reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dorocica W grudniu jak miałam isci naprodukowałam za dużo jajek. I było juz bliskie przerwania, ale jednak pobrali i zamrozili. Byłam troszke pod łamana że nie zrobili mi od razu transferu. Ale dobrze się stało bo dostałam tak ciężkiego OHSS, że dwa tygodnie miałam wyjęte z życiorysu, a nawet nie chce myśleć jak bym zaskoczyła i była w ciąży. Bedzie dobrze.
konwalia79 u mnie wo gule nie sprawdzali endometrium przed transferem. Jak zaczęłam wyciszenie burselinem 6 kwietnia. 25 dostałam okres okres, a 4 maja miałam usg czy wszystko oczyściło sie po okresie a 7 maja zaczęłam brać progynove 3xdziennie, a 21 maja cyclogest 2x.

reklama
konwalia, przecież musimy razem podejśc do transferku, dlatego Twoje endo trochę leniuchowało,
nastawiaj się pozytywnie - osobiście mnie do tego "zmuszałaś" :-)
MUSIMY SIĘ WZAJEMNIE WSPIERAC!!!

okropna ta sobota... zawsze jak przychodzi weekend, to zaczyna padac deszcz...

Konwalia - winko to Ty pijesz? Ja od 1szego dnia cyklu serwowala sobie pol szklany czerwonego wina i to chyba mialo pozytywne skutki, bo moje endo wygladalo juz po 10 dniach tak dobrze, ze lekarz byl w szoku.Tak wiec NA ZDROWKO!

Dzięki dziewczyny za dobre słowo - jak zawsze można na Was liczyć :-D:-D:-D
Magdalena - mnie lekarz powiedział, że endometrium musi osiągnąć min 8 mm - z mniejszym nie podchodzi się do transferu bo to zmniejsza szansę na zagnieżdżenie zarodka...
Vene76 - widzisz z tym winkiem to jak miałam wręcz odwrotną refleksję - wystraszyłam się, ze może dlatego, ze zdażyło mi się go troszkę wypić (kilka imprez rodzinnych ostatnimi czasy) to może dlatego estrofem nie zadziałał jak powinien. Ale chyba pół lampki czy max 1 lampka na kilka dni nie sieje spustoszenia, prawda? Może za mało piłam :-):-)
Katya1 - wiem, że Cię "zmuszałam" do pozytywnego myślenia => mam nadzieję, że skutecznie;-) Moje nastawienie jest ok - już zaczynam obojętnieć na te wszystkie przeszkody. Tylko jakoś nie spodziewałam się, ze może wyskoczyć znów coś nieprzewidzianego...Ale jeśli dzięki temu spotkamy się w czwartek w klinice na transferze - nie zgłaszam żadnych reklamacji do mojego leniwego endometrium :happy: Mam nadzieję, że nasze dzieciaki już za kilka dni poznają się w labolatorium i później będą kontynuować znajomość najpierw w brzuszkach swoich mam a później twarzą w twarz ;-);-);-)

Ostatnia edycja:
dziolchy

szukam do kupienia ENCORTON i EUTHYROX 25/50/75....

jak ktoras z was ma na sprzedaz - dajta znac na privie

Czesc, czy ktos mnie pamieta? częsc z was pozytywnie odpowiedziała na moje pytanie o wypelnienie ankiety do pracy magisterskiej. Otóż mam do was pytanie czy to realne abym wsrod was znalazla 60-120 osob ktore do konca tego roku wypelnilyby mi te ankiete? bylam u promotora ostatnio, niezadowolony ze nic nie mam, chyba wogole mnie nie lubi;D. Bardzo was prosze o pomoc i odzew, najlepiej na prive albo na forum:tak:

Ratujcie mnie, prosze;D!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
konwalia, spotkamy się, spotkamy, jutro czekam na pozytywne wieści po Twojej wizycie w klinice.
nasze eskimoski też;-) się na pewno spotkają:-)

Czesc, czy ktos mnie pamieta? częsc z was pozytywnie odpowiedziała na moje pytanie o wypelnienie ankiety do pracy magisterskiej. Otóż mam do was pytanie czy to realne abym wsrod was znalazla 60-120 osob ktore do konca tego roku wypelnilyby mi te ankiete? bylam u promotora ostatnio, niezadowolony ze nic nie mam, chyba wogole mnie nie lubi;D. Bardzo was prosze o pomoc i odzew, najlepiej na prive albo na forum:tak:

ja chętnie pomogę ci w ankiecie :-)

reklama

Ratujcie mnie, prosze;D!

Ja tez sie zglaszam do pomocy!

Do góry