reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A byłaś trudnym przypadkiem?:) bo ja już 38, niby amh ok ale coś nie idzie..
Mam 38 lat. Wiele lat starań a rodziłam 13 miesięcy temu.
Problem jest u mnie. Mam między innymi policystyczne jajniki, cykle bezowulacyjne, IO, niedoczynność tarczycy hiperprolaktynemie.
Ale jest zdecydowany co to protokołu? Co do punkcji ? Kiedy przy jakiej wielkosci? Przywiązuje wagę do wartości estradiolu, progesteronu ? Punkcję robią w jakie dni?
Ciepiela robił mi punkcję w sobotę. Nie wiem czy wszyscy robią od pon do soboty.

reklama
Mam 38 lat. Wiele lat starań a rodziłam 13 miesięcy temu.
Problem jest u mnie. Mam między innymi policystyczne jajniki, cykle bezowulacyjne, IO, niedoczynność tarczycy hiperprolaktynemie.

Ciepiela robił mi punkcję w sobotę. Nie wiem czy wszyscy robią od pon do soboty.
Nie wszyscy. U nas pon/sr/pt. A ile miałaś stymulacji? Przy jakim amh? Ja mam 6letniego synka (naturalnie), zaszłam od razu. Nie mam też jajowodu po ciąży pozamacicznej (tez od razu). Jedna ciąża biochemiczna w 2021. Teraz trzecie podejście inf już i nie licze na sukces. Inseminacji nigdy nie mieliśmy.

Hej, Dziewczyny jakie polecacie kliniki w Polsce (głównie Poznań, okolice), ale i w innych miastach do których warto sie udać bo mają bardzo dobrych specjalistów od in vitro? Ja w necie znalazłam P. Ciepiela i Bąkowski z Bociana (ale Szczecin..). Może możecie polecić konkretnych lekarzy speców empatycznych, skutecznych w tym temacie?
Ja nie mam rozeznania w innych klinikach bo od razu trafiłam bardzo dobrze…dr Mirocki z Krakowa, dr Wyroba z którym prowadzą klinikę podobno tez choć ja byłam u niego tylko na jednej kontroli wiec nie mam opinii. Dr Mirocki człowiek złoto, empatia i kultura osobista i poczucie humoru. W naszym przypadku in vitro poprowadził można powiedziec wzorcowo

Nie wszyscy. U nas pon/sr/pt. A ile miałaś stymulacji? Przy jakim amh? Ja mam 6letniego synka (naturalnie), zaszłam od razu. Nie mam też jajowodu po ciąży pozamacicznej (tez od razu). Jedna ciąża biochemiczna w 2021. Teraz trzecie podejście inf już i nie licze na sukces. Inseminacji nigdy nie mieliśmy.
Że tylko 3 dni w tygodniu ? 😳 to jest żart ..
Byłam w Invi med Gdynia i tam też dostosowują do lekarza .. wcześniej tego nie widziałam 😬. Tak czy inaczej mam z ich ręki córkę.
Aktualnie jestem w gam eta Gdynia i mogę polecić w 100 %
Punkcję robią zawsze, na wizytę się da umówić zawsze. Miałam 2 ostatnie transfery na naturalnym i też nie było problemu jakby był w niedziele. Przyjadą 🤷🏼‍♀️
Game ta ma oddziały swoje w Łodzi i nowootwarte w Bydgoszczy.

Że tylko 3 dni w tygodniu ? 😳 to jest żart ..
Byłam w Invi med Gdynia i tam też dostosowują do lekarza .. wcześniej tego nie widziałam 😬. Tak czy inaczej mam z ich ręki córkę.
Aktualnie jestem w gam eta Gdynia i mogę polecić w 100 %
Punkcję robią zawsze, na wizytę się da umówić zawsze. Miałam 2 ostatnie transfery na naturalnym i też nie było problemu jakby był w niedziele. Przyjadą 🤷🏼‍♀️
Game ta ma oddziały swoje w Łodzi i nowootwarte w Bydgoszczy.
Dzięki, a jakiś konkretnych lekarzy możesz polecić?

mi się wydawało, że u nas się nie dostaje, ale jak leżałam po punkcji, to zaczęły przychodzić dziewczyny na transfer i jedna wyszła ze zdjęciem - podpytalam ją o to i ona mówi, że to jej trzeci transfer, zawsze prosiła i zawsze dostawała ;)
W Łodzi w Bocianie dają bez pytania, a w Poznaniu nie dostałam.

Ja byłam kiedyś u Ciepieli.Mnóstwo leków drogich i tylko sztuczny cykl u niego sie robi.Udało się zajść,ale była wada i straciłam dzieciątko.Myślę,że za dużo leków bralam,bardzo zle się czułam,bolał ciągle brzuch.Przez wysoki poziom hormonów zrobily mi sie polipy,musiałam przejść histeroskopie.

Ja byłam kiedyś u Ciepieli.Mnóstwo leków drogich i tylko sztuczny cykl u niego sie robi.Udało się zajść,ale była wada i straciłam dzieciątko.Myślę,że za dużo leków bralam,bardzo zle się czułam,bolał ciągle brzuch.Przez wysoki poziom hormonów zrobily mi sie polipy,musiałam przejść histeroskopie.
Dzięki

reklama
Do góry