reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mam pytanko w którym dniu cyklu wykonuje się badanie na prolaktyna jak pytałam lekarza to powiedział że w dowolnym dniu cyklu a ja wyczytałam że najlepiej między 1 a 3 dniem cyklu albo w 21dc, kurde głupiej już od tego wszystkiego a wy jak myślicie w którym dc.

Mirela, w dowolnym to na pewno nie. Ja robiłam chyba w 2dc a potem miałam też badania kolo 20 dc ale to chyba na progesteron

ewa - na początku przez pierwszy tydzien to nie czułam nic fizycznie ale jakoś czułam to chyba psychicznie , ze będzie dobrze :) , w drugim zas tygodniu doszły wrażliwe brodawki - nie cale piersi , oraz takie ciągnięcie jajników jak na okres ale trochę jakby mocniejsze , wyrazniejsze
wera , bombel - kurcze wy obie bierzecie heparyne , a mnie lekarz kazał odstawić , wciąż o tym myslę , boję się , że przez odstawienie clexane mogę stracić te ciążę . Zadałam nawet pytanie w tej sprawie lekarzowi ginekologowi na necie i odpisał , ze skoro nie ma takiej potrzeby to nie muszę brać - ale i tak mnie to nie uspokoiło. Dziewczyny a czy czujecie jakieś bóle podbrzusza , jakieś ciągnięcie , kłucie ? Ja czuję i przeczytałam już połowę netu i to ponoć normalne ale boje się , że boli mnie za bardzo albo za długo ech.....zamiast się cieszyć to ja się wciąż dołuję :wściekła/y:

bombel, dodora, wera serdecznie wam gratuluje!!! Pięknie się patrzy na ciążowe suwaczki. Jak nie miałam @ to brałam duphaston na wywołanie, wtedy okazało się że jestem w ciąży ale lekarz koniecznie kazał przerwać branie tabletek, stwierdził że skoro zaszłam naturalnie to jak ciąża ma się utrzymać to się utrzyma. I teraz biorę tylko witaminki Feminatal najpierw do 12tygodnia a teraz po 12 tygodniu.

dodora
tez czuje ciagniecia i czasem boli mnie podbrzusze ale nie zawsze i jest to raczej delikatny ból, takze u ciebie wszystko jest ok, bo takie bole sa normalne :-)

dziewczyny jakiego ja się dzisiaj najadłam strachu......wstaje rano a tu krew, myślałam że umre, na szczęście było to jednorazowe i już jest czysto, ale poleciałam na USG i zobaczyłam moją "kropeczkę" ma 7,32 mm i wykazuje że to 5t i 1 dzień ciąży, czyli wszystko prawidłowo :))
tylko jak lekarz zobaczył moje narządu z zewnątrz to sie przeraził bo wszystko mam czerwone i opuchnięte, do tego upławy i dostałam jakąś maść do smarowania zew. ach, zawsze coś się przyplącze

reklama
dodora męczę Cię ale powiem Ci że u mnie z tą psychiką to różnie jest, czasami czuję że będzie dobrze ale są chwile gdy myslę że się ZNOWU nie uda :(:(, to wszystko przez te ciągłe porażki i przegraywane walki ( setki testów z wynikiem negatywnym,), jestem dziś w 3 dpt i nie czuję nic, pracuję normalnie, ale staram się oszczędzać. Piersi mnie w ogóle nie bolą, po pierwszym ivf to mnie bardzo bolały a teraz zupełnie nic, zobaczymy co będzie hmmmmm ale móie Wam dziewczynki mam różne myśli , po prostu się zwyczajnie boję. Na pewno znacie to uczucie :(

Do góry