A przypomnij ile masz za sobą transferów??nie badalismy zarodków, robiliśmy badania który były potrzebne do ivf i dodatkowo sprawdziliśmy kariotypy, robiłam biopsje endometrium
reklama
marzycielko
Fanka BB :)
2A przypomnij ile masz za sobą transferów??
Orchidea33
a oni pobrali wycinki do badania? U nas tez od razu pobrali z pierwszej punkcji i badali. A pozniej z drugiej i badali. Nie czekali na wszystkie razem bo nie da sie. Ale moze tez zalezy od tego czy klinika sama bada czy wysyla.Skontaktowałam się dziś z kliniką z pytaniem, czy mogę zrobić kolejną punkcję miesiąc po miesiącu, by mieć szansę na więcej zarodków i wszystkie razem wysłać do badania i uzyskałam informację, że ze względu na to, że zarodki zostały zamrożone wczoraj na kilka dni (i będą wysyłane), nie ma takiej możliwości. Klinika coś ściemnia albo są różne metody mrożenia, o czym nie wiedziałam.
Panikę wywołuje we mnie to, że za kilka miesięcy stracę prawo do refundacji leków ze względu na wiek a nasze komórki będą jeszcze starsze w przypadku kolejnej punkcji.
Czuję, że nie robię wszystkiego. Że mogłabym więcej. Czuję się taka bezsilna.
Ciężko stwierdzić. Zależy kto jaką ma sytuację i na co może sobie pozwolić finansowo. Napewno badania nie zaszkodzą A mogą dużo wnieść. A statystycznie ivf ma około 30% skuteczności.
Ja bym się zastanowiła również nas badaniem zarodków przy nowej stymulacji , to też dużo wnosi.
Ja bym się zastanowiła również nas badaniem zarodków przy nowej stymulacji , to też dużo wnosi.
Jesteśmy w trakcie przygotować do trzeciej stymulacji. Rok temu AMH 0,7 potem laparoskopia, usunięcie ognisk endo i dwie stymulacje… wczoraj po roku powtórzyłam AMH a tej samej klinice i wynik 0,82. Ja myślałam ze dosięgam dna po tym wszystkim a tu coś ruszyło albo przynamniej stanęło w miejscu
Będziemy zmieniać protokół na długi ale bez antykoncepcji, czy któraś z Was szła tym protokołem ?
Będziemy zmieniać protokół na długi ale bez antykoncepcji, czy któraś z Was szła tym protokołem ?
Moja klinika wysyła materiał. Rozumiem, że Twoja bada u siebie?a oni pobrali wycinki do badania? U nas tez od razu pobrali z pierwszej punkcji i badali. A pozniej z drugiej i badali. Nie czekali na wszystkie razem bo nie da sie. Ale moze tez zalezy od tego czy klinika sama bada czy wysyla.
Ja ostatnio wykupywałam Encorton płatny 100% z polecenia immunologa.a te leki są refundowane czy trzeba płacić 100% kwoty ?
Orchidea33
tak, u nas jest badanie w klinice. Oni wiedzieli przed ta pierwsza stymulacja, ze bede zbierac zarodki do badania. Po drugiej stymulacji rozmawialam z embriolog bo zastanawiałam się czy doplacac i badac 11 zarodkow czy tylko to 6 za ktore jest ta stala kwota. I ona mi mowila, ze tamte juz sa zbadane. Ze teraz beda badac te z tej stymulacji w ilosci, ktora wskaze. Ze jesli jest taka sytuacja, ze zbiera sie zarodki to oni je na biezaco badaja a wyniki podaja po ostatniej stymulacji po zaplaceniu za badanie.Moja klinika wysyła materiał. Rozumiem, że Twoja bada u siebie?
reklama
Orchidea33
platne w 100%. Neoparin moze byc bezplatnie jak jest wypisany w zaleceniach przez immunologa.a te leki są refundowane czy trzeba płacić 100% kwoty ?
Podziel się: