Nelka przykro mi, znam to uczucie z własnego doświadczenia. Ja miałam 2 nieudane kriotransfery na cyklach sztucznych w pierwszej procedurze. Teraz jeden zarodek...i chce podejść w grudniu na cyklu naturalnym modyfikowanym (z lametta/bemfola) I ovitrelle, z azh i embrioglue...powodzenia dziewczyny. Ja mam blastke niestety z 6 doby 4bb ale nadzieja umiera ostatnia..Tak samo na na świeżym.
Mam córkę z mrozaka.
Tu tylko zależy czy na sztucznym czy na naturalnym cyklu. U mnie na sztucznym więc torba leków od 2 dnia cyklu
reklama
Nelka85
Fanka BB :)
Ja mam 3czkeNelka przykro mi, znam to uczucie z własnego doświadczenia. Ja miałam 2 nieudane kriotransfery na cyklach sztucznych w pierwszej procedurze. Teraz jeden zarodek...i chce podejść w grudniu na cyklu naturalnym modyfikowanym (z lametta/bemfola) I ovitrelle, z azh i embrioglue...powodzenia dziewczyny. Ja mam blastke niestety z 6 doby 4bb ale nadzieja umiera ostatnia..
Nutka 1533
Moja blastka z 5 doby 4AA się nie przyjęła a blastka z 6 doby 4BB ma już 3000 bety, więc nie przekreślaj swojej blastki to może być ta szczęśliwa.Nelka przykro mi, znam to uczucie z własnego doświadczenia. Ja miałam 2 nieudane kriotransfery na cyklach sztucznych w pierwszej procedurze. Teraz jeden zarodek...i chce podejść w grudniu na cyklu naturalnym modyfikowanym (z lametta/bemfola) I ovitrelle, z azh i embrioglue...powodzenia dziewczyny. Ja mam blastke niestety z 6 doby 4bb ale nadzieja umiera ostatnia..
A czy miałaś lepsze komórki po tym? Albo amh wzrosło?Ja brałam Dhea przed dwoma stymulacjami raz około 5 miesięcy a drugi około dwóch ale nie zauważyłam żeby coś mi się z włosami działo ale nie badałam nigdy poziomu
Pewnie przed świętami będziemy transferować.. ? Ja 1-2.12.23 dopiero okres dostanę.. bierzecie Azh czy embryoglue?Ja mam 3czke
Z 5tej doby?Ja mam 3czke
Bolilol
u nas embryoglue będzie, ah do decyzji embriologia po rozmrozeniuPewnie przed świętami będziemy transferować.. ? Ja 1-2.12.23 dopiero okres dostanę.. bierzecie Azh czy embryoglue?
Bolilol
to zależy czy będziesz miała na cyklu naturalnym czy na sztucznym.Mam taką samą sytuację, mam tylko jeden zarodek i chciałabym w grudniu podejść do transferu. Mam pytanie jak to się wszystko odbywa z mrożaczkiem? Bo ja miałam dwa transfery, ale świeże i kompletnie nie mam pojęcia jak to się będzie teraz odbywać.
Ja mam teraz na sztucznym i tu co do zasady się bierze od 2dc estrofem i czeka się aż endometrium będzie odpowiedniej grubości - wtedy wyznacza się dzień transferu i wprowadza progesteron.
Ja zaczęłam brać estrofem 10.11, 18.11 miałam endometrium już odpowiednie, więc od wczoraj od 19.11 zaczęłam brać progesteron i 24.11 mam transfer. Wszystko doustnie/dopochwowo, bez zastrzyków.
Na cyklu naturalnym jest więcej monitoringow, żeby złapać moment owulacji, po owulacji też się bierze proga. Nie miałam naturalnego, więc niestety nie wiem kiedy dokładnie jakie leki się bierze.
Dzięki za odpowiedźTo zależy czy będziesz na cyklu naturalnym czy sztucznym.
Na naturalnym czekasz na swoją owulacje, po niej czekasz tyle dni ile ma zarodek i transfer. Czasami lekarze dają ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka albo dodatkowo luteinę.
Na sztucznym od 2/3 dc przyjmujesz estrofem. Nie masz swojej owulacji - zostaje ona zablokowana. Gdy endometrium jest odpowiedniej wielkości ustala się dzień transferu i zaczyna się brać proga - tyle dni ile ma zarodek.
Estrofem i progesteron bierzesz do min 12 tc
reklama
Ja nie wiem jeszcze, dzisiaj wizyta to się dowiemTak samo na na świeżym.
Mam córkę z mrozaka.
Tu tylko zależy czy na sztucznym czy na naturalnym cyklu. U mnie na sztucznym więc torba leków od 2 dnia cyklu
Podziel się: