reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A byłaś trudnym przypadkiem?:) bo ja już 38, niby amh ok ale coś nie idzie..
Mam 38 lat. Wiele lat starań a rodziłam 13 miesięcy temu.
Problem jest u mnie. Mam między innymi policystyczne jajniki, cykle bezowulacyjne, IO, niedoczynność tarczycy hiperprolaktynemie.
Ale jest zdecydowany co to protokołu? Co do punkcji ? Kiedy przy jakiej wielkosci? Przywiązuje wagę do wartości estradiolu, progesteronu ? Punkcję robią w jakie dni?
Ciepiela robił mi punkcję w sobotę. Nie wiem czy wszyscy robią od pon do soboty.

reklama
Mam 38 lat. Wiele lat starań a rodziłam 13 miesięcy temu.
Problem jest u mnie. Mam między innymi policystyczne jajniki, cykle bezowulacyjne, IO, niedoczynność tarczycy hiperprolaktynemie.

Ciepiela robił mi punkcję w sobotę. Nie wiem czy wszyscy robią od pon do soboty.
Nie wszyscy. U nas pon/sr/pt. A ile miałaś stymulacji? Przy jakim amh? Ja mam 6letniego synka (naturalnie), zaszłam od razu. Nie mam też jajowodu po ciąży pozamacicznej (tez od razu). Jedna ciąża biochemiczna w 2021. Teraz trzecie podejście inf już i nie licze na sukces. Inseminacji nigdy nie mieliśmy.

Hej, Dziewczyny jakie polecacie kliniki w Polsce (głównie Poznań, okolice), ale i w innych miastach do których warto sie udać bo mają bardzo dobrych specjalistów od in vitro? Ja w necie znalazłam P. Ciepiela i Bąkowski z Bociana (ale Szczecin..). Może możecie polecić konkretnych lekarzy speców empatycznych, skutecznych w tym temacie?
Ja nie mam rozeznania w innych klinikach bo od razu trafiłam bardzo dobrze…dr Mirocki z Krakowa, dr Wyroba z którym prowadzą klinikę podobno tez choć ja byłam u niego tylko na jednej kontroli wiec nie mam opinii. Dr Mirocki człowiek złoto, empatia i kultura osobista i poczucie humoru. W naszym przypadku in vitro poprowadził można powiedziec wzorcowo

Nie wszyscy. U nas pon/sr/pt. A ile miałaś stymulacji? Przy jakim amh? Ja mam 6letniego synka (naturalnie), zaszłam od razu. Nie mam też jajowodu po ciąży pozamacicznej (tez od razu). Jedna ciąża biochemiczna w 2021. Teraz trzecie podejście inf już i nie licze na sukces. Inseminacji nigdy nie mieliśmy.
Że tylko 3 dni w tygodniu ? 😳 to jest żart ..
Byłam w Invi med Gdynia i tam też dostosowują do lekarza .. wcześniej tego nie widziałam 😬. Tak czy inaczej mam z ich ręki córkę.
Aktualnie jestem w gam eta Gdynia i mogę polecić w 100 %
Punkcję robią zawsze, na wizytę się da umówić zawsze. Miałam 2 ostatnie transfery na naturalnym i też nie było problemu jakby był w niedziele. Przyjadą 🤷🏼‍♀️
Game ta ma oddziały swoje w Łodzi i nowootwarte w Bydgoszczy.

Że tylko 3 dni w tygodniu ? 😳 to jest żart ..
Byłam w Invi med Gdynia i tam też dostosowują do lekarza .. wcześniej tego nie widziałam 😬. Tak czy inaczej mam z ich ręki córkę.
Aktualnie jestem w gam eta Gdynia i mogę polecić w 100 %
Punkcję robią zawsze, na wizytę się da umówić zawsze. Miałam 2 ostatnie transfery na naturalnym i też nie było problemu jakby był w niedziele. Przyjadą 🤷🏼‍♀️
Game ta ma oddziały swoje w Łodzi i nowootwarte w Bydgoszczy.
Dzięki, a jakiś konkretnych lekarzy możesz polecić?

mi się wydawało, że u nas się nie dostaje, ale jak leżałam po punkcji, to zaczęły przychodzić dziewczyny na transfer i jedna wyszła ze zdjęciem - podpytalam ją o to i ona mówi, że to jej trzeci transfer, zawsze prosiła i zawsze dostawała ;)
W Łodzi w Bocianie dają bez pytania, a w Poznaniu nie dostałam.

Ja byłam kiedyś u Ciepieli.Mnóstwo leków drogich i tylko sztuczny cykl u niego sie robi.Udało się zajść,ale była wada i straciłam dzieciątko.Myślę,że za dużo leków bralam,bardzo zle się czułam,bolał ciągle brzuch.Przez wysoki poziom hormonów zrobily mi sie polipy,musiałam przejść histeroskopie.

Ja byłam kiedyś u Ciepieli.Mnóstwo leków drogich i tylko sztuczny cykl u niego sie robi.Udało się zajść,ale była wada i straciłam dzieciątko.Myślę,że za dużo leków bralam,bardzo zle się czułam,bolał ciągle brzuch.Przez wysoki poziom hormonów zrobily mi sie polipy,musiałam przejść histeroskopie.
Dzięki

reklama
Do góry