reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

wreszcie mam czas napisać :)
W poniedziałek oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam na betę - przyrost o 30 % (w poprzednią środę było 11145,6 a w poniedziałek 21913,2). Oczywiście jak to ja się załamałam i już pogodziłam ze stratą.
Dzisiaj byłam u ginekologa, który (jak to sam powiedział) "mam dla Pani dobre wieści" i pokazał bijące serduszko i stwierdził, że mamy 5mm długości :D Także tym razem ostatecznie koniec z robieniem bety. Lekarz sam nie potrafi wyjaśnić dlaczego beta zła a na usg wszystko ok. W piątek mam wizytę w klinice.
Zastanawia mnie tylko dlaczego wiek oznaczył jako 6t2d a wg wliczeń wychodzi 7t1d. W internetach piszą, że pod koniec 6t zarodek ma 2 mm, więc już nic mi się nie zgadza. Oczywiście go o to nie zapytałam, ale w klinice lekarza zapytam. A może któraś z Was wie o co może chodzić ?
Zapewne w internetach okres 5t0d-5t6d potraktowali jako 6 tydzień (i my tez tak zazwyczaj mówimy, że jestem w 6-tym tygodniu). Z kolei lekarze liczą tylko skończone tygodnie i dla nich szósty tydzień to okres 6t0d-6t6d.

Spójrz na tabelki na dole z wymiarami zarodka (CRL) :)

reklama
Hmm Oliwierek w dzień słodziak do schrupania a w nocy pół diable 🤦🥴🤣 ale uśmiech z rana i zapominamy o całej nocy ☺️ jak się lepiej poznamy to i może w nocy da złapać więcej snu. Pojesc lubi, kupy da po pachy i już 3 razy mnie obsikał 🤣
polecam przykładać taki spory wacik prostokątny jak otwierasz pampers 🤣🤣 ja to każde przewijanie to byłam mokra

wreszcie mam czas napisać :)
W poniedziałek oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam na betę - przyrost o 30 % (w poprzednią środę było 11145,6 a w poniedziałek 21913,2). Oczywiście jak to ja się załamałam i już pogodziłam ze stratą.
Dzisiaj byłam u ginekologa, który (jak to sam powiedział) "mam dla Pani dobre wieści" i pokazał bijące serduszko i stwierdził, że mamy 5mm długości :D Także tym razem ostatecznie koniec z robieniem bety. Lekarz sam nie potrafi wyjaśnić dlaczego beta zła a na usg wszystko ok. W piątek mam wizytę w klinice.
Zastanawia mnie tylko dlaczego wiek oznaczył jako 6t2d a wg wliczeń wychodzi 7t1d. W internetach piszą, że pod koniec 6t zarodek ma 2 mm, więc już nic mi się nie zgadza. Oczywiście go o to nie zapytałam, ale w klinice lekarza zapytam. A może któraś z Was wie o co może chodzić ?
Aaaaa ta dalej się kłuje 😂
Najważniejsze, że kropek ma się dobrze, oby tak zostało ✊🏻✊🏻

Hej dziewczyny. Naturalsik wciąż rośnie :)
25.11. Beta 238, Prog 15
28.11. Beta 1017 Prog 15

Progesteron w sobotę mnie zmartwił (wcześniej był koło 22) i na własną rękę od tego dnia biorę Duphaston 2 razy dziennie (mam jeszcze od poprzedniej ciąży).
Wizytę planuję za około 10 dni, wtedy powinno być około 6t0d, więc coś już będzie widać.
Wspaniale!❤️
Powiem Ci ze ja pomimo naturalsa jak Twoj, a po 3 procedurach ivf w historii, tez dostalam leki od ginekologa - wspierajace ciaze (choc nic sie nie dzialo), lekarz znajac przeszlosc chcial nas zabezpieczyc. Wiec byc moze i Tobie lekarz da progesteron. Ja jeszcze mialam encorton. Inne formy progesteronu dopochwowego. Clexane i acard (mutacje w trombofilii).

Trzymam kciuki niech bedzie zdrowy bobas!!

Wspaniale!❤️
Powiem Ci ze ja pomimo naturalsa jak Twoj, a po 3 procedurach ivf w historii, tez dostalam leki od ginekologa - wspierajace ciaze (choc nic sie nie dzialo), lekarz znajac przeszlosc chcial nas zabezpieczyc. Wiec byc moze i Tobie lekarz da progesteron. Ja jeszcze mialam encorton. Inne formy progesteronu dopochwowego. Clexane i acard (mutacje w trombofilii).

Trzymam kciuki niech bedzie zdrowy bobas!!
Dzięki!
Staram się patrzeć racjonalnie i ten progesteron nie jest wysoki, ale jest w normie (najczęściej podawana norma dla prog w I trym. to 11-44). Nie mam plamień, krwawień. Biorę te 2 tabletki tak na wszelki wypadek. Do lekarza pójdę około 10.12, zobaczymy co powie.

Masz już wybrane imię dla chłopca?

reklama
Hmm Oliwierek w dzień słodziak do schrupania a w nocy pół diable 🤦🥴🤣 ale uśmiech z rana i zapominamy o całej nocy ☺️ jak się lepiej poznamy to i może w nocy da złapać więcej snu. Pojesc lubi, kupy da po pachy i już 3 razy mnie obsikał 🤣
Dużo bym dała za taki wspolny, cudny czas❤, mogę tylko wspominać jak to było 6 lat temu...🥲 wspaniałe chwile...pozdrawiam

Do góry