reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

nimfuś
to ja myślałam dzisiaj że zejdę na zawał to USG było dzisiaj dla mnie prawie jak sprawa życia i śmierci

ptencer
czekamy na wysoką betę kochana :-)

ewka
lepiej się oszczędzać, ja przy 3 transfer robiłam wszystko a teraz leżałam prawie plackiem 7 dni i nie robiłam NIC !! Wiem że niektórzy uważają że to przesada i leżenie tu nie bardzo ma znaczenie, ale w moim przypadku to pomogło i wiesz co dobra rada dla Ciebie : nie siedz przed komputerem nie czytaj na forum, nie bedziesz sie denerwować ja celowo nie wchodziłam na neta do 8 dpt i dzięki temu byłam bardziej spokojna, wogóle nie myslałam o tym, z resztą komputer ma negatywne fluidy

reklama
ewka106 dziwne by było jakbyś miała jakieś objawy juz 3 dni po transferze :). To chyba za wczesnie na cokolwiek. Trza byc cierpliwym i czekac do bety. Tak naprawde objawy czy ich brak nic nie znaczą. Mam nadzieje ze tym razem ci sie uda.

ptencer co u Ciebie?

ale tu zmiany

dodora
mega gratulac :))))) mam do ciebie pytanko ty wkladalas wszystkie 3 sniezynki ???? i podchodzilas na cyklu owulacyjnym ???

Dziewczyny, naprawde Kochane jestescie, ze tak o mnie pamietacie. U mnie niestety porazka, beta spadla do 0, wiec niestety koniec marzen o dzidzi. Wczoraj mialam strasznego dola, moj maz tez, wiec nawet nie mialam jak Was poinformowac. W sumie to juz bylam na to przygotowana, bo wiedzialam, ze beta na takim poziomie zle prorokuje, ale mimo wszystko taki malutki promyk nadziei jeszcze mialam. No coz, niestety nie tym razem. Bedziemy nadal probowac, tak latwo sie nie poddam:-): Moj lekarz twierdzi, ze pozytywne jest, ze juz zaczelo sie cos dziac, tylko tym razem dzidzia byla za slaba:-(. Nastepnym razem, mamy zwiekszyc dawke hormonow, bo teraz byla to minimalna dawka.
wera86-> super, ze dzidzia rosnie. Uwazaj na siebie.

ptencer
wiem kochana że jest Wam ciężko ale po tych trudnych chwilach przyjdzie czas na radość, to prawda co powiedziała Twoj lekarz, to coś zaskoczyło to trzeba brać jako pozytyw, ja miałam 2 razy ciąże biochemiczą przy in vitro i tez lekarz zapewniał mnie że następnym razem się uda, bo wiadomo że przynajmniej dochodzi do implantacji :)
więc czekaj spokojnie na następne podejśćie i trzeba wierzyć że teraz się uda

Ptencer - przytulam bo wiem dobrze co czujesz teraz..Ja przeszłam to samo we wrześniu przy pierwszym podejściu :-( Nie pisałam o tym nawet tu na forum bo chciałam przeżyć to sama. Mi też lekarz powiedział że najważniejsze w tym wszystkim jest to że "byłam" w ciąży. Na początku jest ciężko ale zobaczysz że wrócą siły do dalszej walki i rok 2011 wniesie dużo zmian w naszym życiu! Tego Ci życzę i całej reszcie z nas abyśmy w tym nowym roku zostały mamusiami!

wera86, anja -> dziekuje za pocieszenie, przykro mi, ze musialyscie przejsc przez to samo. Ja w sumie dobrze sie trzymam, staram sie zalamywac, a jak nachodza zle mysli, to odganiam je od siebie. Ja mam duzo wiary, ze jeszcze bedzie dobrze.

petencer- tak mi przykro :( , mam nadzieję , że skoro już zaczeło się coś dziać tak jak piszesz to następna próba to 100 % sukcesu i tego ci życzę !
ewa - tak wczesnie to jeszcze nie będzie żadnych objawów :) czekaj cierpliwe do 7-9 dpt. wtedy może coś coś poczujesz , a może i nie a ciąża może być :))))) czasem dziewczyny nie mają żadnych objawów i pojawiają się dwie kreseczki
mi-mi - miałam podana tylko jedną śnieżynkę :) , teraz twoja kolej :)))))
wera - ale straszysz , o rany :szok: , dobrze , ze wszystko ok. Idziemy jednakowo :) , wypada nam ten sam dzień dokładnie , oby nam się powiodło ....&&&&& trzymam kciuki :))))

Kobietki powiedzcie ci proszę jaką powinnam mieć betę w 23 dpt skoro:
11 dpt - 476
14 dpt - 1842
16 dpt - 3400
Czy liczy się przyrost bety 86 % co drugi dzień ?

reklama
dodora
prawidłowo beta powinna przyrosnąć min 66 % w ciągu 24 h, twój przyrost jest jak najbardziej prawidłowy, ja juz bety nie robie
kiedy masz pierwszą wizytę ????

Do góry