reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

standardowa dawka...

bedziesz sie klula srednio 10-12 dni. nastepnego dnia ovitrelle i pozniej 36 godz do punkcji

reklama
dziewczyny

jestem zalamana - moje tsh jest za duze i nie powinnam przystepowac do kolejnego imsi zanim nie wylecze... problem taki ze tutaj mowia ze moje tsh jest prawidlowe (a nie jest) i nie chca mnie leczyc. sie pochlastam chyba bo juz nie wiem co zrobic
Lolitko u mnie przed całą procedura ivf wyszło,ze mam wysokie tsh(4,8) bałam sie,ze z ivf nici,ze trzeba bedzie przełozyć,ale mój gin dał mi namiary do endokrynologa.Endokrynolog wykrłył u mnie sublikiniczną niedoczynnosc tarczycy,powiedział,ze moge przystapić do ivf tylko musze zazywać lek euthyrox.Jak wiesz udało mi sie zajsc w ciąże.Wiec nie martw sie,nic straconego,musisz isc do endokrynologa.Chodzi o to,ze gdybys nie leczyła tarczycy to mogłoby dojs do poronienia a jak sie leczycz jest ok:-) A prolaktyne tez robiłaś?

lolitka ja teraz sprawdzilam TSH i ja mam norme tez do 4 a robilam w marcu i moj wynik jest 2,27 wiec wg tego co ty piszesz to tez przekroczona mam :szok:, a to trzeba miec w normie do IMSI wez mnie nie strasz! Moja ginka mowila ze robia tylko estradiol i FSH do in vitro, co jeszcze trzeba badac?? I nasienie oczywiscie

Kasia
Tak, ja wiem ze mozna brac letrox czy euth tyle ze najlepiej jak sie to zacznie brac PRZED zajsciem w ciaze - a u mnie ewentualnie to bedzie na tydzien przed transferem i to troche krotko. prolaktyny nie badalam gdyz przy ivf nie ma znaczenia

amalfi
toc jak masz 2.2 to dobry wynik.... granica to 2.5 (4 to stara norma) wiec u ciebie wiso charaszo i nie panikuj

INIIIA-ja tez to samo bralam to standart po 2 usg zwiekszyli dawke jedna i pozniej jak juz kolezanka pisala ovitrelle i punkcja po 36godz.ja bralam 10 zastrzykow ale u ciebie moze byc inaczej choc to roznica 2-3 dni raczej,trzymamy kciuki!!!!!

hehheh lolitka ja mam drugi dzien @ i nie kumam, myslalam ze mam 2.7 heheheheh, nie smiej sie ze mnie
kama a czemu masz tam napisane ze WIELKA PORAZKA? I gdzie robilas w jakiej klinice? W Polsce czy w UK?

Ostatnia edycja:
lolitka dzieki za odp za kame, dzis chyba tylko my jestesmy heheh ja jem sniadanie i zaraz pojde czytac ksiazke . A gdzie robila transfer?? Wiesz?

reklama
Lolitka ja euthyrox zaczełam brac 2 tyg.przed punkcja,ale najlepiej jak pójdziesz do endokrynologa,on ci najlepiej doradzi.Pytałam sie ciebie o prolaktyne,bo przy niedoczynnosci tarczycy wysokie jest tsh i własnie prolaktyna.Endokrynolog na pewno bedzie chiał obejrzec wyniki równiez prl.Ja nie jestem lekarzem,ale jak masz wysokie tsh to może wskazywac nie niedoczynnosc.Mnie gin przed ivf kazał zbic prolaktyne bromergonem,mówił,ze steżenie prolaktyny przy ivf nie ma znaczenia,ale lepiej na wszelki wypadek zbić.

Trzyam kciuki za dziewczyny,które miały transfer i za te które beą miec niedługo transfer:-)

Do góry