi to w sumie mogli podać dwa, tak jak potem rozmawiałam z moim lekarzem, który niestety nie mógł mi robić transferu. Także głowa do góry, na pewno zrobią wszystko, żeby zminimalizować ryzyko. Pozdrawiam !

reklama
Do góry