reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja zachodzę ale utrzymać nie mogę. Z progesteronem zawsze miałam problem. W czerwcu też progesteron mi spadł lekarz napisał, że wszytko ok a 2 dni poźniej poroniłam. Już zaczynam wariować z tego stresu. Nie wiem czy szukać szybko innego lekarza, który coś poradzi czy co robić ;( Czy są tutaj może osoby z okolic Polkowic/Lubina (dolnyśląsk), które miały problemy z utrzymaniem ciąży i znają jakiegoś dobrego ginekologa, który w tym pomoże ?

Ostatnia edycja:
Z tego co widzę tutaj na forum i innych prawie każda bierze Luteinę, lutinus i prolutex. Ja mam Progesteron Besins i Utrogestan. Czy luteina, lutinus i prolutex są lepsze ?
brałam tylko utrogestan - to bardzo dobry progesteron, w Holandii głównie jego przepisują. Brałam tylko 3x 1 globulke na cyklu sztucznym. Nie badałam progesteronu nigdy. Zaszłam w ciąże za pierwszym razem

Mam na sprzedaż leki:
Utrogestan - 24 szt
Prolutex - 5 szt
Metypred 16 mg - 46 szt
Lutinus 2 opakowania - 42 tab
250 zł za kpl z przesyłką ;)
Nie ukrywam, że chciałabym się ich pozbyć ;)

Hej 🙂
30.10 miałam transfer 6 dniowej blastki.
06.11 Beta 51.7 a progesteron 23.56 ng/ml
10.11 Beta 211.1 a progesteron 16.02 ngml
Bardzo martwi mnie ten spadek progrsteronu. Jutro jadę znowu go sprawdzić i będę dzwonić do lekarza.
Od 3 dnia cyklu biorę Progesteron Besins 100 mg 3x dziennie i Utrogestan 2x dziennie. Dzisiaj z tego stresu wzięłam 4x progesteron i 3 x Utrogestan (świadomie licząc że to pomoże).
Czy bardzo mam się czym martwić? To moje 5 in vitro 3 udane ale poprzednie 2 ciąże stracone 😟
Hej, gratuluje bety:) i trzymam kciuki za Twój progesteron. Dałaś mi nadzieję Twoją 6dniową blastką. Ja w pierwszej procedurze miałam dwie 5dniowe blastki i dwa nieudane transfery, teraz w 3ciej mam tylko jedną 6dniową. Mogę wiedzieć jakiej klasy miałaś zarodek? I czy transfer na sztucznym czy naturalnym cyklu? Co przyjmujesz oprócz progesteronu? Acard? Encorton? Mialas może Azh i embryoglue? A co do progesteronu przy pierwszym miałam utrogestan i prolutex ale wyszło mi straszne uczulenie na brzuchu po prolutexie:( i za drugim razem miałam utrogestan i besins. Sprawdzę jakie dawki I Ci napisze. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wzrost...

Wczoraj 14dpt-772, progesteron 10,18, w 10dpt beta była-90,1. Czy ten progesteron nie za niski? Biorę 3x1 estrofem i 2x1 Amelgen(progesteron 400)

Z tego co widzę tutaj na forum i innych prawie każda bierze Luteinę, lutinus i prolutex. Ja mam Progesteron Besins i Utrogestan. Czy luteina, lutinus i prolutex są lepsze ?
Ja brałam przed transferem
3x progesteron besins i 3x cyclogest. W dniu transferu progesteron kiepski i wypisał prolutex mówiąc, że trzeba dowalić progesteronem.
Hej, gratuluje bety:) i trzymam kciuki za Twój progesteron. Dałaś mi nadzieję Twoją 6dniową blastką. Ja w pierwszej procedurze miałam dwie 5dniowe blastki i dwa nieudane transfery, teraz w 3ciej mam tylko jedną 6dniową. Mogę wiedzieć jakiej klasy miałaś zarodek? I czy transfer na sztucznym czy naturalnym cyklu? Co przyjmujesz oprócz progesteronu? Acard? Encorton? Mialas może Azh i embryoglue? A co do progesteronu przy pierwszym miałam utrogestan i prolutex ale wyszło mi straszne uczulenie na brzuchu po prolutexie:( i za drugim razem miałam utrogestan i besins. Sprawdzę jakie dawki I Ci napisze. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wzrost...
Ja po prolutex mam właśnie czerwone plamy.

Ja brałam przed transferem
3x progesteron besins i 3x cyclogest. W dniu transferu progesteron kiepski i wypisał prolutex mówiąc, że trzeba dowalić progesteronem.

Ja po prolutex mam właśnie czerwone plamy.
Ja straszną pokrzywkę dostałam.. pytanie czy tak byłoby za każdym.razem?? Bo ja jak brałam prolutex to w dniu testowania jakoś 9dpt miałam 37 a przy drugim transferze z besins miałam tylko 15 w dniu testowania.

reklama
Brałam za pierwszym razem utrogestan 3x 200mg i prolutex 1 rano. Za drugim razem 3 x200mg utrogestan I 3x200mg besins (duzo) I srednio się po tym czułam...:/. Teraz chce transfer na naturalnym i nie wiem jaki progesteron będzie wystarczający...lat 38...

Do góry