reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

tak, u nas jest badanie w klinice. Oni wiedzieli przed ta pierwsza stymulacja, ze bede zbierac zarodki do badania. Po drugiej stymulacji rozmawialam z embriolog bo zastanawiałam się czy doplacac i badac 11 zarodkow czy tylko to 6 za ktore jest ta stala kwota. I ona mi mowila, ze tamte juz sa zbadane. Ze teraz beda badac te z tej stymulacji w ilosci, ktora wskaze. Ze jesli jest taka sytuacja, ze zbiera sie zarodki to oni je na biezaco badaja a wyniki podaja po ostatniej stymulacji po zaplaceniu za badanie.
Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie.

reklama
Melduje sie i ja po wizycie ✋🏼 a w zasadzie cała rodzinka , bo dziś towarzyszyła mi także córka , która nie mogła sie doczekać 🫶🏽 i mąż. Maluszek rośnie i rozwija sie tak jak trzeba i ... choć dość nieśmiało , ale Doktorka zasugerowała, ze rosnie nam chłopczyk 🥹 🩵🩵🩵
Gratulacje:) teraz powinnaś wejść w spokojniejszy okres ciąży, ja przynajmniej tak mam:) ciekawe czy Ci się płeć sprawdzi, u mnie lekarz powiedział ze 50/50 i ze nie ma co wyrokować na tym etapie.

Gratulacje:) teraz powinnaś wejść w spokojniejszy okres ciąży, ja przynajmniej tak mam:) ciekawe czy Ci się płeć sprawdzi, u mnie lekarz powiedział ze 50/50 i ze nie ma co wyrokować na tym etapie.
Tak czuje sie spokojniej . W końcu 🤭 człowiek tyle czekał , tyle walczył , ze jak sie udało to brak mu odwagi sie cieszyć ... ale powoli nabieram odwagi , to najwspanialsze szczęście 🫶🏽

Bobas na pokładzie🩵🩷
Śluzówka była piękny, zarodek też. Jestem obstawiona lekami, teraz pozostaje czekać.

Nie zapytałam o najważniejsza rzecz z tego stresu, te wszystkie leki biorę już dziś, czy od jutra?
Mam luteinę, acard, prolutex, encorton, clexane, cyclogest.
Od dziś. Progesteron napewno .
Lekarz nie dał rozpiski ??

Naciskaj na lekarza na zapladnienie wszystkich komórek, bo szkoda pieniędzy na procedury od nowa.
Do tego same komórki źle znoszą mrożenie, lepiej mrozić zarodki. Mi lekarz powiedział, że jeślibyśmy zapładniali moje komórki po mrożeniu to praktycznie nie mamy szans na powodzenie i dlatego mąż na łeb na szyję leciał z Australii, żeby zdążyć przed punkcją.

Jesteśmy w trakcie przygotować do trzeciej stymulacji. Rok temu AMH 0,7 potem laparoskopia, usunięcie ognisk endo i dwie stymulacje… wczoraj po roku powtórzyłam AMH a tej samej klinice i wynik 0,82. Ja myślałam ze dosięgam dna po tym wszystkim a tu coś ruszyło albo przynamniej stanęło w miejscu 💪
Będziemy zmieniać protokół na długi ale bez antykoncepcji, czy któraś z Was szła tym protokołem ?
A czemu bez antykoncepcji? Lekarz tłumaczył czemu tak? Też mam niskie AMH i dopiero terapia hormonem wzrostu pozwoliła nam uzyskać sensowny wynik stymulacji tzn uzyskaliśmy 3 blastocysty

reklama
A czemu bez antykoncepcji? Lekarz tłumaczył czemu tak? Też mam niskie AMH i dopiero terapia hormonem wzrostu pozwoliła nam uzyskać sensowny wynik stymulacji tzn uzyskaliśmy 3 blastocysty
tak w sumie to konkretnie nie nie wytłumaczyła mi tego. Myślałam ze to jest normalnie i chciałam coś więcej na ten temat poczytać ale nie ma zbyt wiele informacji w internecie. Wiem ze bede dostawała dodatkowe zastrzyki w cyklu poprzedzającym ale nie mam jeszcze rozpiski

Do góry