reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

7-8 pęcherzyków na lewym jajniku, jakieś dwa bardzo malutkie na prawym i do tego bardzo powoli rosną, ech, liczyłam na więcej :(
Nie ilość ważna a jakość. Myślę, że jest dobrze. Często jak jest dużo pęcherzyków to gorsza jakość komórek. Bądź dobrej myśli. A kiedy następny podgląd? A jaki ten estradiol?

reklama
To trzymam kciuki by wszystkie byly dojrzałe i sie zapłodnily ✊🏻 zapładniacie 6 czy lekarz zgodził sie na wiecej?😌
Dziekuję 🤍 wszystkie zapładniamy
Nie ilość ważna a jakość. Myślę, że jest dobrze. Często jak jest dużo pęcherzyków to gorsza jakość komórek. Bądź dobrej myśli. A kiedy następny podgląd? A jaki ten estradiol?
Estradiol był dzisiaj 162pg/ml. Następny podgląd i badanie hormonów we wtorek o 18

Dziekuję 🤍 wszystkie zapładniamy

Estradiol był dzisiaj 162pg/ml. Następny podgląd i badanie hormonów we wtorek o 18
Kurczaki, to faktycznie może trochę niski, ale komórki jeszcze przecież mocno niedojrzałe, także spokojnie, na pewno urośnie. Super, że podgląd już we wtorek. A jak się czujesz fizycznie. Jak brzuszek?

@Chmurkach a Ty robiłaś jeszcze betę albo gadałaś z lekarzem czy juž czekasz na wizytę 11.10?
Tak zrobiłam w końcu wczoraj ponownie i było 687,5 czyli wzrost ponad 200 w niecałe 24h. Uspokoiłam się;-) widocznie one sobie tak skacza jak chcą.. A baba we łbie sieczkę ma i panikę sieje ;-)
A z doktorkiem wczoraj rozmawiałam zmienił mi ta okropna luteine i dziś to już bez porównania, zero pieczenia, swedzenia itp nawet brzuch mnie przestał boleć więc to może jednak miało też wpływ?!
Czekam teraz z beta i progiem do wtorku i w środę usg i liczę ujrzeć już tam coś pięknego!

Tak zrobiłam w końcu wczoraj ponownie i było 687,5 czyli wzrost ponad 200 w niecałe 24h. Uspokoiłam się;-) widocznie one sobie tak skacza jak chcą.. A baba we łbie sieczkę ma i panikę sieje ;-)
A z doktorkiem wczoraj rozmawiałam zmienił mi ta okropna luteine i dziś to już bez porównania, zero pieczenia, swedzenia itp nawet brzuch mnie przestał boleć więc to może jednak miało też wpływ?!
Czekam teraz z beta i progiem do wtorku i w środę usg i liczę ujrzeć już tam coś pięknego!
No ja Ci wierze , miałam takie okropne pieczenie i swędzenie , ze chodziłam bez majtek 🫣 troche chociaz ulgę dostałam , i zmiana na inny lek i jak reka odjął 🤭

Zgadzam się, ostatnio u mnie było 17 pęcherzyków a tylko 7 komórek pobrali i jedna się zapłodniła 😞 nie ilość a jakość ważna 😟

reklama
Czyli we wtorek transfer ? 🤩
Chciałabym.
W piątek zro ilam wyniki z krwi (zakaźne) i we wtorek idziemy ustalić konkretny plan. Pewnie hormony na półtora miesiąca żeby jajniki się zmniejszyły i małe torbieli wchłonęły.
Liczę na transfer do końca roku. Na 100% będzie na sztucznym cyklu.

Do góry