Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie.tak, u nas jest badanie w klinice. Oni wiedzieli przed ta pierwsza stymulacja, ze bede zbierac zarodki do badania. Po drugiej stymulacji rozmawialam z embriolog bo zastanawiałam się czy doplacac i badac 11 zarodkow czy tylko to 6 za ktore jest ta stala kwota. I ona mi mowila, ze tamte juz sa zbadane. Ze teraz beda badac te z tej stymulacji w ilosci, ktora wskaze. Ze jesli jest taka sytuacja, ze zbiera sie zarodki to oni je na biezaco badaja a wyniki podaja po ostatniej stymulacji po zaplaceniu za badanie.
reklama
LU36
Fanka BB :)
Gratulacje teraz powinnaś wejść w spokojniejszy okres ciąży, ja przynajmniej tak mam ciekawe czy Ci się płeć sprawdzi, u mnie lekarz powiedział ze 50/50 i ze nie ma co wyrokować na tym etapie.Melduje sie i ja po wizycie a w zasadzie cała rodzinka , bo dziś towarzyszyła mi także córka , która nie mogła sie doczekać i mąż. Maluszek rośnie i rozwija sie tak jak trzeba i ... choć dość nieśmiało , ale Doktorka zasugerowała, ze rosnie nam chłopczyk
Bobas na pokładzie
Śluzówka była piękny, zarodek też. Jestem obstawiona lekami, teraz pozostaje czekać.
Nie zapytałam o najważniejsza rzecz z tego stresu, te wszystkie leki biorę już dziś, czy od jutra?
Mam luteinę, acard, prolutex, encorton, clexane, cyclogest.
Śluzówka była piękny, zarodek też. Jestem obstawiona lekami, teraz pozostaje czekać.
Nie zapytałam o najważniejsza rzecz z tego stresu, te wszystkie leki biorę już dziś, czy od jutra?
PowodzeniaBobas na pokładzie
Azb
Tak czuje sie spokojniej . W końcu człowiek tyle czekał , tyle walczył , ze jak sie udało to brak mu odwagi sie cieszyć ... ale powoli nabieram odwagi , to najwspanialsze szczęścieGratulacje teraz powinnaś wejść w spokojniejszy okres ciąży, ja przynajmniej tak mam ciekawe czy Ci się płeć sprawdzi, u mnie lekarz powiedział ze 50/50 i ze nie ma co wyrokować na tym etapie.
Od dziś. Progesteron napewno .Bobas na pokładzie
Lekarz nie dał rozpiski ??
Myszko
Do tego same komórki źle znoszą mrożenie, lepiej mrozić zarodki. Mi lekarz powiedział, że jeślibyśmy zapładniali moje komórki po mrożeniu to praktycznie nie mamy szans na powodzenie i dlatego mąż na łeb na szyję leciał z Australii, żeby zdążyć przed punkcją.Naciskaj na lekarza na zapladnienie wszystkich komórek, bo szkoda pieniędzy na procedury od nowa.
Mam rozpiskę, dawki, godziny, ale nie miałam konkretnej daty, że np od dziś. Ale napisałam smsa do lekarza. Zastrzyki i progesteron były już wczoraj, a dziś dochodzi resztaOd dziś. Progesteron napewno .
Lekarz nie dał rozpiski ??
A czemu bez antykoncepcji? Lekarz tłumaczył czemu tak? Też mam niskie AMH i dopiero terapia hormonem wzrostu pozwoliła nam uzyskać sensowny wynik stymulacji tzn uzyskaliśmy 3 blastocystyJesteśmy w trakcie przygotować do trzeciej stymulacji. Rok temu AMH 0,7 potem laparoskopia, usunięcie ognisk endo i dwie stymulacje… wczoraj po roku powtórzyłam AMH a tej samej klinice i wynik 0,82. Ja myślałam ze dosięgam dna po tym wszystkim a tu coś ruszyło albo przynamniej stanęło w miejscu
Będziemy zmieniać protokół na długi ale bez antykoncepcji, czy któraś z Was szła tym protokołem ?
reklama
tak w sumie to konkretnie nie nie wytłumaczyła mi tego. Myślałam ze to jest normalnie i chciałam coś więcej na ten temat poczytać ale nie ma zbyt wiele informacji w internecie. Wiem ze bede dostawała dodatkowe zastrzyki w cyklu poprzedzającym ale nie mam jeszcze rozpiskiA czemu bez antykoncepcji? Lekarz tłumaczył czemu tak? Też mam niskie AMH i dopiero terapia hormonem wzrostu pozwoliła nam uzyskać sensowny wynik stymulacji tzn uzyskaliśmy 3 blastocysty
Podziel się: