reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

7-8 pęcherzyków na lewym jajniku, jakieś dwa bardzo malutkie na prawym i do tego bardzo powoli rosną, ech, liczyłam na więcej :(
Nie ilość ważna a jakość. Myślę, że jest dobrze. Często jak jest dużo pęcherzyków to gorsza jakość komórek. Bądź dobrej myśli. A kiedy następny podgląd? A jaki ten estradiol?

reklama
To trzymam kciuki by wszystkie byly dojrzałe i sie zapłodnily ✊🏻 zapładniacie 6 czy lekarz zgodził sie na wiecej?😌
Dziekuję 🤍 wszystkie zapładniamy
Nie ilość ważna a jakość. Myślę, że jest dobrze. Często jak jest dużo pęcherzyków to gorsza jakość komórek. Bądź dobrej myśli. A kiedy następny podgląd? A jaki ten estradiol?
Estradiol był dzisiaj 162pg/ml. Następny podgląd i badanie hormonów we wtorek o 18

Dziekuję 🤍 wszystkie zapładniamy

Estradiol był dzisiaj 162pg/ml. Następny podgląd i badanie hormonów we wtorek o 18
Kurczaki, to faktycznie może trochę niski, ale komórki jeszcze przecież mocno niedojrzałe, także spokojnie, na pewno urośnie. Super, że podgląd już we wtorek. A jak się czujesz fizycznie. Jak brzuszek?

@Chmurkach a Ty robiłaś jeszcze betę albo gadałaś z lekarzem czy juž czekasz na wizytę 11.10?
Tak zrobiłam w końcu wczoraj ponownie i było 687,5 czyli wzrost ponad 200 w niecałe 24h. Uspokoiłam się;-) widocznie one sobie tak skacza jak chcą.. A baba we łbie sieczkę ma i panikę sieje ;-)
A z doktorkiem wczoraj rozmawiałam zmienił mi ta okropna luteine i dziś to już bez porównania, zero pieczenia, swedzenia itp nawet brzuch mnie przestał boleć więc to może jednak miało też wpływ?!
Czekam teraz z beta i progiem do wtorku i w środę usg i liczę ujrzeć już tam coś pięknego!

Tak zrobiłam w końcu wczoraj ponownie i było 687,5 czyli wzrost ponad 200 w niecałe 24h. Uspokoiłam się;-) widocznie one sobie tak skacza jak chcą.. A baba we łbie sieczkę ma i panikę sieje ;-)
A z doktorkiem wczoraj rozmawiałam zmienił mi ta okropna luteine i dziś to już bez porównania, zero pieczenia, swedzenia itp nawet brzuch mnie przestał boleć więc to może jednak miało też wpływ?!
Czekam teraz z beta i progiem do wtorku i w środę usg i liczę ujrzeć już tam coś pięknego!
No ja Ci wierze , miałam takie okropne pieczenie i swędzenie , ze chodziłam bez majtek 🫣 troche chociaz ulgę dostałam , i zmiana na inny lek i jak reka odjął 🤭

Zgadzam się, ostatnio u mnie było 17 pęcherzyków a tylko 7 komórek pobrali i jedna się zapłodniła 😞 nie ilość a jakość ważna 😟

reklama
Czyli we wtorek transfer ? 🤩
Chciałabym.
W piątek zro ilam wyniki z krwi (zakaźne) i we wtorek idziemy ustalić konkretny plan. Pewnie hormony na półtora miesiąca żeby jajniki się zmniejszyły i małe torbieli wchłonęły.
Liczę na transfer do końca roku. Na 100% będzie na sztucznym cyklu.

Do góry