Aa czyli teraz transfer...dobrze pamiętam, że masz z 5doby 3aa?to zależy czy będziesz miała na cyklu naturalnym czy na sztucznym.
Ja mam teraz na sztucznym i tu co do zasady się bierze od 2dc estrofem i czeka się aż endometrium będzie odpowiedniej grubości - wtedy wyznacza się dzień transferu i wprowadza progesteron.
Ja zaczęłam brać estrofem 10.11, 18.11 miałam endometrium już odpowiednie, więc od wczoraj od 19.11 zaczęłam brać progesteron i 24.11 mam transfer. Wszystko doustnie/dopochwowo, bez zastrzyków.
Na cyklu naturalnym jest więcej monitoringow, żeby złapać moment owulacji, po owulacji też się bierze proga. Nie miałam naturalnego, więc niestety nie wiem kiedy dokładnie jakie leki się bierze.
reklama
Daj znacJa też mam z 6 doby. Ja zobaczę co mi dzisiaj lekarz powie
Bolilol
Fanka BB :)
Ja mam z 5 doby 5AA x 2 i 2BB oraz z 6 doby 5BB i 4AB, ale nie wiem, która będzie transferowana, pewnie któraś z 5AAAa czyli teraz transfer...dobrze pamiętam, że masz z 5doby 3aa?
Nutka 1533
My się już powoli możemy żegnać z ciążą. 17.11 beta była 2728,3 a dzisiaj 6903,4. Niby 88% ale już widocznie zwalnia przyrost. Progesteron ponad 21, codziennie zastrzyki z heparyny ... nie wiem już co ze mną nie tak, że żadnej ciąży nie mogę donosić
Kasialucky
Bety sie nie bada jak juz osiąga 1000…My się już powoli możemy żegnać z ciążą. 17.11 beta była 2728,3 a dzisiaj 6903,4. Niby 88% ale już widocznie zwalnia przyrost. Progesteron ponad 21, codziennie zastrzyki z heparyny ... nie wiem już co ze mną nie tak, że żadnej ciąży nie mogę donosić
Mayolin
Kochana, spokojnie. Przy tych wartościach beta już może zwalniać. Na tym etapie lekarz kieruje się obrazem usg. Kiedy masz wizytę?My się już powoli możemy żegnać z ciążą. 17.11 beta była 2728,3 a dzisiaj 6903,4. Niby 88% ale już widocznie zwalnia przyrost. Progesteron ponad 21, codziennie zastrzyki z heparyny ... nie wiem już co ze mną nie tak, że żadnej ciąży nie mogę donosić
Nutka 1533
W klinice mam być po 30.11, ale w zeszłym tygodniu byłam u ginekologa u mnie w mieście (chodzilo o wypusanie recepty na heparynę bo moja pani dok pierwszego kontaktu powiedziała, że może dać mi tylko 100%płatne) i zapisał mnie na 29.11. Chyba w środę znowu na betę skoczę i umówię się na czwartek do tego ginekologa żeby sprawdził na usg czy jest ok.Kochana, spokojnie. Przy tych wartościach beta już może zwalniać. Na tym etapie lekarz kieruje się obrazem usg. Kiedy masz wiz
Chyba bym się beta tak nie przejmowała, bo ona faktycznie zwalnia tempo po jakimś czasie. Kiedy usg? Ono Ci odpowie na wszystkie Twoje pytania i wątpliwości. Ja trzymam kciuki i szczęścia życzę. PowodzeniaMy się już powoli możemy żegnać z ciążą. 17.11 beta była 2728,3 a dzisiaj 6903,4. Niby 88% ale już widocznie zwalnia przyrost. Progesteron ponad 21, codziennie zastrzyki z heparyny ... nie wiem już co ze mną nie tak, że żadnej ciąży nie mogę donosić
reklama
Mayolin
Dobry plan, ja bym też nie wytrzymała do 30. W ten czwartek powinno być już widać zarodek, a 30 nawet akcję serca. Trzymam kciuki.W klinice mam być po 30.11, ale w zeszłym tygodniu byłam u ginekologa u mnie w mieście (chodzilo o wypusanie recepty na heparynę bo moja pani dok pierwszego kontaktu powiedziała, że może dać mi tylko 100%płatne) i zapisał mnie na 29.11. Chyba w środę znowu na betę skoczę i umówię się na czwartek do tego ginekologa żeby sprawdził na usg czy jest ok.
Podziel się: