reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiadomość do tych dziewczyn, którym udało się zajść w ciąże po invitro 🌸

Do kiedy lekarz kazał brać wam progesteron?
Na wizycie byłam w poniedziałek i kazał mi odstawić za 10-14 dni czyli wtedy wypada mi jakieś 15+5. Ja obawiam się ze to za szybko i może coś się stać, ale pewnie ma racje. Chce tylko wiedzieć jak to było u Was?
A jaką bierzesz dawkę i czego? Mnie w 7 tc po świeżym powiedział żeby zejść z Lutinus 3x1 na 2x1. Obawiam się że to za mało będzie.

reklama
Ja miałam robiona drożność to nie wspominam tego dobrze. Miałam aż ciemno przed oczami momentami. Nie chce myśleć jak mysi bolec poród jeśli to ledwo przeżyłam 🤣🤣🤣
wszystko da się przezyc ja miałam zamiar urodzić bez znieczulenia ale ze rozwarcie nie szło i chcieli podać oxy a ja już byłam po kilku godzinach mocnych skurczy to poprosiłam o znieczulenie bo nie miałabym sił przec - i tak po oxy w ciągu godziny max rozwarcie i do dzieła.

ale Ty po świeżym transferze i po punkcji sama go produkujesz, a ciaza dodatkowo napędza ciałka żółte do produkcji większej ilości progesteronu. Dzień punkcji to dzień owulacji wiec każdy pobrany pecherzyk zamienił się w ciałko żółte. Ja brałam do 17tyg ciąży ale na cyklu sztucznym - miałam brać do 10tyg ale bałam się i brałam dłużej tylko schodzilam z dawek. Ale na sztucznym nie ma owulacji i nie ma być z czego produkowany progesteron.
A no tak. Co krok do dramat i niepewność 🙈
Masz rację, to spokojnie zejdę na te 2x1.

wszystko da się przezyc ja miałam zamiar urodzić bez znieczulenia ale ze rozwarcie nie szło i chcieli podać oxy a ja już byłam po kilku godzinach mocnych skurczy to poprosiłam o znieczulenie bo nie miałabym sił przec - i tak po oxy w ciągu godziny max rozwarcie i do dzieła.
Tez bym chciała urodzić naturalnie, wiec dobrze wiedzieć aby od razu brać znieczulenie 😀😀

Tez bym chciała urodzić naturalnie, wiec dobrze wiedzieć aby od razu brać znieczulenie 😀😀
No ja niestety nie urodziłam naturalnie - młody zablokował się w kanale rodnym - zle w niego wszedł, zła strona główki i się zaklinowal, potem vacum bo główka już częściowo przeszła przez szyjke i na końcu cesarka. Wiec u mnie nie było szczęśliwego porodu naturalnego. Ale miałam tez szybciej wywoływany poród przez cukrzyce i jeszcze nic tam gotowe na poród nie było.

Dzięki. Sama nie wiedziałam że takie wstąpią na mnie nerwy póki nie położyłam się na to USG. Chyba wyszła jakaś trauma związana z poprzednimi niepowodzeniami.
To jest najlepsze że ja przecież wiem że mój zaufany długoletni lekarz nie chce usmażyć mi dziecka, a jednak głowa swoje. Aż mi było głupio jak się tam trzęsłam i ledwo oddychałam.
Czy któraś z was może miała taką reakcję na stres po walce?

Dzięki dziewczyny i sorki za taką panikę.
Ja wiem, że u mnie będzie ciężko. Jeszcze nie miałam punkcji a już boję się USG dopóki nie zobaczę serduszka. Mam traumę po poprzednim poronieniu i pamiętam tę ciszę w aparacie USG, jak było cicho, żadnego echa serduszka. Zanim lekarka się odezwała myślalam, że minęła wieczność. Potem byłam kilka razy jeszcze na USG, że może jednak ciąża była młodsza i też się trzęsłam. Ta cisza dźwięczy mi do dzisiaj i wiem że będzie ciężko na początku na USG jak się uda transfer

reklama
To pudelek 🙈 moje oczko w głowie 😍😍 tylko na pierwszym zdjęciu nie wyczesany bo prosto z dworu 🙈
A na tym prosto od groomera 😉
Śliczny! Ja też potrzebuję pieska, juz od długiego czasu chcę jakiegoś przygarnąć, bo od dziecka ze zwierzetami i teraz brakuje takiej miłości. Ale ja najbardziej lubię takie krótkie mordki - boksery i buldozki ;)

Do góry