reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja przy pierwszym transferze mialam antybiotyk i luteine. Przy crio tylko luteine - niestety nie udalo sie. W 13 dpt moja beta wynosila 60, jednak w 15 dpt juz tylko 17. Lekarz stwierdzil, ze to ciaza biochemiczna. Kolejne crio wypadaloby pod koniec grudnia, ale ze wzgledu na swieta i nowy rok chyba podejde przy nastepnym cyklu czyli w styczniu. Mam jeszcze 3 zamrozone zarodki - dwa klasy I i jeden klasy I/II.

reklama
ewa_81 - to tak samo jak ja 3 zarodki :) i w styczniu bede podchodzic bo siweta i sylwester :) to moze uda nam sie razem miec crio :)

Bety świetne wiadomości,, cieszę się i życzę Ci tej parki z całego serca.

Lolitko, pewnie masz już dosyć pytań skierowanych do Ciebie, ale pomóż proszę. Czy uważasz, że jak miałam dwie komórki klasy I-II to znaczy, że one były dobre, czy mimo to mogły być słabe? Czy zmiana protokołu na krótki może wpłynąć na jakość komórki? I czy embriolog zawsze jest w stanie odpowiedzieć jaka dokładnie była przyczyna niepowodzenia.

Muszę się dokłądnie przygotować do wizyty i rozmowy z nimi. Na pewno wiem, że fundnę sobie następnym razem wszystkie leki, które Ty brałaś, może one coś pomogą.

danii- masz juz @? ja dostalam 10dpt i maialm mnustwo skrzepow a lekarz stwierdzil ze to bylo samistne poronienie i to ze oni niby za pierwszym razem wybiraja najlpsze zarodki to tak nie jest , mi ten lekarz co zapladnia powiedzial ze oni daja takie co im sie wydaje ze maja najwieksze szanse ale nie zawsze tak jest bo to tylko im sie wydaje....

Mi plamienie też się zaczęło 10dpt i dalej jest to tylko plamienie, na regularną @ nie wygląda.
Dzwonił przed chwilą lekarz i zaprosił mnie jutro na wizytę i że mma sobie zarezerwować nawet godzinę na rozmowę. Chaciałabym byc dobrze przygotowana, także dziewczynki będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

betty ja mam na jednym 14szt i na drugim 12szt. Gratulacje bety
Magdusia juz jestem po wizycie i punkcje mam w sb
Jo.M. to moze bedziemy we trzy. Ty, ja i Magdusia
MoonDust dzieki za odp
Kosik co to jest "przetoczony hes"?
Ja mam punkcje w sb, dzis mam wziac ovitrelle 1szt na pekniecie i dzis dostalam jeszcze
150gonalu, fostimon i cetratine. Od wczoraj estradiol jakby mi spadl pomimo stymulki
dzis byl 2480, a wczoraj 2540, a w pn mialam 1800
jutro mam wziac jedna tabletke dostinexu. Chociaz nie planowal go dawac bo mowi, ze
skoro estradiol sie zatrzymal to nie bedzie raczej hiperki. Ale ja chcialam, zeby cos mi dal. Tylko, ze wczoraj
troche mnie bolaly jajniki po strzalach(a wieczorem i w nocy w ogole), a teraz cos je
bardziej czuje. mam nadzieje, ze nie wzrosnie mi estradiol. Progesteron nie
powiedzial mi jaki mam. takze mam okolo 26szt pecholi

reklama
Do góry