reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

to zależy czy będziesz miała na cyklu naturalnym czy na sztucznym.
Ja mam teraz na sztucznym i tu co do zasady się bierze od 2dc estrofem i czeka się aż endometrium będzie odpowiedniej grubości - wtedy wyznacza się dzień transferu i wprowadza progesteron.

Ja zaczęłam brać estrofem 10.11, 18.11 miałam endometrium już odpowiednie, więc od wczoraj od 19.11 zaczęłam brać progesteron i 24.11 mam transfer. Wszystko doustnie/dopochwowo, bez zastrzyków.

Na cyklu naturalnym jest więcej monitoringow, żeby złapać moment owulacji, po owulacji też się bierze proga. Nie miałam naturalnego, więc niestety nie wiem kiedy dokładnie jakie leki się bierze.
Aa czyli teraz transfer...dobrze pamiętam, że masz z 5doby 3aa?

reklama
My się już powoli możemy żegnać z ciążą. 17.11 beta była 2728,3 a dzisiaj 6903,4. Niby 88% ale już widocznie zwalnia przyrost. Progesteron ponad 21, codziennie zastrzyki z heparyny ... nie wiem już co ze mną nie tak, że żadnej ciąży nie mogę donosić :(

My się już powoli możemy żegnać z ciążą. 17.11 beta była 2728,3 a dzisiaj 6903,4. Niby 88% ale już widocznie zwalnia przyrost. Progesteron ponad 21, codziennie zastrzyki z heparyny ... nie wiem już co ze mną nie tak, że żadnej ciąży nie mogę donosić :(
Kochana, spokojnie. Przy tych wartościach beta już może zwalniać. Na tym etapie lekarz kieruje się obrazem usg. Kiedy masz wizytę?

Kochana, spokojnie. Przy tych wartościach beta już może zwalniać. Na tym etapie lekarz kieruje się obrazem usg. Kiedy masz wiz
W klinice mam być po 30.11, ale w zeszłym tygodniu byłam u ginekologa u mnie w mieście (chodzilo o wypusanie recepty na heparynę bo moja pani dok pierwszego kontaktu powiedziała, że może dać mi tylko 100%płatne) i zapisał mnie na 29.11. Chyba w środę znowu na betę skoczę i umówię się na czwartek do tego ginekologa żeby sprawdził na usg czy jest ok.

Chyba bym się beta tak nie przejmowała, bo ona faktycznie zwalnia tempo po jakimś czasie. Kiedy usg? Ono Ci odpowie na wszystkie Twoje pytania i wątpliwości. Ja trzymam kciuki 🤞 i szczęścia 🍀 życzę. Powodzenia 😊

reklama
W klinice mam być po 30.11, ale w zeszłym tygodniu byłam u ginekologa u mnie w mieście (chodzilo o wypusanie recepty na heparynę bo moja pani dok pierwszego kontaktu powiedziała, że może dać mi tylko 100%płatne) i zapisał mnie na 29.11. Chyba w środę znowu na betę skoczę i umówię się na czwartek do tego ginekologa żeby sprawdził na usg czy jest ok.
Dobry plan, ja bym też nie wytrzymała do 30. W ten czwartek powinno być już widać zarodek, a 30 nawet akcję serca. Trzymam kciuki.

Do góry