reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja zachodzę ale utrzymać nie mogę. Z progesteronem zawsze miałam problem. W czerwcu też progesteron mi spadł lekarz napisał, że wszytko ok a 2 dni poźniej poroniłam. Już zaczynam wariować z tego stresu. Nie wiem czy szukać szybko innego lekarza, który coś poradzi czy co robić ;( Czy są tutaj może osoby z okolic Polkowic/Lubina (dolnyśląsk), które miały problemy z utrzymaniem ciąży i znają jakiegoś dobrego ginekologa, który w tym pomoże ?

Ostatnia edycja:
Z tego co widzę tutaj na forum i innych prawie każda bierze Luteinę, lutinus i prolutex. Ja mam Progesteron Besins i Utrogestan. Czy luteina, lutinus i prolutex są lepsze ?
brałam tylko utrogestan - to bardzo dobry progesteron, w Holandii głównie jego przepisują. Brałam tylko 3x 1 globulke na cyklu sztucznym. Nie badałam progesteronu nigdy. Zaszłam w ciąże za pierwszym razem

Mam na sprzedaż leki:
Utrogestan - 24 szt
Prolutex - 5 szt
Metypred 16 mg - 46 szt
Lutinus 2 opakowania - 42 tab
250 zł za kpl z przesyłką ;)
Nie ukrywam, że chciałabym się ich pozbyć ;)

Hej 🙂
30.10 miałam transfer 6 dniowej blastki.
06.11 Beta 51.7 a progesteron 23.56 ng/ml
10.11 Beta 211.1 a progesteron 16.02 ngml
Bardzo martwi mnie ten spadek progrsteronu. Jutro jadę znowu go sprawdzić i będę dzwonić do lekarza.
Od 3 dnia cyklu biorę Progesteron Besins 100 mg 3x dziennie i Utrogestan 2x dziennie. Dzisiaj z tego stresu wzięłam 4x progesteron i 3 x Utrogestan (świadomie licząc że to pomoże).
Czy bardzo mam się czym martwić? To moje 5 in vitro 3 udane ale poprzednie 2 ciąże stracone 😟
Hej, gratuluje bety:) i trzymam kciuki za Twój progesteron. Dałaś mi nadzieję Twoją 6dniową blastką. Ja w pierwszej procedurze miałam dwie 5dniowe blastki i dwa nieudane transfery, teraz w 3ciej mam tylko jedną 6dniową. Mogę wiedzieć jakiej klasy miałaś zarodek? I czy transfer na sztucznym czy naturalnym cyklu? Co przyjmujesz oprócz progesteronu? Acard? Encorton? Mialas może Azh i embryoglue? A co do progesteronu przy pierwszym miałam utrogestan i prolutex ale wyszło mi straszne uczulenie na brzuchu po prolutexie:( i za drugim razem miałam utrogestan i besins. Sprawdzę jakie dawki I Ci napisze. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wzrost...

Wczoraj 14dpt-772, progesteron 10,18, w 10dpt beta była-90,1. Czy ten progesteron nie za niski? Biorę 3x1 estrofem i 2x1 Amelgen(progesteron 400)

Z tego co widzę tutaj na forum i innych prawie każda bierze Luteinę, lutinus i prolutex. Ja mam Progesteron Besins i Utrogestan. Czy luteina, lutinus i prolutex są lepsze ?
Ja brałam przed transferem
3x progesteron besins i 3x cyclogest. W dniu transferu progesteron kiepski i wypisał prolutex mówiąc, że trzeba dowalić progesteronem.
Hej, gratuluje bety:) i trzymam kciuki za Twój progesteron. Dałaś mi nadzieję Twoją 6dniową blastką. Ja w pierwszej procedurze miałam dwie 5dniowe blastki i dwa nieudane transfery, teraz w 3ciej mam tylko jedną 6dniową. Mogę wiedzieć jakiej klasy miałaś zarodek? I czy transfer na sztucznym czy naturalnym cyklu? Co przyjmujesz oprócz progesteronu? Acard? Encorton? Mialas może Azh i embryoglue? A co do progesteronu przy pierwszym miałam utrogestan i prolutex ale wyszło mi straszne uczulenie na brzuchu po prolutexie:( i za drugim razem miałam utrogestan i besins. Sprawdzę jakie dawki I Ci napisze. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wzrost...
Ja po prolutex mam właśnie czerwone plamy.

Ja brałam przed transferem
3x progesteron besins i 3x cyclogest. W dniu transferu progesteron kiepski i wypisał prolutex mówiąc, że trzeba dowalić progesteronem.

Ja po prolutex mam właśnie czerwone plamy.
Ja straszną pokrzywkę dostałam.. pytanie czy tak byłoby za każdym.razem?? Bo ja jak brałam prolutex to w dniu testowania jakoś 9dpt miałam 37 a przy drugim transferze z besins miałam tylko 15 w dniu testowania.

reklama
Brałam za pierwszym razem utrogestan 3x 200mg i prolutex 1 rano. Za drugim razem 3 x200mg utrogestan I 3x200mg besins (duzo) I srednio się po tym czułam...:/. Teraz chce transfer na naturalnym i nie wiem jaki progesteron będzie wystarczający...lat 38...

Do góry