Slaba reakcja na stymulacje. Pobrali 3 oocyty, jeden się nie zaplodnil, drugi padł po 3 dobie i jeden dotrwał do 5U męża slaba morfologia, ale tym się nie martwię aż tak bo z plemniczkow zawsze coś wybiorą. U mnie przy starcie procedury amh 0.396 i endometrioza. Wydawałoby się ze tylko to ale jak to mówią im dalej w las tym ciemniej i podejrzewam że jak zaczniemy dalej badać to jeszcze coś może wyjść.
reklama
Ruda08
Fanka BB :)
To powiem Ci, że idziemy łeb w łebmy tez nie mam dofinansowania, mój transfer był w marcu teraz w maju mam podchodzić do drugiej procedury, na chwile obecna lekarz mi przepisał tabletki antykoncepcyjne, 5 maja mam wizytę i wtedy będę wiedziała więcej szczegółów.
niestety u nas podczas pierwszej procedury okazało sie ze maje pęcherzyki nie zareagowały na leki tak jak przypuszczał lekarz i finalnie z 12 pęcherzykowy tylko 2 nadały sie do zapłodnienia z czego uzyskaliśmy 1 zarodek,
a wam dlaczego udało sie uzyskać tylko jeden zarodek ?
W jakim dc zaczynasz brać antyki ? Nie pamietam
U mnie miesiączka przyjdzie jakoś Ok 3-5 maj i po niej mam się pojawić u dr
marzycielko
u lekarza bylam w 9 dniu cyklu i stwierdzil ze szkoda tego miesiaca i od 9 dnia przyjelam 13 tabletek, potem miala 7 dni przerwy gdzie pojawil sie okres i po tych 7dniach znowu biorę tabletki miesiaczke powinna dostac kolo 12 maja a 5 maja mam wizytę (będzie to 15dzien brania anty)To powiem Ci, że idziemy łeb w łeb
W jakim dc zaczynasz brać antyki ? Nie pamietam
U mnie miesiączka przyjdzie jakoś Ok 3-5 maj i po niej mam się pojawić u dr
Ruda08
Aaaaa, taki myk. Ja mam brać właśnie od następnego cyklu a czekam na okres i właśnie nie wiem kiedy zacząć braću lekarza bylam w 9 dniu cyklu i stwierdzil ze szkoda tego miesiaca i od 9 dnia przyjelam 13 tabletek, potem miala 7 dni przerwy gdzie pojawil sie okres i po tych 7dniach znowu biorę tabletki miesiaczke powinna dostac kolo 12 maja a 5 maja mam wizytę (będzie to 15dzien brania anty)
marzycielko
na internetach pisze ze 1 tabletek powinno sie wziąć w 1 dzień cyklu ale dla pewności lepiej zadzwonić do swojego lekarzaAaaaa, taki myk. Ja mam brać właśnie od następnego cyklu a czekam na okres i właśnie nie wiem kiedy zacząć brać
jestem w dokładnie takiej samej sytuacjiPierwsza procedura, jedna blastka, pierwszy i jedyny transfer. Nie mam mrozakow.
Ostatnia edycja:
marzycielko
jaki macie dalszy plan działania ?jeste
jestem w dokładnie takiej samej sytuacji
Chcemy podejść do kolejnej procedury w maju. Dopiero w tamtym tygodniu przyszły wyniki kariotypów wiec kwiecień przepadł. Zobaczymy jak to będzie, bo ostatnia miesiączka była jakaś dziwna, dużo mniej obfita niż zwykle, ale cały czas mam brązowe plamienia. Wizyta dopiero 2 maja wiec nie wiem co z tego wyjdzie.jaki macie dalszy plan działania ?
marzycielko
a co u was było powodem uzyskanie tylko jednego zarodka ?Chcemy podejść do kolejnej procedury w maju. Dopiero w tamtym tygodniu przyszły wyniki kariotypów wiec kwiecień przepadł. Zobaczymy jak to będzie, bo ostatnia miesiączka była jakaś dziwna, dużo mniej obfita niż zwykle, ale cały czas mam brązowe plamienia. Wizyta dopiero 2 maja wiec nie wiem co z tego wyjdzie.
reklama
W sumie pobrali 8 komórek z tego 6 zapłodnili. W piątej dobie transfer jedynej jak się okazało blastki.a co u was było powodem uzyskanie tylko jednego zarodka ?
Reszta nie przetrwała szóstej doby. nie mamy nic zamrożone wiec pozostaje nam podejść jeszcze raz i oby się udało. Niestety całą procedurę musimy płacić 100 %.
W pierwszym podejściu ciąża biochemiczna.
Podziel się: