Kochana A co się dzieje ???Nie stresuj się jak będziesz szukała serduszka. Ja jestem dzisiaj 31+1 aktualnie w szpitalu i ciężko znaleźć serduszko do ktg. Także nie panikuj. Ja cieszę się że się nie zdecydowałam na detektor bo skoro w szpitalu jest ciężko profesjonalistom to co dopiero ja bym musiała przeżyć...
reklama
Coffe18
Fanka BB :)
właśnie aptekarka wspominała ze tej firmy ma jeszcze większe dawki folianu ale to już na receptę .Dobra mnie wprowadzili w błąd ... Bratowa a nie szwagierka ( nie wiem czemu mi się pomyliło ) mówi że to nie ma problemu ... Że są nawet większe ilości kwasu ale to już są leki i tylko lekarz może zalecić większą ilość ich ... Spokojnie możesz brać .... Powiem szczerze że jej ufam i wiem że dobrze mówi ... Głupie leki jak u niej brałam to zawsze dobrze doradzała ... Aż mnie serce bolało jak szła na macierzynski )
Dziękuje
Coffe18
Dziękuje tabletek jest 30 a transfer napewno nie odbędzie się w styczniu myśle ze najwczesniej w marcu wiec nadmiar zdąrze wysikac już miliard razyNie wiem, więc się wypowiem ;-)
Żeby naprawdę przedawkować kwas, trzeba by go brać ok. 5g dziennie podobno. Więc 800 jest daleko od tej ilości. 800mg kwasu jest w wielu dostępnych suplementach - Folian Forte na przykład. Pueria i Pregna też mają 800, tyle że 2 rodzaje po 400.
Brałam ten kwas tak różnie, niby regularnie, ale nie do końca - w badaniach wyszło mi, że mam ponad normę. W klinice powiedzieli, że nie ma powodu do niepokoju, to po prostu oznacza, że regularnie suplementuję.
Teraz brałam regularnie od sierpnia dawkę 600-800 dziennie (no ale jestem po poronieniu) - w badaniach wyszedł mi niższy kwas, w normie.
Jeśli się obawiasz, przyjmuj co drugi dzień :-)
Opowiadaj czy coś u Ciebie się zmieniło ?
Miałaś już może jakiś kontakt z klinika?
Madame JS
Jeszcze nie... Zadzwonimy po Nowym Roku. Teoretycznie nie minął jeszcze czas, w którym obiecali się odezwać. Jestem dopiero po pierwszej @ po zabiegu...Dziękuje tabletek jest 30 a transfer napewno nie odbędzie się w styczniu myśle ze najwczesniej w marcu wiec nadmiar zdąrze wysikac już miliard razy
Opowiadaj czy coś u Ciebie się zmieniło ?
Miałaś już może jakiś kontakt z klinika?
Także myślę, że może będziemy marcowymi kumpelkami :-)
Poważnie.. zawsze jest problem ze znalezieniem. Dlatego ostrzegam żebyś nie wpadała w panikę.Poważnie ??? Już teraz nie wiem co robić jestem na lipcowkach i tam każda która ma to znalazła serduszko ..
Niektórym to trochę zajęło ale znalazły... Mam nadzieję że i ja znajdę żeby też rok zakończyć bez nerwów i strachu . Pełna wiary i ze spokojem w sercu że wszystko będzie dobrze
Czułam bardzo nisko dziecko. Naciskało strasznie aż było mało przyjemnie. Z racji że to był 23.12 poszłam do lekarza żeby to sprawdzić. Okazało się że szyjka jest miękka I się skraca ( ponad 1 cm w 9 dni) na ostatniej wizycie 14.12 byla twarda i długa. Dostałam zalecenia żeby leżeć i luteina. 27.12 dolegliwości nie ustąpiły i szpital. Dostałam sterydy na płuca dla małej, mam podłączone kroplówki. Młoda rusza się za mało, ktg ciężko zrobić. Położna powiedziała że może dziecko szykuje się do porodu...Kochana A co się dzieje ???
Jutro może będę wiedziała coś więcej bo to jutra jestem non stop pod kroplówkami
P
paulina.k123
Gość
Czułam bardzo nisko dziecko. Naciskało strasznie aż było mało przyjemnie. Z racji że to był 23.12 poszłam do lekarza żeby to sprawdzić. Okazało się że szyjka jest miękka I się skraca ( ponad 1 cm w 9 dni) na ostatniej wizycie 14.12 byla twarda i długa. Dostałam zalecenia żeby leżeć i luteina. 27.12 dolegliwości nie ustąpiły i szpital. Dostałam sterydy na płuca dla małej, mam podłączone kroplówki. Młoda rusza się za mało, ktg ciężko zrobić. Położna powiedziała że może dziecko szykuje się do porodu...
Jutro może będę wiedziała coś więcej bo to jutra jestem non stop pod kroplówkami
Trzymam za Was kciuki najmocniej dziewczyny a córeczka bardzo chce się z Toba zobaczyć ale może jeszcze troszkę poczeka. Będzie wszystko dobrze na pewno !
Ile ma szyjka ??Czułam bardzo nisko dziecko. Naciskało strasznie aż było mało przyjemnie. Z racji że to był 23.12 poszłam do lekarza żeby to sprawdzić. Okazało się że szyjka jest miękka I się skraca ( ponad 1 cm w 9 dni) na ostatniej wizycie 14.12 byla twarda i długa. Dostałam zalecenia żeby leżeć i luteina. 27.12 dolegliwości nie ustąpiły i szpital. Dostałam sterydy na płuca dla małej, mam podłączone kroplówki. Młoda rusza się za mało, ktg ciężko zrobić. Położna powiedziała że może dziecko szykuje się do porodu...
Trzymaj nogi razem
Jeszcze chwilkę wytrzymaj. Z tego co pamiętam to Ty masz tydzień młodsza ciążę ode mnie. Czyli 32 tc. Dziecko już silne ale jeszcze miesiąc niech posiedzi.
Także trzymaj się..
Coffe18
Weźcie się nie wygłupiajcieCzułam bardzo nisko dziecko. Naciskało strasznie aż było mało przyjemnie. Z racji że to był 23.12 poszłam do lekarza żeby to sprawdzić. Okazało się że szyjka jest miękka I się skraca ( ponad 1 cm w 9 dni) na ostatniej wizycie 14.12 byla twarda i długa. Dostałam zalecenia żeby leżeć i luteina. 27.12 dolegliwości nie ustąpiły i szpital. Dostałam sterydy na płuca dla małej, mam podłączone kroplówki. Młoda rusza się za mało, ktg ciężko zrobić. Położna powiedziała że może dziecko szykuje się do porodu...
Kolejna dziewczyna po której miałam przejąć brzuszek w lutym/ marcu próbuje zrobić mi psikusa
A tak na poważnie .
trzymam kciuki żeby niunia jeszcze chwilkę posiedziała u mamuśki w brzuchu dobrze ze jesteś pod opieką ! Trzymam za Was kciuki
reklama
W szpitalu liczą skończone tygodnie a u mnie 31+1. Mam nadzieję że jeszcze uda się trochę wytrzymać. W dniu przyjęcia do szpitala szyjka 26-25 mm a 14.12 na wizycie gdzie było wszystko ok szyjka miała prawie 36mmIle ma szyjka ??
Trzymaj nogi razem
Jeszcze chwilkę wytrzymaj. Z tego co pamiętam to Ty masz tydzień młodsza ciążę ode mnie. Czyli 32 tc. Dziecko już silne ale jeszcze miesiąc niech posiedzi.
Także trzymaj się..
Podziel się: