Mayolin
Fanka BB :)
Zapewne w internetach okres 5t0d-5t6d potraktowali jako 6 tydzień (i my tez tak zazwyczaj mówimy, że jestem w 6-tym tygodniu). Z kolei lekarze liczą tylko skończone tygodnie i dla nich szósty tydzień to okres 6t0d-6t6d.wreszcie mam czas napisać
W poniedziałek oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam na betę - przyrost o 30 % (w poprzednią środę było 11145,6 a w poniedziałek 21913,2). Oczywiście jak to ja się załamałam i już pogodziłam ze stratą.
Dzisiaj byłam u ginekologa, który (jak to sam powiedział) "mam dla Pani dobre wieści" i pokazał bijące serduszko i stwierdził, że mamy 5mm długości Także tym razem ostatecznie koniec z robieniem bety. Lekarz sam nie potrafi wyjaśnić dlaczego beta zła a na usg wszystko ok. W piątek mam wizytę w klinice.
Zastanawia mnie tylko dlaczego wiek oznaczył jako 6t2d a wg wliczeń wychodzi 7t1d. W internetach piszą, że pod koniec 6t zarodek ma 2 mm, więc już nic mi się nie zgadza. Oczywiście go o to nie zapytałam, ale w klinice lekarza zapytam. A może któraś z Was wie o co może chodzić ?
5 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Podczas piątego tygodnia ciąży w normalnej sytuacji doświadczyłabyś kolejnego krwawienia miesięcznego. Jednak przed nieco ponad dwoma tygodniami doszło do stosunku...
parenting.pl
6 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Na początku szóstego tygodnia zarodek ma około 3 mm długości. W ewentualnym badaniu USG w ciąży w szóstym tygodniu powinien być już widoczny pęcherzyk ciążowy,...
parenting.pl
Spójrz na tabelki na dole z wymiarami zarodka (CRL)