reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

danii No taki termin mi wypadł , mogłam to przesunąć ale sama wiesz że to wszystko tyle trwa więc nie chcę tego jeszcze przedłużać.

Moje zarodeczki to były mrożone w 3 dobie . Właśnie zastanawiam się jak to jest z crio , czy zarodki muszą swoje przeleżeć po rozmrożeniu czy jak?

Jak Twój lekarz się odezwie to daj znać.

reklama
danii - czemu ty nie zadzwonisz do kliniki? wcale nie musisz nawet z lekarzem rozmawiac jesli zajety. mnie powiedzieli tez ze lekarz zadzwoni a jak nie dzwonil z rana to ja zadzwonilam i rozmawialam z embriologiem, bo on ma wiecej wiadomosci niz lekarz. dzwon a nie siedzisz w nerwach

JoM - czasem trzymaja zarodki jeszcze dodatkowa dobe lub nawet 2, ale najczesciej robia transfer zaraz po rozmrozeniu

Lolitko dzwoniłam od rana i wkurza mnie jedynie w mojej klinice to, że nie chcą połączyć z embriologiem.
No ale nieważne, lekarz już dzwonił, z moich 9 dojrzałych zapłodniło się 7, transfer jutro o 12, bo nie są zbyt mocne.
Lolitko, a jak szybko po zapładnieniu komóki powinny się dzielić?

Jo. M. pewnie, że nie ma co czekać. Wszystko będzie dobrze.

Lolitko mogłabyś mi tak w wielkim skrócie napisać jak to u Ciebie wyglądało ? tz. jak zdecydowałaś się podejść do in vitro w polsce,ile wcześniej przed procedurą byłaś na pierwszej wizycie w klinice ? czy stymulację zaczynałaś za granicą czy w polsce,u którego lekarza byłaś w Białym ? itp.

danii - zarodek w 1 dobie po punkcji powinien miec 2 blastometry (pierwszy podzial w ciagu 24 godzin od zaplodnienia). w 2 dobie perfekcyjny zarodek powinien miec 4 komorek, w 3 dobie 8... pozniej juz nastepuje przyspieszenie wiec nie liczymy...

lilu - 2 ostatnie podejscia w polsce bo mysle ze polskie kliniki sa lepsze niz skandynawskie. wybralam bialy po dlugich ´namyslach majac na uwadze embriolog opinie, lekarze, kasa, elastycznosc lekarzy. zdecydowalam sie na domitrza bo byl bardzo ugodowy majac na uwadze ze jestem zza granicy. jest on dosc tasmowy, sredni w obyciu, ale ugodowy a to dla mnie najwazniejsze bo ja zazadalam dany sposob leczenia jaki chce i leki i dawki a on sie tylko na to zgodzil.
w 1 podejsciu musialam jechac 1 w cyklu przed i pozniej 2 raz juz na dlugi pobyt (stymulacyjny itd).
za 2gim razem juz sie znalismy i wsio z nim ustalilam wczesniej i wogole nie jezdzilam. jedna z kobitek na forum ktora mieszka w bialym poszla do niego tylko po recepte dla mnie i wykupila leki i mi wyslala (co bardzo pomoglo). bylam tylko juz po tygodniu stymulacji zostajac na dlugi pobyt. w obu przypadkach stymulka byla rozpoczeta zza granicy...nie ma potrzeby byc w polsce.

Ja juz z moimi dwoma bobaskami w domu, poki co nic nie czuje zeby sie zmienilo
oczko.gif
Mam zdjecie pieknie podzielonych komoreczek, dwie zamrozone. 13.12 testuję, mam nadzieje ze i do mnie los sie usmiechnie!

powiedzcie bo sie nie orientuje, na karcie in vitro bylo tak:
do kazdej komorki 4bl, 3 z nich I, a jeden I-II. To dobrze? To I i I-II to klasy? A podział to 4 i to duzo, czy mało? bl to blastocysty? miałam ich nie miec. Nie wiem, poszukam czegos w necie.
P.S. widzialam wyzej, ze bl to blastometry, myslicie ze 4bl jak mialam punkcje 29 to ok?

Witajcie.
Jestem nowa i od kilku dni się tylko przyglądam :sorry: Jednak postanowiłam się zarejestrować.
Tak jak Aisha_23 miałam punkcje 29.11.2011 i transfer dzisiaj :happy: Zresztą z Asią wymieniamy się opiniami na gg :-) Dzięki Asiu za pogaduchy. Jowitka Tobie też dziękuję i ściskam :-)
Także kochanieńkie trzymajcie za nas kciuki :happy:https://www.babyboom.pl/forum/members/aisha_23-109310.html

lolitka200 Dziękuję Ci za informację. Jak będę 14 w klinice to zapytam dokładnie co i jak.

Aisha_23 To super że już jesteście w domku. Nie jestem pewna tego oznaczenia zarodków . Wydaje mi się jednak że I i II to to samo jak oznaczenie A lub B czyli klasa. A zarodki w 2 dobie jak najbardziej powinny być podzielone na 4. Wszystko więc jest ok . Nie martw się teraz i odpoczywaj.

danii 7 to super. Powodzenia jutro.

Bety72 Witam na forum. Też oczywiście trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry